Машко-женски предрасуди

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Eko1 напиша:
Па потсвесно да..... ако ние мажите го имаме тоа наше фамозно машко его.... тогаш вие жените ја имате револуционерната рамноправност со мажите.

Ете јас признавам..... не смее женско да игра подобро од мене фудбал..... но што бидна.... се формира женска лига за фудбал.... ај и тоа не беше доволно.... па мора да има светско првенство во женски фудбал.... и што?.... па и самите жени не се навикнати да гледаат таков фудбал.
Добро ли играат?

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Хахаха.... добро прашање.... ама за жал не можам да ти одговорам.... не сум им ја приметил ич играта.... гледам по некое газе.... да не испаде некоја града од дресот и такви работи..... нели вие жените кога гледате фудбал единствен коментар ви е.... леле оној Бекам колку е убав.... леле каква фризура има.... леле телцето му е јако.

Такада пресудата околу тоа како играат донесија ти.... дека јас сепак сум маж.... испотена жена во кратки шорцеви ми асоцира на други работи.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Е па ти кога си постручен да кажеш што е добар фудбал (таквите лигли што викаат леле Бекам каков е, не ги мешај со мене!) би требало подобро да процениш како играат жените ... само ете, сам си потврдуваш некои заостанати предрасуди, а една од нив, дека што и да прави девојка, колку и да е добра во некоја посебна работа, мажите ја гледаат во газ или цицка. Ајт.

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Дивајн напиша:
Е па ти кога си постручен да кажеш што е добар фудбал (таквите лигли што викаат леле Бекам каков е, не ги мешај со мене!) би требало подобро да процениш како играат жените ... само ете, сам си потврдуваш некои заостанати предрасуди, а една од нив, дека што и да прави девојка, колку и да е добра во некоја посебна работа, мажите ја гледаат во газ или цицка. Ајт.
А каде треба да ја гледаат кога носи минич до ..... и проѕирно деколте со чипка?

Ете ти пример..... ке оди жена на интервију за работа.... ке се дотера... не курвински... туку сепак ке остави одредени облини да се гледаат.... и нормално ке има предност пред мажот кој конкурира за истата работа.... дека тој само се избричал и ставил кравата.

Вашето тело е моќно оружје.... и вие жените не се плашите тоа да го користите.... а кога ке дојде момент тоа да се спомне... тогаш скокате и кажувате некои демагогии..... но на крајот сепак сите знаеме што е и како е.

Тоа е ти Балкан..... тоа ти е маж.... тоа ти е жена (балканска).

Затоа никогаш нема да бидеме рамноправни.... некогаш вие ке сте одозгора.... некогаш ние.... е сега можеби ние ке сме повеќе од вас.... ама тоа не е толку битно.... битно е дека сите да сме среќни :helou:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Не менувај тема само за да се извлечеш или да ги направиш жените криви ... зборувавме за фудбалерки ... туку да, од дрво да е, во што сака нека е, жена да е ... сам го потврди тоа, ако не па.
Некст!

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Дивајн напиша:
Не менувај тема само за да се извлечеш или да ги направиш жените криви ... зборувавме за фудбалерки ... туку да, од дрво да е, во што сака нека е, жена да е ... сам го потврди тоа, ако не па.
Некст!
Океј ете за фудбалерките, ке зборуваме за фудбалерките..... кажи ми искрено имаше ли потреба да се фенизира тој спорт.... значи имаше ли потреба и жени да играат фудбал..... зошто?..... која е понетата?

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Eko1 напиша:
Океј ете за фудбалерките ке сборуваме за фудбалерките..... кажи ми искрено имаше ли потреба да се фенизира тој спорт.... значи имаше ли потреба и жени да играат фудбал..... зошто?..... која е понетата?
Незнам точно на тие што го започнале тоа, која им била поентата, ама најверојатно желбата да играат интересна игра. Зарем е чудно жена да сака фудбал? Тоа ти е исто како да седниме сега да се чудиме зошто мажите сакаат да готват, а нели кувари има милион, дури и подобри од жени?

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Фудбалот е икона на сите мажи (барем во Европа)..... штом спомнеш фудбал аутосугестивно мислиш на 22 мажи трчат по топка да ја стават во спротивната мрежа.

Fifa Women`s Wolrd Cup за прв пат се одржа во 1999 година.

А нормалното светско за прв пат е одржано во 1928 година.

Првата интернационална фудбалска игра, помеѓу Англија и Шкоста е одиграна во далечната 1872.

Е сега зошто после толку години се појавиле жени фудбалери се чудам...... зарем немало и пред тоа.... морало да се чека до 99-та?...

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Најде рачка? :)

Што е важно кој кога почнал, кога има?:toe:

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Дивајн напиша:
Најде рачка? :)

Што е важно кој кога почнал, кога има?:toe:
Океј има.... јас те прашувам зошто?..... зошто да има?.... сепак тоа е Светско порвенсто..... подржано од FIFA..... знаеш барем една фудбалерка?..... ете скоро една декада ке помине од првото светско на жените..... знаеш кога е наредното?..... си видела ли барем некогаш една игра?....

Ете на финалето во 99-та присуствувале над 90,000 гледачи..... и сепак после скоро 10 години нема некаков ефект.... сепак никој не знае ништо за тој женски фудбал..... значи по мене.... џабе све.... туку морале да ја подржат за ете жените да се чувствуваат подобро.... ете имаат свое светско првенство во фудбал :tapp:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Оу мај гад.
Целиот твој муабет или прашање, има еден прост одговор ... криви за тоа се мажите полни предрасуди, како тебе.

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Дивајн напиша:
Оу мај гад.
Целиот твој муабет или прашање, има еден прост одговор ... криви за тоа се мажите полни предрасуди, како тебе.
Не не не..... лесно да е бараш кривец.... а нормално секогаш криви се мажите.

Туку мене муабетот ми е зошто мора да има оддело светско првенство?...... Зарем нејките да сте рамноправни со нас?..... Зошто се делите?.... тие фудбалерките зошто не можат да играат заедно со мажите.... или макар против нив... па да се докажат дека се прави играчи.... без разлика дали победиле или изгубиле.

[едит:] се извинувам сум згрешил..... првото светско првенство за жени во фудбал било одржано во далечната 1991 во Кина.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Eko1 напиша:
Не не не..... лесно да е бараш кривец.... а нормално секогаш криви се мажите.

Туку мене муабетот ми е зошто мора да има оддело светско првенство?...... Зарем нејките да сте рамноправни со нас?..... Зошто се делите?.... тие фудбалерките зошто не можат да играат заедно со мажите.... или макар против нив... па да се докажат дека се прави играчи.... без разлика дали победиле или изгубиле.
Тресиш глупости. Колку и да играат добар фудбал жените, јасно дека би ги скршила јака ненамерна клоца од машко ... тргни од тоа, што е веќе природа, нали?

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Дивајн напиша:
Тресиш глупости. Колку и да играат добар фудбал жените, јасно дека би ги скршила јака ненамерна клоца од машко ... тргни од тоа, што е веќе природа, нали?
Не тресам јас ништо.... ке се вратам вечерва со факти и документи.... архивирани..... и ке видиме дека вие жените многу работи ги направивте од инает.... чисто онака колку да постојат за инает на мажите а не дека ви се тие толку битни во животот.

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
1. Тој мора да биде повисок од неа.
2. Тој мора да биде постар од неа.
3. Таа мора да биде послаба од него.
4. Тој може да заработува и за неа, но не и обратно.
5. Маж и домашни работи, никако ...?
6. Жена шефица во фирма, никако ...?
7. Таа плаќа пијачка во кафана, никако ...?

........
1.да...поубаво е да биде повисок од неа...инаку би било смешно да се француски пар...барем според мене така...
2.не се согласувам...не мора секогаш да биде постар....
3.па не би било убаво...некоја ептен дебела со некој исушен...да бидат онака и двајцата да се на ист ранг...али не би сметало да има малку повеке килограми...
4.паааа...зашто да не биди така...ние ке одмараме дома..они нека се челичат!
5.нема врска...таткоми често готви кај нас дома...а и понекад мија садови..
6.е да бе некако...нив им е успод гордос да речат дека некоја шена им е газдарица(криво им е бе).....хехехе...
7.па да...секогаш машките плакаат...џентлмени...

Kajgana Shop

На врв Bottom