Стела игра моментално во Милениум, Синеплекс, киното во Велес, киното во Свети Николе...Стела доживеа кино премиера? Пак ќе прашам Ругање со Христа што стана со филмот?
Офтопик но има ли кино во Свети Николе и општо на истокот Штип, Кочани, Струмица?киното во Свети Николе...
Во Кочани и Штип нема „вистинско“ кино. Има само кино проекции во домовите на културата, главно кога има премиера на нов македонски филм. Во Св.Николе мислам дека скоро отворија ново кино, ако не сум грешка.Офтопик но има ли кино во Свети Николе и општо на истокот Штип, Кочани, Струмица?
Свети Николе има, Киноверзум, го отворија при крај на 2019-та мислам.Офтопик но има ли кино во Свети Николе и општо на истокот Штип, Кочани, Струмица?
Во Кочани и Штип нема „вистинско“ кино. Има само кино проекции во домовите на културата, главно кога има премиера на нов македонски филм. Во Св.Николе мислам дека скоро отворија ново кино, ако не сум грешка.
Охоооо, повеќе од месец е таму.Налепница на Унковски на HBO GO
![]()
HBO Max | Гледај HBO, Warner Bros., DC, Cartoon Network и многу други.
Кажи здраво на HBO Max, извонредна стриминг платформа, богата со одлични блокбастери, култни серии и популарни семејни фаворити.hbogo.mk
Не сум забележал а никаде не ни прочитав на портали дека го има филмот на HBO GO. За Исцелител тогаш имаше на портали најава неколку дена пред да го стават.Охоооо, повеќе од месец е таму.
Читај ја темава и ќе знаеш. Ако не грешам објавено беше.Не сум забележал а никаде не ни прочитав на портали дека го има филмот на HBO GO. За Исцелител тогаш имаше на портали најава неколку дена пред да го стават.
Овој Налепница имаше ли тв премиера на HBO или само пуштен во HBO GO? На HBO OD го нема.
Интересен краток филм. Штета што е краток.
![]()
Краткиот филм „Налепница“ квалификуван за „Оскар“
Ова е голем успех за македонската кинематографијаwww.fakulteti.mk
Го гледав Стела. Во право е дека Петар Маниќ има многу малку реплики ама дефинитивно е талентиран. Сите очекуваат дека Стела е главен лик како филмот со Бетовен но овде е повеќе во втор план. Но генерално е солидно деби. Ова е повеќе комерцијален филм одколку уметнички. Вакви филмови има многу слични и мислам дека би требало да има интерес и за поголема дистрибуција.Доста лош филм, според Игор.
![]()
Кон „Стела“ на Стојан Вујичиќ - Херој на еден ден
Најавуван како прв долгометражен филм за деца и млади во македонската кинематографија, „Стела“ не успеа да доживее соодветна премиера во предвидениот термин оваа пролет поради корона вирусот. Уште долги месеци потоа тажно изгледаа автобусите на ЈСП развозувајќи ја платената реклама насекаде низ...herojnaedenden.mk