Да, треба. Обавезно документ за лична идентификација (лична карта, патна исправа или ученичка легитимација со фотографија и печат од матичното училиште).
Еден кажува молба и записник,друг оглас...Ајде бе,сите текстови испаѓа дека ќе ги има.Кој што знае нека чека утре да напише и то.Со среќа и од мене :smir:
Струјат информации... И тоа мноооогу информации...
Темата е дебилна како и секоја година што е, ако е таа што пола народ ја спрема веќе
Влијанието на мас медиумите врз луѓето
Едни викаат записник, други извештај, трети молба и оглас, мене ми кажаа известување...
Каша попара...
Најважно е утре трезни, наспани со свеж ум и без паника да седнеме и да решиме сè пред нас. Ако не сте сигурни за нешто, паметно искористете ги двете паузи од по 5 минути
Ме интересира само дали може да има кократни прашања како:
- Кој е првиот словенски јазик?
- Наброј неколку песни на (било кој од оние за кои пишува поетско творештво)
Се известуваат членовите на Кајгана (кои воедно оваа година се и матуранти) дека прашањата кои кружат по интернет за кои се зборува дека се од овогодинешниот државен испит по македонски јазик и литература, се всушност прашањата од пилот - матурата спроведена во 2006.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.