Мамење на тестови?

Дали сте мамеле на тестови?

• Секогаш!

Гласови: 295 31,1%
  • Се случувало...

Гласови: 584 61,6%
  • Никогаш!

Гласови: 69 7,3%

• Вкупно гласачи
    948
Член од
1 мај 2008
Мислења
300
Поени од реакции
8
jas odam vo ger na skolo .. mislam odev .. najcesto prepisuvav po istorija germanski geografija .. tije predmeti ..
i sea fintata bese kaj mene na pocetok ne znaev germanski i smeev da koristam recnik makedonski-germanski .. ako ne razbiram nesto da vidam ..
i si pisav na celi listovi cela lekcija i si ja stavav vo recnik ali ja pisuvav na makedonski .. na primer na germanski e Wie heisst du ? . ja pisav Vi hajst du ? . taj stil ..
mnogu pati prasuvaa sto e toa .. se im vikam ... profesorke toa se obicni recenici koi mi trebaat sekoj den na primer polesno da se razbiram .. sekoj pat bev najodlicen vo skolo . se petki si vadev na testovi .. posle dve tri godini sumnjavo stana i ne prepisuvav veke .. :D

Член од
22 април 2009
Мислења
24
Поени од реакции
11
Хехе, тоа се стари начини :vozbud:, Сеа со компјутериве :je: се ставаш на МСН, Фејсбук си прашуеш другар, Ако нема никој онлајн фино си отвараш Кајгана и бараш некој начин.:kesa:, Среќа шо немаат Spyware компјутерите, па не можат да не глеаат шо работиме, Ама ќе има во план е. Препишувајте дур имате можност :icon_mrgr

Член од
23 август 2010
Мислења
32
Поени од реакции
1
Во основно,во 7мо многу ме мрзеше да учам и по цели денови или до надвор ваму таму и секој тест физика добивав 2ка и случајно ми текна дека на дигитронот има зачувување на текст и сите лекции ги препишав комплет и за 4-5лекции ми требаше едно 6-7саати пошо не се буквите ко на тастатура подредени али секој тест добивав 5ка и дури и на тие до мене и позади мене имав време да им го позајмам дигитронот веќе коа стана сумљиво не праев така и пошо еден другар сакаше да препишува му го дадов али професорката примети и му го зема тестот :Р

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
Никогаш не сум се оставил без некое ливче за препис. Ама се сеќавам еднаш во основно мислам дека бев седмо одделение, правевме писмена македонски. Си напишав една тема на лист и баш таа ми се погоди за писмена, го вадам листот го ставам под клупа, препишувам до крај некаде и таман да заврашам тап старата наставничка ме виде. Пошто знеше многу јако да тепа и тоа со прстен, стана прво ме изначука по главата ми ја направи како издуан балон, ми го зема листот па писмената ми стави кец и ме испади од час. Имам и уште една ваква случка на писмена по француски, втора година мислам беше, си напишав неколку темички на листиња и ја глупак ги оставив во ташна, кога ги извадив пошто беше отворен прозорецот дувна ветер и ми ги разлита, децата почнаа да се смеат и професорката ме виде, а седев во последна клупа, ми ги зема ливчињата но за среќа не писмената. Си напишав нешто од себе и си искарав тројче, послем нареден час одговарав :icon_lol:
Така да драги мои пријателчиња и кајганери внимавајте кога планирате да препишувате.

A

Auditore

Гостин
Порано редовно препишував од ливчиња и тоа успешно, но минатата година професорката по бизнис ме фати каде препишувам и ми рокна кец у дневник, од препишувам само по математика кога можам(пошо сум ептен тапа) другото си учам и со комшијата од клупата се договараме.

Член од
20 јули 2009
Мислења
865
Поени од реакции
600
Јас сум препишувал у основно а и сега во средно така што лекциите/дефинициите ќе ги отпечатам на лист ама на германски јазик и го лепам на ѕид каде што сум најблиску и си препишувам...

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Незнам дали некој од вас препишувал вака до сега али...си го сметам за мој изум и ми користи...лифче малецко си ставам на ногата..и патентот од фармерките го откопчувам...а иде професор/ка лифчето у гшти...и мирна глава:vozbud:

Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
учебникот на клупа, ке си напишеш тестот и толку, барем кај професорката по македонски успева тоа, а кај другите професори ливчето под газот и немаш гајле, тестот 5ка ;)

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.477
Поени од реакции
10.206
На секој тест/писмена одам на препишување и шо енајважно ретко ме фаќаат. :) Е сега имам многу начини зависи од тоа каде седам.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
во средно почнав да препишувам кај "тешко" подвижни професори/професорки шо ги мрзи да станат да прошетаат низ клупи за да видат дали некој препишува..

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Најлесно и нај едноставно, си правиш ливче, и фино лепо си го редиш под тестот. И ако професорот дежура пак не може да те фати.. Или втор случај е меѓу нозе да си го ставиш ливчето, и ги шириш ги тесниш xD...
А за изпрашување ние во нашион клас си имаме посебен метод.. На пример ако јас денес сакам да станам за да поправам, кај тој пред мене шо седит на компијутер ќе напишам 2 лекции, и ко ќе станам фино лепо си ги читам.. Е сега ако професорот седит зад тебе или ако е малце писмен да ги заклучит компијутерине, што е редок случај ќе се снајдвиш некако..

M

MacedoniaGirl

Гостин
Махер сум за препишување :)
Најчесто препишувам со лист под тест, под клупа, на столче или од мобилен :)
Ме имаат фатено само еднаш во 7-мо одд на математика, наставничката уште не ги подели тестовите на сите, а јас извадив листовите од под клупа :pos:
Ми ги зема само листовите, но не и тестот со тоа што се оправдав дека листовите не се мои, како и ракописот. И покажав да спореди, ништо не рече, ги зема листовите и рече почнете :)
Многу е тешко да се препише кај некои наставници, постојано шетаат таму-ваму по училницата, ама ете - експерт си е експерт :baeh:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Охо, се убив од препишување цело средно, 4та година па освен математика и англиски се` друго препишував, за еден тест не научив како што треба ама овие предмети немав потреба, ми одеа :)
Најчесто препишував со ливче залепено на патика доле, ако препишував кај построг професор што шета. Ќе ја кренам ногата демек ја потпирам и оп, scan :D Потоа се тетовирав со пенкало кај глуждовите со дефиниции ама скратени фала богу, со по 2-3 клучни збора пишани колку да се потсетам (воопшто не беше тешка 4та година). Плус имав една глупа стара професорка која додека правиш тест сакаше да и пишеш од збор до збор како што е во книга. Оставаше телефонот да ти е на маса додека правиш тест а ливче никако, мислеше препишуваш :pos: И така јас, го сликав материјалот пред да правам тест и за време на тестот само zoom zoom zoom :icon_lol:

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.349
баш секогаш си препишував и тоа кај најстрогите професори бар за тоа бев шампионче :baeh:

Kajgana Shop

На врв Bottom