Мамење на тестови?

Дали сте мамеле на тестови?

• Секогаш!

Гласови: 295 31,1%
  • Се случувало...

Гласови: 584 61,6%
  • Никогаш!

Гласови: 69 7,3%

• Вкупно гласачи
    948
Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Најважното го пишам на ворд,го принтам,го сечам на ситни делови и го ствам во ранец,ем мало не се гледа ем тешко се примеќа.И некад преку мобилен.

Член од
26 април 2010
Мислења
501
Поени од реакции
21
Во Јапан, најголем срам е да не се знае и да се препишува.Сте читале како се однесуваат јапонските ученици - припреми за приемни испити и сл.
Затоа Јапонците се јапонци а македонците - македонци!:vozbud::vozbud::vozbud:

Кој мами мами, навика ќе стане пречка или услов за напредок во животот.Во многу држави, сите кои мамат се избегнуваат од оние околу нив и остануваат само со имамниците.
Мамењето е лошо и за оние со кои се дружиме.Помислите како ќе ви биде на вас ако ве измамат.
Дали мамењето е на тестови или било што друго, оние кои не мамат се оштетените.Значи, почесните - потешко до признанија и се што следи со нив.:nenene::nenene::nenene::nenene:

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Најчесто препишував на историја , македонски и француски.
Препишував со мобилен , пишував на подот , на другарот пред мене на врат итн.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.717
Поени од реакции
43.745
Сега за сега не паметам да сум препишувал на тест..Така да си кажеме со некое другарче до мене да,ама листови никогаш не сум носел..:toe:

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
препишувам многу ретко,солиден ученик сум ама имам трема за препишување
најчесто препеишувам од кај некој соученик или од др. тест,:toe:

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.710
Поени од реакции
12.707
многу пати сум препишувал и е слично на ова што е веќе кажано...туку најитересно ми беше кога братучед ми положи со 10ка.......оди на факултет и професорот им дава ливчина со бројки од еден до десет, да заокружат колку прашања знаат, братучед ми од тие 10 само 3 знае ами си вели, дај да заокружам 10 па шо има врска 30 студенти сме нема сите 10 прашања да не праша, само по 2-3, белким ќе се погодат тие.....и така тој заокружува 10........и ги предаваат ливчината, чекаат 20-30 мин. и професорот вели, гледам сите сте биле искрени, речиси сите сте заокружиле по 6-7 прашања само двајца заокружиле 10......секој ќе ја добие таа оценка колку што заокружил прашања........и така на среќа братѕчед ми добива 10.........а на една познаничка моја, на факултет така препишувала со ливчина на внатрешната страна на суќната......и професоров ја видел, пошол кај неа и и вели " како маж немам право али како професор имам " и И ја превртел суќната, а таа " како студент немам право, ама како жена имам " и му врзала шамар.......таа не е казнета туку положува со 8ка......така да некогп треба снаодливост и среќа :D

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
многу пати сум препишувал и е слично на ова што е веќе кажано...туку најитересно ми беше кога братучед ми положи со 10ка.......оди на факултет и професорот им дава ливчина со бројки од еден до десет, да заокружат колку прашања знаат, братучед ми од тие 10 само 3 знае ами си вели, дај да заокружам 10 па шо има врска 30 студенти сме нема сите 10 прашања да не праша, само по 2-3, белким ќе се погодат тие.....и така тој заокружува 10........и ги предаваат ливчината, чекаат 20-30 мин. и професорот вели, гледам сите сте биле искрени, речиси сите сте заокружиле по 6-7 прашања само двајца заокружиле 10......секој ќе ја добие таа оценка колку што заокружил прашања........и така на среќа братѕчед ми добива 10.........а на една познаничка моја, на факултет така препишувала со ливчина на внатрешната страна на суќната......и професоров ја видел, пошол кај неа и и вели " како маж немам право али како професор имам " и И ја превртел суќната, а таа " како студент немам право, ама како жена имам " и му врзала шамар.......таа не е казнета туку положува со 8ка......така да некогп треба снаодливост и среќа :D
ahahahahahhaha mng jako :D nego ne se zamarajte so prepisuvanje zemete si bubica brcnete si ja vo uvce, i ko sovesta vi se javuva, ko na crtani....si gazite si prepisuvate go gledate u faca mu se smeete on vas vi se smee ( donkey ) i to je to... si gazite so 10ce :D

Merigold

(титула) по желба
Член од
24 март 2008
Мислења
30
Поени од реакции
18
Јако е, нема што
:pos2::pos2:

Merigold

(титула) по желба
Член од
24 март 2008
Мислења
30
Поени од реакции
18
Јако е, нема што
:pos2::pos2:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Сега за сега не паметам да сум препишувал на тест..Така да си кажеме со некое другарче до мене да,ама листови никогаш не сум носел..:toe:
Шо дете беше ти бе шо никогаш не си препишувал:)
Инаку има триста начини за мамење, ама едно ќе го памтам за цел живот.
лани на хемија со еде другар, он во последна, ја во прва клупа, се разбравме дека сме иста група ама неможевме ништо да си кажеме. И владата тогаш имаше еден генијална идеја компјутер и интернет за секое дете, па ние фино лепо си се уклучивме на мсн среде тест и на мсн заедно сите прашања ги решивме. Професоркава ме гледа со вклучен монитор ми вика шо праиш ти бе, ја и викам ништо професорке гледав колку е саатот уште колку имаме врем за да решаваме:)
А и сега со мониториве пред нас е многу поедноставно за препишување. Се метнуваш во последна или претпоследна клупа ливчето си го вадиш до тестот и нема шанси да те види:):)
Најдобар проект беше овоа со компјутериве во школите на Владата:):)

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.710
Поени од реакции
12.707
Шо дете беше ти бе шо никогаш не си препишувал:)
Инаку има триста начини за мамење, ама едно ќе го памтам за цел живот.
лани на хемија со еде другар, он во последна, ја во прва клупа, се разбравме дека сме иста група ама неможевме ништо да си кажеме. И владата тогаш имаше еден генијална идеја компјутер и интернет за секое дете, па ние фино лепо си се уклучивме на мсн среде тест и на мсн заедно сите прашања ги решивме. Професоркава ме гледа со вклучен монитор ми вика шо праиш ти бе, ја и викам ништо професорке гледав колку е саатот уште колку имаме врем за да решаваме:)
А и сега со мониториве пред нас е многу поедноставно за препишување. Се метнуваш во последна или претпоследна клупа ливчето си го вадиш до тестот и нема шанси да те види:):)
Најдобар проект беше овоа со компјутериве во школите на Владата:):)
епа слично и ја иам препишувано, само шо ја си отворив на wikipedia :)

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
ДА! препишувам и ке препишувам :helou: , сеа тие полесните и важните работи ги памтам, а она другото на ливче. Утре правам писмена по историја, и сега си правам ливче во ворд :tv:,еве како: ставам големина на фонт 4, правам 4-5 колони (зависи) обично колоната е 4-5 цм на 6-7 цм. и си пишувам :) после само ги штампам и готовоо. ( Можеш да си направиш бизнис од ова, направеш 10 ливчиња и ги продаваш по 30ден. а ако некој каже на наставничката.. после школо јаде песници )

WalterWhiteTheMethKnight

Генијалец
Член од
19 мај 2010
Мислења
407
Поени од реакции
292
Имам мамено на тестови имам спремено ливчиња со некој прашања или пак со формули по математика и физика ама дека прва клупа не успевам да препишам ама затоа имам јас друг начин ке ми каже тој што седидо мене ако го знае тоа секако нешто ке му кажам нешто тој на мене ке ми каже и сите задоволни иначе на 1 тест наставничјката ни даде исти тестови е тоа е најдобро за препишување или пак ако речат ранецот на клупа го ставам ранецот а во него книгата отворена на страната каде што најмалку знам па ако треба ке ѕирнам малку ама финтата е тоа што никогаш не даваат така туку ке ти лупнат 4 групи и нема препишување ама пак може да се снајдеш ако некој околу тебе знае.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
кој не препишува :) еднаш со прирачник по математика од 500 страни:vozbud: ме фати проф и ми вика: јас овие работи не ги знам а не ти:toe:

Член од
16 јуни 2010
Мислења
83
Поени од реакции
7

Го пробав начинот, и ми успеа, си извадив петка по математика, има едни ефтини сокови од 10 денари со хартиена етикета, и дури не ми требаше посебна хартија, генијално!

Kajgana Shop

На врв Bottom