Која серија повеќе ја сакате и зошто? (Fear the Walking Dead vs. The Walking Dead: World Beyond)

Вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    8

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Паѓате на носталгија, нити една од овие серии не се, нити можат да бидат перфектни :D

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Ќе си останам и тука воздржан(првото беше за Декстер vs ББ, таму никаков коментар не ни пишав), едната ја глеав на МТВ во дамнешни времиња, другава за 2 месеца ја спукав цела. Ми се свиѓаат и двете, ама околу фаворит, ќе си останам воздржан.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Za postarive serii zboram sto ide na tv ne za Dexter ako mislese na toa :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Za postarive serii zboram sto ide na tv ne za Dexter ako mislese na toa :)
Не бе па ти се зезам :)
За ЈАГ добро не е чудно да те мавне некоја носталгија, израснав со таа серија.
Инаку НЦИС не се емитуваше толку одамна, на Сител ја отепуваа од давање, до пред година дена некаде цело време вртеа епизодите, а и уште се снима, сега во септември 10та сезона ќе почнува, а и има супер гледаност во Америка.
Ликовите се супер, Гибс е еден од најдобрите шефови што некогаш биле измислени за овој тип на серии, со посебна болна приказна во минатот.
Кејт срце ме болеше кога ја убија, не ми се веруваше дека го направија тоа, супер лик, секси, знаеше да го спушти Тони на земја.
Тони е легендарен, movie freek, цело време референци од филмови дава, не отрива многу многу за неговиот приватен живот, иако сигурно и за тука спремаат нешто можеби уште оваа сезона.
МекГи заедно со Шелдон се најзабавните гикови. На почетокот беше изгубен во универзумот незнаеше каде се наоѓа, ама сега без проблем се снаоѓа со секоја задача дури и кога ДиНозо го задева со сите оние прекари што му ги измислува.
А Аби е приказна за себе......еден од омилените мои ликови во серија, за спореден да не правам муабет убедливо прво место, легендарна е, таман мислиш дека нема што друго да направи ќе изненади повторно со некоја глупост.
Се на се супер серија е НЦИС и како шо ти кажав не е толку дека е носталгична, колку што е факинг амејзинг......и пак финалето на последнава сезона е подобро од многу други финалиња на серии, па и од некои серии целосно.
Во топ 5 серии ми е, и тешко дека некогаш ќе испадне од таму.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
NCIS

Редовно ја гледав ко одеше на сител и сител3, па и репризите ги гледав. :D Додуша треба да ги догледам последните 2-3 сезони, ама серијата е супер, како што кажа погоре, најдобра од тој тип. Кој цси, кој црни камење, NCIS e вистинското.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ги сакам многу и двете, но мојот глас оди за NCIS, затоа што има поразновидни ликови и повеќе хумор.

Првите 3 сезони ги знам на памет, пошто на АХN ги убиваат од репризирање и пак ги гледам.
Гибс е прекрасен карактер. Правичен е и многу емотивен само што не го покажува тоа. Многу ги сака и Зива и Тони и Аби и МекГи, само што е строг со нив за да ги научи како оди работата. Го обожавам, нема подобар лик од него.

Тони е детиште во душа, заебант, незрел, ама знае да помогне кога треба тоа да се направи.

МекГи ми е срцка, симпатијата моја...:love:

Аби е откачена скроз, како го зеза Тимоти...:LOL:

Зива е најјака, посебно како ги утнува идиомите...

Плус го имаме и Даки и Палмер и тие даваат одреден шарм на серијата.

Ја љубам серијава. Ја обожавам!!

И ЈАГ ја сакам да не се разбереме погрешно, топ серија е... ама сепак NCIS го има мојот глас.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
NCIS. Подобра ми беше од JAG. И двете се дел од американската пропагандна машинерија (американска демократија и вредности, американска воена, полициска, морална и секаква друга супериорност и сл.), но мислам дека кај JAG тоа повеќе доаѓаше до израз поради судските парници кои ги имаше во повеќето епизоди. Ми пречи нагласеноста на главните јунаци-ем супермени, ем обични луѓе, ама тоа го има секаде по филмови и серии. Приказната во NCIS ми е некако подобра, а ликовите поинтересни. Тоа не значи дека нешто посебно високо ја вреднувам, но имало и полоши серии. Затоа, и покрај Catherine Bell, се решив за NCIS.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
NCIS е одлична серија али само во обработка на карактерите. Сите се посебни и интересни, можеби и најдобра до толку шаронолика група на карактери собрани на едно место. Ама затоа приказната е многу несериозна. На моменти нивната работа изгледа и глупа и аматерски сработена. Тоа сценаристите сериозно требале подобро да го обработат. Пример за тоа е ова:

JAG ми беше повеќе приказна околу неколку карактери со доста сериозно сценарио. И тоа многу добро обработено. А сеа коа пораснав, сфатив дека главната актерка Bell е... !!!! Но, затоа беа малце монотони и не баш интересни.

И покрај несериозноста и аматерството во NCIS, сепак они победуваат али со тесна разлика.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.650
Поени од реакции
11.768
JAG
Ја гледав порано кога бев мал а се сеќавам дека и се обидувавме да играме на тој начин - со судења ова она :pos: Не ја догледав никогаш ама според мене е подобра. Другава малку ја имам погледано и толку. Антипатични ми се сите од таа серија

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.161
Поени од реакции
10.120
NCIS едно 10 пати подобра од JAG. Секој лик е интересен и забавен на свој нацин. Аби, Динозо, Гибс, Даки, Кејт, Зива, МекГи... Затоа гласам за NCIS :)

Член од
23 март 2010
Мислења
199
Поени од реакции
62
Дефенитивно JAG .. ах ја обожавам таа серија, посебно Harmon Rabb Junior :icon_lol:. Пораснав со серијава и пак би ја гледала. А се сеќавате на првата партнерка на Rabb таа плавата:) , ама Меканзи е најдобра.
а во NCIS глумците ми беа некако како вонземјанци :pos:
Едноставно JAG има нешто што привлекува .. приказната, актерите ....

Kajgana Shop

На врв Bottom