Која серија повеќе ја сакате и зошто? (Fear the Walking Dead vs. The Walking Dead: World Beyond)

• Креатор на темата Креатор на темата Io Sono Interista
  • Време на започнување Време на започнување

Вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    8
Ај Метју, ама Вуди не е толку убав..

Да не мислиш ради глумата? Сакаш да кажеш Метју и Вуди имаа повеќе хемија меѓусебно и подобро ги портретираа ликовите неголи Мартин и Били? Не сум многу сигурен, ама гарант ќе да е за тоа. Што мислиш за приказната тогаш? Која ти беше поквалитетна, од тој аспект за кој гласаш?
Да, ми се допадна хемијата помеѓу Вуди и Метју,а може и гласам за нив оти вчера ја изгледав цела ,првава сезона па уште сум под импресии,а Fargo ја гледав паралелно како испаѓаа епизодите

Да, ми се допадна хемијата помеѓу Вуди и Метју,а може и гласам за нив оти вчера ја изгледав цела ,првава сезона па уште сум под импресии,а Fargo ја гледав паралелно како испаѓаа епизодите

Во ред. :)

њот не е расположен денес...
Кој беше посмешен од тебе у ГоТ групата :(

TD - секако голема заслуга поради шо ја ставам пред Fargo e Метју(Раст Кол)

Галсам за Фарго дека иако TD е феноменална, малку е прецрна за мене.

True Detective..
Има многу психологија во филмот и неедноставност! Тоа го прави предобар и повеќе од што очекував. Ме импресионира ликот на Раст! И цела приказна е доста мистична, мрачна и длабока. Подобар глумец не можеле да најдат од Метју за оваа улога. Ми се допаѓаат неговите размислувања, длабоки и реалистични, иако звучат нереално.

TD, hands down.

Фарго е супер, во секој поглед одлично изработена сезона. Има премногу серии, премногу сезони, не е тешко да се најде серија (колку и да ти е уникатен вкусот), што ќе те задоволи и ќе си речеш “ок, ова вреди да се гледа“ или “сакам серијава никад да не заврши“. Првава сезона од Фарго (бтв почнав да ја гледам само зашо ми ја споредија со ТД у квалитет :) ) супер ми го извозе филмот, ми беше интересна за гледање, стварно треба да се напнеш на хејтање за да можеш да и најдеш мани и да ја критикуваш,

ама,

Тру Детектив ми е некст левел ствар, епизода по епизода ме навлекуваше се повеќе и повеќе, ме опседна приказната, ме воодушеви глумата, ме направи зависен. Успеа да направи да се соживеам со карактерите, да ја осеќам нивната напнатост, нивната внесеност во приказната и случајот, верувам дека сите барем малце влегле во кожата на Раст. Тоа е моќта на одлична серија/филм/било што..

Две одлични први сезони, две основи што ветуваат многу. Интересно е тоа што понатаму и двете серии продолжуваат со нови приказни и карактери и мислам дека треба стварно да се потрудат и двете екипи за следните сезони да ги надминат првиве, се надевам ќе успеат. :)

Fargo vs. True Detective?
Ова у најмала рака го сваќам ко чиста заебанција. Класична дупешка :)
Fargo е симпатична пародија (буквално) ништо повеќе од тоа. Тоа не значи дека не ми се допадна на некој чуден банален начин. Претежно се смеев, бидејќи искрено друго и не знаев што да праам од она што го гледав.
True Detective заслужи малку повеќе поштовање од ова :)
Фер е да се признае до сите оние кои го гледале TD, да не се залетаат по Fargo очекувајќи слично доживување, а и обратно. Нема такво нешто, а со тоа и самата споредба е безпредметна.

Fargo i True detective ...како некој да прашал кое дете повеќе си го сакаш

Sent from my C5303 using Tapatalk

Неспоредливи се и изборот е претежок бидејќи и двете у моментов ми се топ 5.
True Detective навлага у многу сфери и обработува многу социо-психолошки тематики, има многу детали и загатки кои оставаат впечаток на слагалица.
Е сеа, сцените и глумата се исто 10/10.
Фарго е исто добро у секој поглед да не го препишувам тоа од горе, но плот твистот на првата сезона ми е за нијанса полош од тој на True Detective што ќе ми детерминира во крајниот избор да се одлучам за Тру.

Замре темата може е време за некој нов дуел.
Инаку на Глобусите

Best Mini-Series or Motion Picture Made for Television
WINNER

"Fargo" (2014)

Фарго освои голден глоуб за најдобра мини серија.
Били Боб Торнтон за најдобра машка улога. :icon_mrgr:

Дајте предлог за нов дуел.

Фарго освои голден глоуб за најдобра мини серија.
Били Боб Торнтон за најдобра машка улога. :icon_mrgr:

Дајте предлог за нов дуел.

Da terame i so anketa od sledniot duel, cisto da sme na cisto. :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom