Машко-женски предрасуди

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Eko1 напиша:
Нормално да.... и јас тоа мислев... настрана тие еднополни работи.... муабетот ми беше за унисекс работи..... значи во кои полот личноста не игра улога. (но да се задржиш на локално ниво.... ете не мора да е само Македонија, нека е цел Балкан)
Аиде паметен тој, најди ми 5 работи што ти можеш, а јас неможам да ги направам ... мене никако да ми текнат ... :uvo:

Викторгг напиша:
Мажите изневеруваат редовно а жените многу ретко... :tapp:
Да беее, кај се сети ... :pos2: :pos2: :pos2: :smir:

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Дивајн напиша:
Аиде паметен тој, најди ми 5 работи што ти можеш, а јас неможам да ги направам ... мене никако да ми текнат ... :uvo:
1. Можам да исцепам 4 кубици дрва
2. Можам да сменам сигурач на сааатот
3. Можам да возам шлепер
4. Можам да купам кондоми во продавница
5. И да, можам да бидам претседател на Државава.

А ти?

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
А зошто таа да не може да вози шлепер?
Зошто таа да не може да оди да купи кондоми?

пример.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Оу мај гад ...

1. Можам да исцепам 4 кубици дрва
Можам и јас.

2. Можам да сменам сигурач на сааатот
Кога би знаела како, ќе можам и јас. Тоа ти е како што неможеш ти да направиш убава торта, само дека незнаеш.

3. Можам да возам шлепер
Ако ме фати желба, ќе земам часови и ќе можам и јас.

4. Можам да купам кондоми во продавница
Можам и јас.

5. И да, можам да бидам претседател на Државава.
Можам и јас.

...

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Fortune напиша:
А зошто таа да не може да вози шлепер?
Зошто таа да не може да оди да купи кондоми?

пример.
Ти можеш?.... кој ке ти даде работа?.... си видела женски шлепериста на Балканов.

А за кондомите.... ти можеш?..... нема да ти е шубе од луѓето?

(напоменав.... правиме муабет за Балкан)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Дивајн со "Можам и јас",јас досеа ке бев најбогатиот човек на светот.
:smir:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Crazy P0Y0L напиша:
Дивајн со "Можам и јас",јас досеа ке бев најбогатиот човек на светот.
:smir:
Златен, желбата е најважна ... и јас да сакам ќе сум најбогата, ама нејќам, а тоа не е дека неможам.:smir:

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Eko1 напиша:
Ти можеш?.... кој ке ти даде работа?.... си видела женски шлепериста на Балканов.
Не се работи тука за кој ќе ми даде работа. Работата е што ако сакам можам.

Eko1 напиша:
А за кондомите.... ти можеш?..... нема да ти е шубе од луѓето?
Кои луѓе? Мислиш мене ми е гајле што ќе рече касиерката или бабичката што стои пред мене во редот за наплаќање? Подобро да купам отколку да дојде до нешто непланирано и несакано. Ич не ми е срам да купам, сум купувала.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Некои од предрасудите во врска со машко-женските односи:

1. Тој мора да биде повисок од неа. - зависи колку е ТОЈ висок :).

2. Тој мора да биде постар од неа. -за какви односи меѓу мажот и жената зборуваме овде?:vozbud:

3. Таа мора да биде послаба од него. - нема логика :) Jас имам 96 кг... :) Секако дека ќе е послаба од мене :)

4. Тој може да заработува и за неа, но не и обратно. - ма може. Само ако не ми го вади низ нос тоа дека заработува.

5. Маж и домашни работи, никако ...? - секако. Зошто да не, ако се има воља, и нема утакмица на тв или друштво во кафана :)

6. Жена шефица во фирма, никако ...? - не гледам проблем.

7. Таа плаќа пијачка во кафана, никако ...? - НЕМА ПРОБЛЕЕЕЕММММ!!!!! Во суфицит сме на дами кои имаат мерка за доволно, и доволно ќеш за повеќе. :)

------
Шала на страна, одредени предрасуди постојат за оние кои не се способни да проценат од поинаков аспект кој бара залагање на повеќе органи и мускули истовремено-мозок, срце итн...

Сепак, одредени поставки, размислувања, шаблони- предрасуди не ги сметам за страшни, дури и за малку потребни.

На пример, забавно ми е да гледам женски фудбал. Ама само едно 10-на минути. Не сакам жени билдерки.

Лошо е ако во целата борба за "рамноправност" се изгуби правата поента и мотивот на целото залагање. Ако во потрагата по легитимно демократско право за еднаквост сепак се занемарат некои општи биолошко физички закони кои постојат денеска.

Јас лично, би сакал да на жена да и удоволам онолку колку што заслужува, и малку повеќе, онака од мене :) Не би можел да го правам тоа ако во секој поглед и во секое време сака да биде еднаква со мене. Не заради моите ментални блокади. :)

Нека ми е шефица- си се изборила и заслужила
;
Ако сака да е одозгора, нека е - давам поддржка ;
Ќе и направам ручек - без повод, од љубаф ;
Сака да заработува за себе - одлично... треба. За да се додефинира како личност со свое јас ;

За предрасудите кои подразбираат физички дефицитарности или суфицитарности :) не сакам да коментирам. Станува збор за личен вкус и констелација на ѕвезди. Друга тема е ова - во кого се заљубуваме...

АМА, жени, ве молам.... немојте заради желбата за (привидно потребна тотална) рамноправност да дигате фрижидери, да веслате кајче (без платно), да поправате штекери, да носите смрдени чорапи, да ждригате со дисторзија од 34 децибели, да пуштате шишка под мишка, да возите Сканија, да ни подарувате цвеќиња....

Тоа се работи кои помалку или повеќе ги прават МАШКИТЕ.

Вие бидете паметни и убави! Ако се почу
вствувате нереализирани и посакате повеќе, би попуштил кај кајчето. Ама НИКАКО кај фудбалот :)

Со постов се потсетив колку само Ве сакам..... :smir: Жени....
:vozbud:

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Дивајн.... правиме реален муабет.... не зборуваме за инает.

1, Сигурно нема да исцепиш 4 кубици.... ама ај.

2, Сигурач мене никој не ме научил да сменам.... дека не е некоја виша наука.... вадиш-ставаш.... то е све.... но вие жените си имате "маша" па нејките вие да си пикате раце во огнот.

3, Возачката никого не го направила шофер.

4, За кондомите евентуално може би ти прогледал низ прсти.

5, Претседателка?..... никогаш....

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Еко, дај не тренирај и ти ... тоа што никоја жена не го прави тоа, не значи дека не може, капиш? Тука е разликата и сфати ја аман. Башка Серпико шубаво пиша ... секоја жена ќе продолжи да го прави тоа што сака и повеќе и стои, иако може да прави тоа што може и секој маж.
Ајт.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Знаеш дека Еко за некои работи е во право. Жените бре не знаат да возат, не можам да сфатам како може тоа? А ова со претседателката, дури ни жените не би гласале за жена претседателка, а камо ли мажите. Не знам зошто, некако така глупаво ни се поставени мозоците.
Инаку сум против било какви предрасуди. Не смее да има, ама реалноста е сепак нешто друго. Народот е прост и покрај тоа што јас ќе кажам дека не треба да има предрасуди, сите пак ќе си го задржиме ставот кон тој проблем.

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Никој не признава дека има предрасуди за било што (чак ни јас) но тие секогаш се тука.

Жените може колку сака да се борат за таа фамоза рамноправност и еднаквост но секогаш ке постои тој 1цм (кај некои и повеќе) што ги прави различни.

Една стара угандинска поговорка вели:"Мажите многу мислат дека имаат две глави, а жените многу зборуваат дека имаат четири усни"

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Викторгг напиша:
Знаеш дека Еко за некои работи е во право. Жените бре не знаат да возат, не можам да сфатам како може тоа? А ова со претседателката, дури ни жените не би гласале за жена претседателка, а камо ли мажите. Не знам зошто, некако така глупаво ни се поставени мозоците.
Апсолутно, се сложувам со тоа, дури и јас се нервирам со жени шоферки, а и најверојатно не би гласала ако некоја се кандидира за претседател, ама знаеш зошто? Дека научени се такви лигави да ги возат мажи, да не трчаат по такви функции итн. Има доста исклучоци по светов, што кажува дека и тука тоа би го можеле нашиве жени, доколку само посакаат и се потрудат.:)

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Дивајн напиша:
Дека научени се такви лигави да ги возат мажи, да не трчаат по такви функции итн. Има доста исклучоци по светов, што кажува дека и тука би го можеле нашиве жени, доколку само посакаат и се потрудат.:)

Дали има реална потреба?

Не мислам дека би ни пречело само ние да возиме и да водиме држави. Meѓу другото...:)

Не е тоа лигавост. Ете нели зад секој успешен маж стои успешна жена? :) Koга ќе размислам двапати, ова е добра максима за смирување на страстите на секоја жена која сака да моча стоечки. Иако подобро тоа го прави клечејќи :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom