- Член од
- 28 април 2008
- Мислења
- 258
- Поени од реакции
- 9
Такоџе а за Хамлет и Офелија се цапнав од смеењеОд за Болен Дојчин едно ако ми е точно глава сечам
Такоџе а за Хамлет и Офелија се цапнав од смеењеОд за Болен Дојчин едно ако ми е точно глава сечам
ова така точно е?Граматиката мислам дека ми е во целост точна: сонанти (ј,р,л,љ,м,н,њ); акц. целост со проклитика; честиците се неменливи, реченицата е условна; извадокот за Н2О е научен; радиЈа и детаЛи (под в); детиштата - пејоратив (иако мислам дека е аугментатив, не беше понудено),...
...
„Крушата под круша паѓа“ова така точно е?
Пу, ја под а заокружив, пошто од 8 души никој не знаеше и заеднички се договоривме за А.Така испадна со еци пеци пец.
Тестот беше прелесен...
Најзезнат беше Дојчин, а оној тектот со авионот на соларна енергија премногу ме напињаше...
Есејот за штурчето и мравката мислам дека го средив добро (во разработка ги споредив двете категории луѓе - оние што работат и тие што неработат)
Биографијата ја пишував како есеј во трето лице (Лицето Ева... или како и да беше...)
Е сега некои зезнати прашања:
Хамлет
1. На која литература припаѓа В. Шекспир? - Пишав Англиска литература оти не ми бара правец, ама послем надополнив: Англиска литература од прериодот на ренесансата.
2. За убавината и не знам што беше другото, целосен цитат на Хамлет препишав од извадокот.
Злосторство и казна
1. вошка - споредба, оти пишуваше „вошка КАКО сите други луѓе“.
Болен Дојчин
Не го памтам распоредот...
1. Народното творештво за Болен Дојчин
2. Чувствува немоќ
3. Црна арапина е непријателот, турчинот (Османлиите)
4. столбот и дојчин --- метафора
Од дебилните текст за авионот во прашањето за што се работи во текстот, го заокружив она кај што пишуваше авиони (мислам под б беше), ама изгкледа било нешто алтернативни извори ан енергија...
Граматиката мислам дека ми е во целост точна: сонанти (ј,р,л,љ,м,н,њ); акц. целост со проклитика; честиците се неменливи, реченицата е условна; извадокот за Н2О е научен; радиЈа и детаЛи (под в); детиштата - пејоратив (иако мислам дека е аугментатив, не беше понудено),...
Во глобала, не задоволен... ПРЕЗАДОВОЛЕН, иако можеле подобар избор на дела да стават...
Пејоративи се: воле, ушле, окле, забле, влечко...Граматиката мислам дека ми е во целост точна: сонанти (ј,р,л,љ,м,н,њ); акц. целост со проклитика; честиците се неменливи, реченицата е условна; извадокот за Н2О е научен; радиЈа и детаЛи (под в); детиштата - пејоратив (иако мислам дека е аугментатив, не беше понудено),...
Фала богу некој да напишал носталгија ко мене Ми се чудеа свите у школо.......Инаку ова Дојчинов сите ги заеба ко што гледам. Јас пошто имав помош од страна од професорот по македонски, ми рече да напишам носталгија дека чувствувал у тоа прашањето што беше, а крајното беше нешто со истрајност, бла бла не ми текнува.
.
И мене ми се исти одговориве со тебе, како да сме препишувале ) Само јас го оставив англиска литератураТестот беше прелесен...
Најзезнат беше Дојчин, а оној тектот со авионот на соларна енергија премногу ме напињаше...
Есејот за штурчето и мравката мислам дека го средив добро (во разработка ги споредив двете категории луѓе - оние што работат и тие што неработат)
Биографијата ја пишував како есеј во трето лице (Лицето Ева... или како и да беше...)
Е сега некои зезнати прашања:
Хамлет
1. На која литература припаѓа В. Шекспир? - Пишав Англиска литература оти не ми бара правец, ама послем надополнив: Англиска литература од прериодот на ренесансата.
2. За убавината и не знам што беше другото, целосен цитат на Хамлет препишав од извадокот.
Злосторство и казна
Болен Дојчин
Не го памтам распоредот...
1. Народното творештво за Болен Дојчин
2. Чувствува немоќ
3. Црна арапина е непријателот, турчинот (Османлиите)
4. столбот и дојчин --- метафора
Од дебилните текст за авионот во прашањето за што се работи во текстот, го заокружив она кај што пишуваше авиони (мислам под б беше), ама изгкледа било нешто алтернативни извори ан енергија...
Граматиката мислам дека ми е во целост точна: сонанти (ј,р,л,љ,м,н,њ); акц. целост со проклитика; честиците се неменливи, реченицата е условна; извадокот за Н2О е научен; радиЈа и детаЛи (под в); детиштата - пејоратив (иако мислам дека е аугментатив, не беше понудено),...
Во глобала, не задоволен... ПРЕЗАДОВОЛЕН, иако можеле подобар избор на дела да стават...
И мене тоа ме збуни, ама дали се сите други вошки во вистинска смисла на зборот?Злосторство и казна
под в беше хипокористици а тие не се за искаживање чувствен однос?Пејоративи се: воле, ушле, окле, забле, влечко...
Детишта во случајов беше тоа зборот на х под в што беше.
Да, хипокористик- така беше. Ние го учевме во школо како исто со аугментатив. А јас пак заокружив пејоратив:S ама изгледа грешно е.Пејоративи се: воле, ушле, окле, забле, влечко...
Детишта во случајов беше тоа зборот на х под в што беше.
Данска е,ако се сеќавате на онаСе двоумев Данска или Шведска, и на крај Данска пишав. Ќе да е точно...