и на таткоми дедому истото го правел но несмеел да убие змија а ако се десело тоа ке му се врати и на него. да не раскажувам многу но после некое време со негов внук бил на лов и таман да го касне змијава внукот и бил приморан да ја убие(немал време да ги казе зборовите), како што претпоставувате умрел мислам од рак после некое време. ливчето со зборовите го цува на бабами братуцеткаи и не го дава а бас сакам да дознаам што се крие во него.humanoid напиша:Магии постојат, бајачките (не баш сите) би можеле да бидат тоа, но не сум сигурен.
Бајачките се поделени се на бело и црно баење(или магија, како сакате...). Под црна магија спаѓаат уроците а под бела лекувањето на повече болести, стравоти...и вадењето на уроците од црното баење.
Не можам а да не верувам кога мојата баба ме има излечено не знам колку пати од главоболки и стравови. Дедо ми пак имаше моќ да ги хипнотизира змиите и да користи баење за да бегаат од тебе.
Инаку, мислам дека не значи ако веруваш дека си подложен на магија а ако не веруваш, дека си имун.
а со името нејзино и од фамилја што ќе правиш - тоа иде тетовирано на срцето на јунфер гулапчето или му шепкаш пред да му го свиткаш вратот ??? па и на змија да и го дадеш.....Eve jas ke vi kazam edna)
...Ako sakas da te saka nekoja devojka..zena
PRvo treba da znaes nesto za nea(ime prezime,kolku godini,tatko,majka,brat sestra..t.e. osnovni raboti) posle ke zemes srce od mlad-nevin gulab ke i go dades na zmija da go izede.zmijata ke umre vednas.posle ke ja stavis na resetka od skara i ke ja suses na tivok ogan.Ti treba i nekolku kapki laudanium i treba da gi zatries racete...garantiram tvoja e
Ај бе брат не драпај и ти сеа. Глупости! А да напишеш како ќе ми биде од корист тоа што знам основни работи за неа?Eve jas ke vi kazam edna)
...Ako sakas da te saka nekoja devojka..zena
PRvo treba da znaes nesto za nea(ime prezime,kolku godini,tatko,majka,brat sestra..t.e. osnovni raboti) posle ke zemes srce od mlad-nevin gulab ke i go dades na zmija da go izede.zmijata ke umre vednas.posle ke ja stavis na resetka od skara i ke ja suses na tivok ogan.Ti treba i nekolku kapki laudanium i treba da gi zatries racete...garantiram tvoja e
Bi vi ja kazal magijata kako da stanes nevidliv ama premnogu e opasno,zs ima bolni vo mozokot ke napravat glupost-ke se ubijat.
А што се користи при изведувањето на таа магија, некои напивки, рецитали, ритуали или нешто друго?Bi vi ja kazal magijata kako da stanes nevidliv ama premnogu e opasno,zs ima bolni vo mozokot ke napravat glupost-ke se ubijat.