Матура

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
^прашај некој професор ..они знаат све ..

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Не, не ми требаат мене тестовите од прошлите години. Ми треба материјалот што ќе го има на тестовите, квадратни равенки, геометрија, ...
За лани го прикачих тука

Не верувам и за таа година оти нешто ќе се смене.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не, не ми требаат мене тестовите од прошлите години. Ми треба материјалот што ќе го има на тестовите, квадратни равенки, геометрија, ...
Прошлата година највеќе задачи имаше од геометрија, она пирамиди цилиндри, од што го мрзам не знам ни како точно се викаше :pos: и прогресиите :)

I

Intex

Гостин
Е тоа ми требаше, фала многу.
Промени ќе нема.
Клик. Табелата.

Туку, македонски почнав да ја листам таа книгата шо е. Ги разгледував и тестовите од претходните години, и делот од литература е читаш-одговараш. Да обратам пажња на тој дел од книгата, или граматиката да ја листам само?

Вондерфул

Chemical love
Член од
2 јуни 2008
Мислења
251
Поени од реакции
157
Туку, македонски почнав да ја листам таа книгата шо е. Ги разгледував и тестовите од претходните години, и делот од литература е читаш-одговараш. Да обратам пажња на тој дел од книгата, или граматиката да ја листам само?
Од литература ќе ти требат некои информации шо ќе ги нема во извадокот, за делото нешто поопшто, за писателот. А граматиката лесна е.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Имате среќа што знаете од која тема може да ви падне есејот и што нема да имате глупости ко молби, известувања и извештаи. Пред две години имаше да се напише извештај мислам и сите пишуваа известување. Или обратно беше не знам, ама се зезнаа на тоа. И доста плачете што ви е за два дена и нас ни беше така, па никој не се бунеше.

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
ке можеш да бираш помегу слободна тема дадена веднаш и дело од реализам , или ке ти биде дадено или тема од реализам или слободна ?

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
ке можеш да бираш помегу слободна тема дадена веднаш и дело од реализам , или ке ти биде дадено или тема од реализам или слободна ?
Мене како што ми кажаа, ќе можеш да бираш. Ама слободната тема ви е меч со две острици, така да добро размислете што ќе бирате.

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Имате среќа што знаете од која тема може да ви падне есејот и што нема да имате глупости ко молби, известувања и извештаи. Пред две години имаше да се напише извештај мислам и сите пишуваа известување. Или обратно беше не знам, ама се зезнаа на тоа. И доста плачете што ви е за два дена и нас ни беше така, па никој не се бунеше.
Toa е доброто што можаат да бират,ние немавме таква предност а оваа генерација има.
Што се чудеш,некои не знаат да започнат нова реченица за есеј а не пак да напишат некој извештај или известување како и да е.

Тешкото е тоа што по вториот изборен предмет Англиски(кој го избрал)не знае каква ке е темата а и не му иде доста добро јазикот за да напише.По мое требало по Англиски така да биде,за Македонски колку толку ке напишеш :)

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Toa е доброто што можаат да бират,ние немавме таква предност а оваа генерација има.
Што се чудеш,некои не знаат да започнат нова реченица за есеј а не пак да напишат некој извештај или известување како и да е.

Тешкото е тоа што по вториот изборен предмет Англиски(кој го избрал)не знае каква ке е темата а и не му иде доста добро јазикот за да напише.По мое требало по Англиски така да биде,за Македонски колку толку ке напишеш :)
Абе има секакви и такви што знаат да напишат и такви што не знаат. А англиски не знам, јас не сум полагала, ама знам дека не пукнаа со писма додека учевме зошто на матурата тоа се паѓало. Можеби требало за англиски да им направат да им биде полесно, ама доста им е и вака. Ептен ќе снема смисла матурата така.

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Абе има секакви и такви што знаат да напишат и такви што не знаат. А англиски не знам, јас не сум полагала, ама знам дека не пукнаа со писма додека учевме зошто на матурата тоа се паѓало. Можеби требало за англиски да им направат да им биде полесно, ама доста им е и вака. Ептен ќе снема смисла матурата така.
Toгаш претпоставувам си полагала математика што никако не ми оде,прав трупец сум.Ама и Англиски не беше баш лесно.Затоа викам требало да ги променат предметите по кои имале предност,наместо Македонски Англиски да пишувале слободна тема.Не се свесни каков плус им е ова.

Деца не се плашете,нема никаков страв овде,паметам дека и јас се плашев ама кога дојде времето за полагање заборавивме на стравот и поминавме.Ако се плашеш, повеке ке заебеш работа,ке ти се блокира мозокот и на крај ништо нема да напишеш.

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Не дупнаа со тие двата дена простор само. -.-
Што се буните кога секоја година е така, а вие имате и два дена плус, ние лани полагавме на 12 и 14 а вие на 14 и 16.

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
Гледам од лансите тестови има и прашања од современата литература за Xари Потер ако не се лажам .. го знаевте тоа тие шо полагаа лани или ? :S

Kajgana Shop

На врв Bottom