Матура

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
добро е шо оваа година нема да има молба , оглас бла бла некој формални писма . туку ке има есеј на тема од реализам или слободна тема која ке ти биде дадена во моментот на полагање.

единственото нешто шо ме нервира е поради изборите сега ке треба да полагаме на 14 и 16 јуни екстерните предмети. АЛО? два дена ? да ти ибам државата
Мислам дека ке имате и молба/писмо...и плус есеј, нема шанси само едно. А за тоа што е ставено само меѓу два дена нема врска, сосема доволно време имате да се спремите, плус секоја година е така, а и не е нешто којзнае колку тешко како што си замислувате сега во моментот.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Колку сте упрпани со ова дека има само два дена разлика тоа е чудо едно :) И две недели да се разлика, верувајте, ако немате некоја основа за вториот екстерен џабе ви се.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Само позитивно и не се устручавајте. : )

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Незнам зошто сте се уплашиле толку,деца бе ова изгледа на тест од петто одделение.Се секавам кога јас полагав,имаше прашања со заокружување,со надополнување на реченица,или барање одговор од поставениот текст.Полесно здравје.А за есеј,не оти ке го читаат толку.Јас кога полагав Англиски имавме тема за најубав подарок добиен за роденден.Глупости трескав,незнам уште што не напишав.
Нема потреба од страв толку.

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Па јас како шо знам секогаш е 2 дена разлика, и лани беше така. Аман.

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Незнам зошто сте се уплашиле толку,деца бе ова изгледа на тест од петто одделение.Се секавам кога јас полагав,имаше прашања со заокружување,со надополнување на реченица,или барање одговор од поставениот текст.Полесно здравје.А за есеј,не оти ке го читаат толку.Јас кога полагав Англиски имавме тема за најубав подарок добиен за роденден.Глупости трескав,незнам уште што не напишав.

Тројка се вади ко ништо, ама работата е да извадиш нешто повеќе : ))
Убаво е да добиеш висока оценка но што со тоа?имав неколку соученици а и други личности од соседен клас,добиваа високи оценки на матурата ама на крај се запишаа на приватен факултет можејки да ја искористат и таа оценка како плус за да се запишат на државен.Сите се дуваа уште од почетокот на годината,за да добијат висока ама крајот беше друг.За пагање тешко ке паднеш,ама смешно беше што некои по мајчин јазик добиваа ппомали оценки отколку вториот предмет.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Убаво е да добиеш висока оценка но што со тоа?имав неколку соученици а и други личности од соседен клас,добиваа високи оценки на матурата ама на крај се запишаа на приватен факултет можејки да ја искористат и таа оценка како плус за да се запишат на државен.Сите се дуваа уште од почетокот на годината,за да добијат висока ама крајот беше друг.За пагање тешко ке паднеш,ама смешно беше што некои по мајчин јазик добиваа ппомали оценки отколку вториот предмет.
За на приватен те запишуваат и без матура, работата е за државен. Пример, на факултетот на кој сум јас да имав 3ка македонски немаше да влезам ни во државна ни приватна квота.

Р

~~РубинРед~~

Гостин
За на приватен те запишуваат и без матура, работата е за државен. Пример, на факултетот на кој сум јас да имав 3ка македонски немаше да влезам ни во државна ни приватна квота.
Јбг,ама збор ми беше дека и некои кои се дуваа за повисока оценка се запишаа на приватен факултет.Поминаа со петки а ги беше страв да отидат на државен.Незнам на кој факултет студираш ама сигурно е голема конкуренцијата.

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
Едно прашање oф топик .. што сметате дека е подобро фак за безбедност или Филолошки ( Англиски ) ?

I

Intex

Гостин
Не дупнаа со тие двата дена простор само. -.-

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Едно прашање oф топик .. што сметате дека е подобро фак за безбедност или Филолошки ( Англиски ) ?
за тоа само ти можеш да си одлучиш најубаво. тука може само да ти кажат предности и недостатоци на програмите на факултетите како и понатамошно образование а богами и кога ке се вработиш... сепак одлуката е на тебе

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.622
Поени од реакции
14.527
Денеска ни кажаа, немало да има два текста од оние што беа за пишување (есеи или не знам што беа). Ќе имало еден текст, и ќе имало да бираш, дали сакаш да пишуваш на дадена тема, темата ќе била за Реализам нешто, или сакаш да пишуваш слободна тема. За да се надокнади бројот на поените, место 10 прашања за Јазик, ќе имало 15-16.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.735
Поени од реакции
11.611
Мислам дека ке имате и молба/писмо...и плус есеј, нема шанси само едно. А за тоа што е ставено само меѓу два дена нема врска, сосема доволно време имате да се спремите, плус секоја година е така, а и не е нешто којзнае колку тешко како што си замислувате сега во моментот.
Само есеј ќе има, без молба/писмо.

Г

Грејвдигер

Гостин
Барав на matura.gov.mk ама не најдов. Некој да ми даде листа на тоа што ќе има по математика основно ниво, од кои теми?

Kajgana Shop

На врв Bottom