Матура

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
биографијата ја заебав само :kesa: тука ми отидоа 13 бода. останатото беше лесно со исклучок на кеои граматички прашања за енклитика или нешо сл.
јас ја напишав биографијата слично по принципот википедија, после се сетив дека треба поинаку

M

Mario Gómez

Гостин
А како е правилно?

БИОГРАФИЈА

Име и презиме: Ева Ристевска
Дата на раѓање:.....................
Место на раѓање:...................
Образование:........................

И после почнуеш некој податоци да пишуваш за неа, во форма на текст...

Вака треба?

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Боби[Мкд];3613306 напиша:
А како е правилно?

БИОГРАФИЈА

И после почнуеш некој податоци да пишуваш за неа, во форма на текст...

Вака треба?
јас вака почнав ева ристеска е родена на хх.хх.хх во прилеп, завршила основно,,,, итн.
дали ќе имам нула по сите критериуми?

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Знај некој отприлика кога ќе има резултати? Некој од овие шо полагаа лани? :)

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
јас вака почнав ева ристеска е родена на хх.хх.хх во прилеп, завршила основно,,,, итн.
дали ќе имам нула по сите критериуми?
И ја така почнав,не сум пишувала адреса на живеење и сл. па не знам што ќе биде :toe:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Биографијата мислам дека треба да е текст, јас како таков го напишав:)

Имаше некои заебани како кај Болен Дојчин <.< , ама прилично се` беше лесно. Граматиката мислам дека ми е цела точна :)

Кога ги одговарав прашањата кај тој текстот со студиото, со емисиите се осетив ко глупача некоја ама знам дека се ставени и за некој 2 да извади :D

pirlo21

којотот
Член од
12 јануари 2008
Мислења
2.052
Поени од реакции
2.055
Само ултра ретардирани личности ќе паднат на државнава матура.

Член од
27 јануари 2007
Мислења
2.504
Поени од реакции
72
Епа и јас биографијата ја напишав ко текст, си викам подобро така отколку да оставам празно, зошто немав видено биографија како треба да се напише. Останатото беше прифатливо, освен тоа глупото прашање од Хамлет за честа и убавината -.-

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.753
Поени од реакции
9.790
Штурчето и мравката бе... :tapp: Тапа тема, цело време у круг се вртев. Биографијата добра ми е, барем според мене. И кај нас имаше полемики околу изгледот на биографијата, ја ко текст ја пишав...

Тоа со заокружување 95% ми е точно, тие со емисиите и таквите ср*ња такоѓе. Имаше и нешто заебано, Дојчин, Хамлет... другото у глобала боза.

M

Mario Gómez

Гостин
Хух...

Мене ми е чудно, оти пишеше дека треба да се запази на начинот за пишуење биографијата. :) Една другарка прилично сигурна беше дека треба да се наведат прво вака. А потоа во вид на текст.

БИОГРАФИЈА

А на тоа прашањето, за кај се одвива дејството во драмата Хамлет, како одговоривте?

Во Данска?

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Биографијата мислам дека треба да е текст, јас како таков го напишав:)

Имаше некои заебани како кај Болен Дојчин <.< , ама прилично се` беше лесно. Граматиката мислам дека ми е цела точна :)

Кога ги одговарав прашањата кај тој текстот со студиото, со емисиите се осетив ко глупача некоја ама знам дека се ставени и за некој 2 да извади :D
Епа и јас биографијата ја напишав ко текст, си викам подобро така отколку да оставам празно, зошто немав видено биографија како треба да се напише. Останатото беше прифатливо, освен тоа глупото прашање од Хамлет за честа и убавината -.-
ако е така тогаш 4ката ми е сигурна :vozbud:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Боби[Мкд];3613361 напиша:
Хух...

Мене ми е чудно, оти пишеше дека треба да се запази на начинот за пишуење биографијата. :) Една другарка прилично сигурна беше дека треба да се наведат прво вака. А потоа во вид на текст.

А на тоа прашањето, за кај се одвива дејството во драмата Хамлет, како одговоривте?

Во Данска?
Јас пишав во замокот, не ми текнуваше името, ама може и Данска е точно, ќе има во клучот повеќе понудени :)

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.753
Поени од реакции
9.790
Боби[Мкд];3613361 напиша:

Во Данска?
Се двоумев Данска или Шведска, и на крај Данска пишав. Ќе да е точно...

Kajgana Shop

На врв Bottom