Матура

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Абе што пишавте у прашањето со Дојчин, кое чувство преовладува во првата строфа? Јас пишав насталгија и изненаденост:toe:

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Се заебав на некои прашања

За Раскољников тоа:

1.Најпрво мислев за да се преиспита личноста или како беше, а заокружив парите.

2.За Пофалното слово.Мислев дека е трик прашање.Заокружив житие.

3.За Хамлет мислев Данска,напишав кралскиот дворец, можеби ќе ми го признаат.

И граматика имам некои грешки.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Абе што пишавте у прашањето со Дојчин, кое чувство преовладува во првата строфа? Јас пишав насталгија и изненаденост:toe:
Тоа може различно да се толкува...
Според мене во сите стихови од првата строфа преовладува чувство на сила, храброст, моќ, гордост а во последниот разочарување... И бидејќи вика што преовладува пишав храброст, моќ, гордост и слично... Доста луѓе кај мене така го сфатиле

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
според моите проценки јас имам освоено 78-85 бодови

Член од
27 јануари 2007
Мислења
2.504
Поени од реакции
72
Тага и разочараност, ма да можев само разочараност, пошо на крајот во последните 2-3 стиха така ми се чинеше..

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.605
Поени од реакции
13.303
Како оди бодувањето? Иначе прелесно. :)

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Кога ќе излезат резултатите? Пред да ги полагаме интерните или после?

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Тоа може различно да се толкува...
Според мене во сите стихови од првата строфа преовладува чувство на сила, храброст, моќ, гордост а во последниот разочарување... И бидејќи вика што преовладува пишав храброст, моќ, гордост и слично... Доста луѓе кај мене така го сфатиле
Сите што ги прашав одговориле разочараност, а на мене не знам што ми текна носталгија да пишам у смисол као он пати за времето коа бил силен и моќен, а после се изненадил коа паднал болен бла бла

Член од
7 април 2010
Мислења
59
Поени од реакции
1
За биографијата дали сте напишале ко текст или ко точки не е многу битно,композицијата е само 4 бода побитно е јазик,правопис
Ние оти се договаравме цела училница пишуевме ко текст

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Данска е точно за Хамлет.
А за Болен Дојчин Блаже Конески бил инспириран од народното творештво. И тоа од Боби е точно за изнаоѓање алтернативни енергетски решенија и мислам тој одговор беше под А.
Мене најмногу ме мачеше биографијата, па тресев глупости. Пола генерација се искара меѓу себе дали треба во точки како
Име и презиме
Датум и место на раѓање

Или како обичен текст. Јас како текст го напишав - Лицето Ева Ристевска е родена на.... и така натака.

А инаку есејот до 12 сатот не го имав ни почнато, и ко му влегов матер му ебав за пола сат, само еднаш чкртнав едно зборче и друго ништо не чкртнав, па после не ни го препрочитав составот.

Инаку, после 12 сатот... некако добив чувство дека ми е сеедно. И од шо отрпнав 3 и нешо сати на едно место, веќе ми беше сеедно што сум напишал и како сум напишал.

Исто и на мене :)

--- надополнето ---

Незнам у кое дело беше, по редослед беше прво или второ кога се споредува со крлеж беше компарација(споредба) а во другото дело метафора, така ?

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
колку бода носи есејот ? тој ми е шугав многу

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
кој го ебе за 13 ке ми дадат ваљда 6 поени :)

--- надополнето ---

а резултати коа ке има ?

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Fuck u very much, sick Дојчин. -.-
Немоќ пишав дека осеќал. Лупетав, нема везе.. битно све остало ay-okay.
Биографија ко текст пишував. Последните 2-3 текста со прашања ко тест за интелигенција шо беа, кој не ги реши нека се укопа во земја.
Имаше евтини трикови, се на се лесно беше. Граматиката доста лесна такоџе.
Есеј - 354 збора. Биографија - 111. Јас пишував оздола колку збора имам водејќи се по паметот на Ленка, па сеа ако не ги занима.. нивно си е.

не можеше да ми текне на уште едно трето ебано дело од Шекспир :shame:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
За биографијата дали сте напишале ко текст или ко точки не е многу битно,композицијата е само 4 бода побитно е јазик,правопис
Ние оти се договаравме цела училница пишуевме ко текст
Па што се мачите со формите стварно не ве разбирам, јас да знаев кога полагав ќе го пишував преку 2 реда, со 20цм место меѓу зборовите, нели, битен е јазикот и правописот...
Немојте да се чудите за слабите оценки, затоа е просек 3 по македонски...

Kajgana Shop

На врв Bottom