Матура

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Боби[Мкд];3613361 напиша:
Хух...

Мене ми е чудно, оти пишеше дека треба да се запази на начинот за пишуење биографијата. :) Една другарка прилично сигурна беше дека треба да се наведат прво вака. А потоа во вид на текст.

А на тоа прашањето, за кај се одвива дејството во драмата Хамлет, како одговоривте?

Во Данска?
кралството данска јас одговорив. ама освен магбет и роемо и јулија не ми текнуваше друго дело негово
напрајв глупа грешка околу прашањето зза радија и детааљ, по грешка заокружив радиа и детаљ :tapp:.прашањата со полнозначните и хипоблаба немав врска така само заокружив.
е сега ме интересира дали можи само во листот на одговори да бидат заокружени одговорите?
дека во текстот јас не ги заокружив

M

Mario Gómez

Гостин
Јас пишав во замокот, не ми текнуваше името, ама може и Данска е точно, ќе има во клучот повеќе понудени :)
Аха, ќе видиме. :)

Имаше и други некои зафркнати, посебно кај Болен Дојчин.

На пример некои ако памтам.

Што го инспирирал авторот да ја напише поемата?

А и за две прашања у граматиката не сум сигурен. 8 и 17-тото.

А како го одговоривте тоа шо беше за авионите на соларна енергија...

22.2 Што се претставува во текстот?
Мислам дека беше изнаоѓање алтернативни извори на енергија. :)

--- надополнето ---

кралството данска јас одговорив. ама освен магбет и роемо и јулија не ми текнуваше друго дело негово
напрајв глупа грешка околу прашањето зза радија и детааљ, по грешка заокружив радиа и детаљ :tapp:.прашањата со полнозначните и хипоблаба немав врска така само заокружив.
е сега ме интересира дали можи само во листот на одговори да бидат заокружени одговорите?
дека во текстот јас не ги заокружив
Jaс Магбет го напишав. :)

А тоа мислам дека е Радија и Детали.

Мислам дека за заокружување е само важен тој листот црвен :D

Член од
12 март 2009
Мислења
77
Поени од реакции
73
е бидна што бидана слободно идам да ги фрлам книгите :) Инаку да зезнати имаше некои со болниот и така.Биографија зезнав а мравката и штурецот не знам ќе видиме.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
Секој од вас има видено најмалку 100 пати биографија и не знаете како се пишува..
еве клик

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Зошто кога Лафонтен напишал басна од <50 збора на таа тематика, мислат дека јас ќе напишам 300-400? :icon_lol: Многу глупа тема, ептен.

Член од
27 јануари 2007
Мислења
2.504
Поени од реакции
72
Па Џену, со оглед на тоа дека просечна оценка минатата година била тројка на матурата, морале оваа година да дадат дебилна тема :icon_lol:
Во секој случај, ја сум си задоволна, ајде нека поминат уште останатите три предмети и да ми почне летово :)

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Болен Дојчин никад да не оздраве, мамето негово :)). Другото горе-доле е океј мислам.

M

Mario Gómez

Гостин
Секој од вас има видено најмалку 100 пати биографија и не знаете како се пишува..
еве клик
http://www.matura.gov.mk/data_files/state_graduate/mk/5658_Prakticno.pdf

Еве најдоле е биографијата.
Лични податоци
Име и презиме: Трајче Трајковски
Дата на раѓање: 15.01.1987 г.
Адреса: ул. „Ѓоре Ѓоревски„ 22-б, Скопје
Контакт: +389 2 70 452 xxx
abvgd@yahoo.com.
Образование
2005 – до денес Филолошки факултет „Блаже Конески“ - Скопје
2001 – 2005 Гимназија „Јосип Броз Тито“ – Скопје
1993 – 2001 ОУ „Ацо Шопов“ – Скопје
Дополнително образование
2002—2003 Обука за реторски вештини во клубот „Млади оратори“
1997 – 2003 Курс по англиски јазик во РУ „ Кочо Рацин“
.......................................
.......................................
Значи изборот е твој. Јас позната актерка ја направив Ева, и не ставив адреса ни телефон. Само што не треба да ја преоптоваруваш со податоци оти беше само од 100-120 збора.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.404
Поени од реакции
25.269
Данска е точно за Хамлет.
А за Болен Дојчин Блаже Конески бил инспириран од народното творештво. И тоа од Боби е точно за изнаоѓање алтернативни енергетски решенија и мислам тој одговор беше под А.
Мене најмногу ме мачеше биографијата, па тресев глупости. Пола генерација се искара меѓу себе дали треба во точки како
Име и презиме
Датум и место на раѓање

Или како обичен текст. Јас како текст го напишав - Лицето Ева Ристевска е родена на.... и така натака.

А инаку есејот до 12 сатот не го имав ни почнато, и ко му влегов матер му ебав за пола сат, само еднаш чкртнав едно зборче и друго ништо не чкртнав, па после не ни го препрочитав составот.

Инаку, после 12 сатот... некако добив чувство дека ми е сеедно. И од шо отрпнав 3 и нешо сати на едно место, веќе ми беше сеедно што сум напишал и како сум напишал.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Од за Болен Дојчин едно ако ми е точно глава сечам :pos:

M

Mario Gómez

Гостин
Па и у текст треба да биде, голем кур како ќе биде напишана биографијата, ништо не мења тоа. :)

Инаку од колку поени е петка, и за ова кружат разни гласини, некој вика од 94-100 поени е петка.:nesvest:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.404
Поени од реакции
25.269
Од за Болен Дојчин едно ако ми е точно глава сечам :pos:
И јас последни ги остадов прашањата за Болен Дојчин.
Мене најмногу што ме нервираше не беше ништо друго туку заокружувањето. Ми се чинеше на неколку пати дупка ќе напрам во лифчено.

Обично не споредвам одговори, ама за Болен Дојчин мислам беше
1. Народното творештво.
2. Разочараност
3. Црна арапина е симбол на турското ропство.
4. Болен Дојчин сака јуначки да загине блабла

И кое беше друго прашање?...

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Матурава беше од лесна полесна :) Џабе толку нервози. Сега за сега знам само за едно згрешено прашање и тоа баш за Хамлет. Значи каков бакзус сум! Единсвеното дело што го немаме обработено ми се падна! На прашањето каде се одвивало дејството пишав ВО АНГЛИЈА! Жива ќе се изедам што не пишав Во замокот-тоа ќе беше делумно точен одговор.
Од есејот сум задоволна, а биографијата...хм!
Кажете ми ако ли е што шкртнав цел еден ред од биографијата и почнав од почеток???

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
И јас последни ги остадов прашањата за Болен Дојчин.
Мене најмногу што ме нервираше не беше ништо друго туку заокружувањето. Ми се чинеше на неколку пати дупка ќе напрам во лифчено.

Обично не споредвам одговори, ама за Болен Дојчин мислам беше
1. Народното творештво.
2. Разочараност
3. Црна арапина е симбол на турското ропство.
4. Болен Дојчин сака јуначки да загине блабла

И кое беше друго прашање?...
јас вака одговорив.
1. македонскиот народ(грешно)
2.сила, слава и на крајот од строфата тој чувствува немоќ
3.е симбол на турското ропство, на арачот и др. крвави даноци
4. не памтам :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции