Која серија повеќе ја сакате и зошто? (Fear the Walking Dead vs. The Walking Dead: World Beyond)

Вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    8
Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Ај Метју, ама Вуди не е толку убав..

Да не мислиш ради глумата? Сакаш да кажеш Метју и Вуди имаа повеќе хемија меѓусебно и подобро ги портретираа ликовите неголи Мартин и Били? Не сум многу сигурен, ама гарант ќе да е за тоа. Што мислиш за приказната тогаш? Која ти беше поквалитетна, од тој аспект за кој гласаш?
Да, ми се допадна хемијата помеѓу Вуди и Метју,а може и гласам за нив оти вчера ја изгледав цела ,првава сезона па уште сум под импресии,а Fargo ја гледав паралелно како испаѓаа епизодите

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.684
Поени од реакции
34.193
Да, ми се допадна хемијата помеѓу Вуди и Метју,а може и гласам за нив оти вчера ја изгледав цела ,првава сезона па уште сум под импресии,а Fargo ја гледав паралелно како испаѓаа епизодите
Во ред. :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
њот не е расположен денес...
Кој беше посмешен од тебе у ГоТ групата :(

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
TD - секако голема заслуга поради шо ја ставам пред Fargo e Метју(Раст Кол)

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Галсам за Фарго дека иако TD е феноменална, малку е прецрна за мене.

Флојдерка

Together we stand, Divided we fall..
Член од
7 април 2012
Мислења
336
Поени од реакции
340
True Detective..
Има многу психологија во филмот и неедноставност! Тоа го прави предобар и повеќе од што очекував. Ме импресионира ликот на Раст! И цела приказна е доста мистична, мрачна и длабока. Подобар глумец не можеле да најдат од Метју за оваа улога. Ми се допаѓаат неговите размислувања, длабоки и реалистични, иако звучат нереално.

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
TD, hands down.

Фарго е супер, во секој поглед одлично изработена сезона. Има премногу серии, премногу сезони, не е тешко да се најде серија (колку и да ти е уникатен вкусот), што ќе те задоволи и ќе си речеш “ок, ова вреди да се гледа“ или “сакам серијава никад да не заврши“. Првава сезона од Фарго (бтв почнав да ја гледам само зашо ми ја споредија со ТД у квалитет :) ) супер ми го извозе филмот, ми беше интересна за гледање, стварно треба да се напнеш на хејтање за да можеш да и најдеш мани и да ја критикуваш,

ама,

Тру Детектив ми е некст левел ствар, епизода по епизода ме навлекуваше се повеќе и повеќе, ме опседна приказната, ме воодушеви глумата, ме направи зависен. Успеа да направи да се соживеам со карактерите, да ја осеќам нивната напнатост, нивната внесеност во приказната и случајот, верувам дека сите барем малце влегле во кожата на Раст. Тоа е моќта на одлична серија/филм/било што..

Две одлични први сезони, две основи што ветуваат многу. Интересно е тоа што понатаму и двете серии продолжуваат со нови приказни и карактери и мислам дека треба стварно да се потрудат и двете екипи за следните сезони да ги надминат првиве, се надевам ќе успеат. :)

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Fargo vs. True Detective?
Ова у најмала рака го сваќам ко чиста заебанција. Класична дупешка :)
Fargo е симпатична пародија (буквално) ништо повеќе од тоа. Тоа не значи дека не ми се допадна на некој чуден банален начин. Претежно се смеев, бидејќи искрено друго и не знаев што да праам од она што го гледав.
True Detective заслужи малку повеќе поштовање од ова :)
Фер е да се признае до сите оние кои го гледале TD, да не се залетаат по Fargo очекувајќи слично доживување, а и обратно. Нема такво нешто, а со тоа и самата споредба е безпредметна.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Fargo i True detective ...како некој да прашал кое дете повеќе си го сакаш

Sent from my C5303 using Tapatalk

D

Daedalus

Гостин
Неспоредливи се и изборот е претежок бидејќи и двете у моментов ми се топ 5.
True Detective навлага у многу сфери и обработува многу социо-психолошки тематики, има многу детали и загатки кои оставаат впечаток на слагалица.
Е сеа, сцените и глумата се исто 10/10.
Фарго е исто добро у секој поглед да не го препишувам тоа од горе, но плот твистот на првата сезона ми е за нијанса полош од тој на True Detective што ќе ми детерминира во крајниот избор да се одлучам за Тру.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Замре темата може е време за некој нов дуел.
Инаку на Глобусите

Best Mini-Series or Motion Picture Made for Television
WINNER

"Fargo" (2014)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.407
Поени од реакции
25.275
Фарго освои голден глоуб за најдобра мини серија.
Били Боб Торнтон за најдобра машка улога. :icon_mrgr:

Дајте предлог за нов дуел.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.684
Поени од реакции
34.193
Фарго освои голден глоуб за најдобра мини серија.
Били Боб Торнтон за најдобра машка улога. :icon_mrgr:

Дајте предлог за нов дуел.
Da terame i so anketa od sledniot duel, cisto da sme na cisto. :P

Kajgana Shop

На врв Bottom