M
Mr.InF3ction
Гостин
Наука за имињаИмаше и боза прашања ама имаше и некои двосмислени шо беа Ми се чинит од другиве години полесни беа...Сите прашања ги имаше во прирачниконОномастика за шо е наука?
Наука за имињаИмаше и боза прашања ама имаше и некои двосмислени шо беа Ми се чинит од другиве години полесни беа...Сите прашања ги имаше во прирачниконОномастика за шо е наука?
Абре се занесов ем ги броев и пак излегоа повише и сеа незнам дали за 7-8 збора ќе ми прават проблем, тоа ме интересираше дали ке ми го поништат целиот..?Аман бе човече, ептен си се занесол во пишувањето.
Јас плус од дома научен со 480 збора, и таму кога пишував ми излегоа 370
Бај д веј, јас заклучокот го напишав скоро цел кога видов дека немам оставен простор на почетокот (читај два прста), и го ставив цел дел во заграда, го шкртнав така малку, и од доле пак одново, секако сега со два прста простор.
Ќе го признаат?
Ако имаш мислам до 510 нема да ти праат проблем, ама како што викаш ти дека имаш 530(?), мислам дека ќе ти го поништат.Абре се занесов ем ги броев и пак излегоа повише и сеа незнам дали за 7-8 збора ќе ми прават проблем, тоа ме интересираше дали ке ми го поништат целиот..?
Нас професори кои оценуваат ни имаат кажувано дека најпрво ги бројат зборовите ако е над границата веднаш пишуваат 0 бодови и не го ни читаат....Абре се занесов ем ги броев и пак излегоа повише и сеа незнам дали за 7-8 збора ќе ми прават проблем, тоа ме интересираше дали ке ми го поништат целиот..?
Шо треба да се пише за овие у кратки црти ?Тооооо Сепак имам некои грешки...немат 5че јбг....
Туку за англиски шо ќе учите бе?Мислам глупо е да зејш да учиш нешо од неформалниве писма пошо незнајш за шо настан ќе требит да пишиш тогаш.
Ќе научам јас само за letter of complaint,application for a job,order некои формални фрази шо се користат и то е то...
А ако е под границата?Нас професори кои оценуваат ни имаат кажувано дека најпрво ги бројат зборовите ако е над границата веднаш пишуваат 0 бодови и не го ни читаат....
Jaс можда потеков со ова, ама дали знајш дали е доволно да се клает во заграда зборојте, или требит и плус да се исшкртет?Нас професори кои оценуваат ни имаат кажувано дека најпрво ги бројат зборовите ако е над границата веднаш пишуваат 0 бодови и не го ни читаат....
Колку збора? +- 10 има толеранцијаА ако е под границата?
Чекај бе ова сигурно ли? И ја лупнав реализам, а и цел клас така пиша, а и пршањето мислам дека беше на кое време припаѓа Чичко Горио.Едно големо браво за мене.
Се барало кој жарн е чичко Горио јас лупнав реализам -.-
Значи на најлесното прашање секогаш морат да згрешам :S
Сакаш да кажеш дека есејов два пати го пишуваше или??Аман бе човече, ептен си се занесол во пишувањето.
Јас плус од дома научен со 480 збора, и таму кога пишував ми излегоа 370
Бај д веј, јас заклучокот го напишав скоро цел кога видов дека немам оставен простор на почетокот (читај два прста), и го ставив цел дел во заграда, го шкртнав така малку, и од доле пак одново, секако сега со два прста простор.
Ќе го признаат?
не знам тоа, ама и јас имав повеќе зборови и ги ставив у заграда и ги шкртнав а тестаторите ни кажаа дека не било пожелно ни да се шкрта....Jaс можда потеков со ова, ама дали знајш дали е доволно да се клает во заграда зборојте, или требит и плус да се исшкртет?
мислам дека и тогаш не го прегледуваат....:\А ако е под границата?
Монолог е, и не беше кај Чичко Горио него кај ова „О Писмених“ мислам дека беше...Чекај бе ова сигурно ли? И ја лупнав реализам, а и цел клас така пиша, а и пршањето мислам дека беше на кое време припаѓа Чичко Горио.
И кај Чичко Горио првото прашање е монолог или нарација??? За првиот пасус шо беше?