Мамење на тестови?

Дали сте мамеле на тестови?

• Секогаш!

Гласови: 295 31,1%
  • Се случувало...

Гласови: 584 61,6%
  • Никогаш!

Гласови: 69 7,3%

• Вкупно гласачи
    948

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.440
Поени од реакции
87.139
4 одделение и јас се заразив со препишување :D

Z

ziko bt

Гостин
Знај некој кај можи да се купат овие куралцата шо се клават во ушите шо се за препис?

T

theTinule

Гостин
Во Јапан, најголем срам е да не се знае и да се препишува.Сте читале како се однесуваат јапонските ученици - припреми за приемни испити и сл.
Затоа Јапонците се јапонци а македонците - македонци!:vozbud::vozbud::vozbud:

Кој мами мами, навика ќе стане пречка или услов за напредок во животот.Во многу држави, сите кои мамат се избегнуваат од оние околу нив и остануваат само со имамниците.
Мамењето е лошо и за оние со кои се дружиме.Помислите како ќе ви биде на вас ако ве измамат.
Дали мамењето е на тестови или било што друго, оние кои не мамат се оштетените.Значи, почесните - потешко до признанија и се што следи со нив.:nenene::nenene::nenene::nenene:
Abe aaaajde !
Japancite idat po 17 chasa na den u shkolo. I ja 17 chasa da go slushav profedorot kako mi ja povtorue istata stvar celo vreme nemashebda prepishuvam..
Eeee, ne!

On:
Skoro sekad dum bila spremna, ali i koa ne sum bila sum uspevala da prepisham.
So iPhone kako se prepishue mh mh mh -.-
Shteta sho go neam -.-
Inaku najchesto reshavam tugji testovi i slichno.
Vo osnovno imav edna drugarka hemija sedeshe do mene, u prva klupa sedevme -.-
Sekoj mozhen test i go iam resheno ! Ednash se desi ne opomena, i smenivme taktika, celi listovi gi menuvavme vo nekoja stotinka od sekunda \m/
Sea srednovo mi e dzhabe, nenam predmeti po koi mozham sa prepisham..

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
По предметите шо ги нејкам си препишувам,ама по предметите шо ги сакам со задоволство си учам и не препишувам.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
сум пробувала најмногу два пати во првата година од студиите и сватив дека немам талент за тоа и се откажав, се предадов целосно на книгите и со знаење положував а понекогаш со мала консултација од колеги!

nilla-vanilla

#kingliam
Член од
17 јуни 2010
Мислења
2.041
Поени од реакции
1.748
Не ме бидувало за препишување никогаш. Во животот 2 пати ако имам успеано да препишам. Се со учење...Секогаш

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
E кога се работи за препишување ептен трупец сум, абе ќе се мачам, ќе се препотувам, ќе добијам трема и ќе познаат дека се обидувам нешто. Од толку многу што сум несмасна еднаш ме фатија, бруки невидени бев и од тогаш сум рекла крај, а тоа беше во прва година средно.

Член од
4 јуни 2011
Мислења
1
Поени од реакции
1
Имав 2 начина на препишување:

- Кога беше потопло, ќе облечев куси панталони и ќе го залепев ливчето од внатрешната страна на ногавицата. Кога ќе дојдеше „прилика“, само ја вртиш ногавицата нанадвор и си припишуваш;
- Кога беше ладно и неможев да носам кратки, едноставно го ставав ливчето под нога (бутот) на столчето, и си препишував.
Фала што напиша Acid(y), на седми правам годишен тест по математика.... можи ќе успеам да препишам нешто:)

Член од
13 јануари 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
749
Во прва година требаше да одговарам хемија,и професорката ми рече да сум научил лекции и една од тие лекции ќе ми се падне.И дома земав све тие 5 лекции да ги препишам на ливче.И кога почна часот извадив првин празен лист и почнав да пишувам без везе нешто колку да види дека имам напишано и кога се сврте професорката тоа ливче го сокрив го извадив тоа личве што сум го напишал дома.
А за правење писмена по македонски може составот што ќе го пишувап да го сминиш во мобилен/мп3 и коа ќе почне часот си ја местиш слушалката и стискаш и пишуваш и паузираш:p

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Дефинитивно до сега ( а сега сум 4та ) уште од Петто одделение преписи правам... што да се прави... често и сум знаел но и кога знам секогаш имам и спремно ливчиња ( на мобилен ) како по сигурно се осеќам, иако знам сепак во мене ( во моб. ) се ливчињата и ако ме начека онаква моментна паника и изгубам концентрација и меморија наеднаш...тука е тоа!

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Јас сум многу несмасна и за вакви ствари ич не ме бива.Во средно успевав да препишам само кај некои батал професори/ки кај што не се знаеше кој пие, а кој плаќа и скоро цел клас се утепуваше од препишување.Ми се има случувано и да решавам туѓи тестови откако ќе го решам мојот, најчесто по англиски.Еднаш, ми текнува, професорката по математика по грешка ни даде исти тестови со другарката што седеше до мене, препишувавме една од друга(слепиот слеп води беше работата :D) ама со здружени сили успеавме да извадиме саглам оцена.:)
На факултет еден предмет ми беше ептен грд и досаден, ич не го можев, и напраив демек ливчиња, т.е цела книга ја исфотокопирав смалена.Џабе ми беше и тоа, амфитеатарот полупразен, малку студенти,многу асистенти, јас како што напоменав и погоре несмасна и неснаодлива во такви ситуации и си викам батали, не си ти за овие работи.Мислам дека уште ги чувам тоа ливчињата во некоја фиока, како спомен од мојата неуспешна препишувачка кариера.
А познавам луѓе што скоро цело образование така го поминаа, со препишување и разни далавери...
Ама таков е животот, за некого мајка, за некого маќеа.:D

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Ехее сум препишувал и тоа многу, сум добивал разни оцени но никокаш кец немам добиено од препишување.Само еднаш ме имаат фанато како препишувам и не ми ставија кец туку 2ка :pos:Иначе снаодливоста е најважна во животот:)

Член од
16 јуни 2011
Мислења
123
Поени од реакции
2
ne se zamaram so testovi, tie denovi ne odam na skolo osven po angliski germanski geografija i istorija

Kajgana Shop

На врв Bottom