Македонски филмови

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.860
Поени од реакции
1.611
Ма во просек сите филмови наши немаат асален крај и овој Деца на сонцето што му беше поентата ? Поглупо нешто немам видено ама затоа утре во 20.00 МТВ ќе го емитува филмот Медена ноќ.:vozbud: Можеби најдоброто филмско остварување што сме го имале некогаш целина плус Никола Ристановски е цар во улогава.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Збор го има негде? Да го пуштеше некој да фрлам видик колку е лош.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.959
Поени од реакции
8.306
Збор го има негде? Да го пуштеше некој да фрлам видик колку е лош.
Го има на trackermk.com
Исто и Лазар го ставија во доста подобар квалитет од предходно.[DOUBLEPOST=1483960254][/DOUBLEPOST]
„Збор“ дефинитивно се искачи на првото место на листата - најлош македонски филм на сите времиња. Зошто ли си потрошив цел саат и пол и тоа баш на Божиќ за ова срање? „Златна петорка“ за ова е „Кум“!
Збор повеќе ми изгледаше на тв драма типично МРТ продукција. Секоја чест за глумците но уште од почетокот се откажав од гледање.

Последно уредено:
Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.188
Поени од реакции
10.204
Интервју со Џиџева за филмот Жртва од страна на Српскиот филмски центар.
Ете колку сме крш. Кај нас никој не седна да ја интервјуира, а Србите оп интервју, а во филмов се со нешто ситно влезени.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Очекувањата ми беа малку поголеми за Медена ноќ, но сепак одлично остварување, гледано во целина од другите понови наши филмови.

Три дена во септември > Медена ноќ > Џган

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.188
Поени од реакции
10.204
Јас случајно или не денес изгледав два македонски филма од Жика Митровиќ.

Мис Стон ми е еден од поретките воени наши што ми се свиѓаат во режија на Митровиќ, па очекував и од Солунските атентатори доста, и не ме разочара. Одлично филмче.

Од друга страна До победата и по неа ми беше просечен, без некоја содржина и цело време некако тапкаше во место.

B

Blade Torch

Гостин
Среќна Нова 49та го има на нет за онлајн гледање? Ако е чарето само со симнување од тракерот, пуштете покана.

И медена ноќ дали го ставија некаде конечно? Ми снема струја во Недела на среде филм :D

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.904
Поени од реакции
6.200
Среќна Нова 49та го има на нет за онлајн гледање? Ако е чарето само со симнување од тракерот, пуштете покана.

И медена ноќ дали го ставија некаде конечно? Ми снема струја во Недела на среде филм :D
Медена Ноќ го гледа на сопревод.ком, али сликата е ужасна, а на сред филм почнува да касни и звукот, не е синхронизиран со сликата. Ја не би ти препорачал да го гледаш таму, уствари воопшто не би ти препорачал да го гледаш, филмот е разочарување.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.188
Поени од реакции
10.204
Ако Медена ноќ беше разочарување, гледајте Деца на Сонцето, ебаго. Ако сте очекувале цицки во филмот, од старт да ви кажам дека нема. Да не го гледате, па да се разочарате како некои. :tapp:

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.904
Поени од реакции
6.200
По тоа колку беше истиот хајпнат и какви беа очекувањата, разочара, бар мене. Очекував дека ќе биде на рамниште со некои култни наши филмови, или скала пониско.. Да не е наш, и да не сме пристрасни, повисока оцена од 5-6, никој не би му дал.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.860
Поени од реакции
1.611
По тоа колку беше истиот хајпнат и какви беа очекувањата, разочара, бар мене. Очекував дека ќе биде на рамниште со некои култни наши филмови, или скала пониско.. Да не е наш, и да не сме пристрасни, повисока оцена од 5-6, никој не би му дал.
Ма не си го разбрал филот гарант ја би споредил со Куќа од карти култна серија ама заради политичката тематика во неа многумина не ја разбират и се разочарани од серијата така со Медена ноќ другар. Филмот подолу од 8 не заслужува за останатите мислам.

B

Blade Torch

Гостин
Го гледав "Соба Со Пијано". Не знам зошто толку лоши критики, ми се допадна. Добар стил фура Изи.

G

garthok

Гостин
Дали може да се најде торент од филмот Златната петорка?

Kajgana Shop

На врв Bottom