С
сашенко
Гостин
Ништо?sto ke ucite dr osven formalno i neformalno pismooooooo?
Ништо?sto ke ucite dr osven formalno i neformalno pismooooooo?
Same here.Ве читаме со другарче за кој што како решил и ни се плаче.Ама ај ке почекаме до резултатите не е се така црно...(со плаво пишувавме)
Тие modal verbs i linking words.sto ke ucite dr osven formalno i neformalno pismooooooo?
Имап воведен дел, главен дел и завршен дел.aa za sostavot ang moze da mi kaze nekoj kako treba da izgleda??? na kolku dela treba da se deli?
Aj pls ako ja znaesh angliski temata pishi„Гледајќи напред ја градиме иднината“
Факти да даваш Пример, ако имаш да напишеш критика на филм, во еден параграф пишуваш што не ти се допаѓа, нормално зошто не ти се допаѓа, 2-3 аргументи, во друг пишуваш што ти се допаѓа исто и потоа на крај заклучокПто се подразбира под аргументи и примери во есејот?
Факти да даваш Пример, ако имаш да напишеш критика на филм, во еден параграф пишуваш што не ти се допаѓа, нормално зошто не ти се допаѓа, 2-3 аргументи, во друг пишуваш што ти се допаѓа исто и потоа на крај заклучокПто се подразбира под аргументи и примери во есејот?
Завземаш некаков став, а ставот го поткрепуваш со аргументи. Пример: Не треба човек постојано да се навраќа кон минатото. Аргумент: Животот што не очекува е во иднината, а не во минатото.Пто се подразбира под аргументи и примери во есејот?
Има некои други литератури каде можат да се најдат повеке , или само од книгата од 4та ке учиш ?Same here.
Тие modal verbs i linking words.
Да се живи и здрави и на 60 години да завршат факултет и да паднат на последниот испит на 60 години ама да ги пуштат од милост...Срам ми е да го пишам ова...но во мојот клас неколку ученика ги нашле прашањата по македонски и не ги споделиле со останатиот дел од класот, сигурно ги имаат и за англиски! Зошто постојат вакви луѓе?!?!