Кошаркарска репрезентација на Македонија

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.416
Поени од реакции
38.959
Колку одат од нашата група 2 или 3?

Член од
19 март 2013
Мислења
3.197
Поени од реакции
4.797
Колку одат од нашата група 2 или 3?
2 , ќе мораме Литванија еднаш да ја победиме и да се надеваме Естонците ќе изгубат два пати од незаинтересираните Полска. Секако ни требаат 3 победи , има математики еден куп сеа.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Ептен добра игра прикажаа денес, не само Нено туку цел тим. Ме изненадија посебно со играта во напад, малку технички грешки и изгубени топки што не личи на нас. Штета за поразот од Естонците, неколку грешки и повредата на Нено во најлош момент не чинеа пораз.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
1.894
Да го пуштеа од преку барата Јакимовски да игра сигурно ќе ги победевме Естонија.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.777
Поени од реакции
115.705
А која е финтава што Полјаците играат квалификации а се пласирани на ЕП?

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.184
Поени од реакции
4.022
Да го пуштеа од преку барата Јакимовски да игра сигурно ќе ги победевме Естонија.
Уште кога Тодоровски беше селектор изјави (а баш памтам што кажа) дека тие во универзитетската лига ти кажувале унапред дека ги пуштаат репрезентативците, а кога ќе дојде време за тоа стално наоѓале изговори и лажеле - и еве баш така испаѓа збор до збор што кажа.

Член од
17 август 2014
Мислења
3.746
Поени од реакции
6.141
Шо играч е тој со квалитетот, доколку би играл во европа дали би можел да игра во топ 10 европски клубови?

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.378
Поени од реакции
1.933
Шо играч е тој со квалитетот, доколку би играл во европа дали би можел да игра во топ 10 европски клубови?
Нема шанса, играта во колеџ со професионална кошарка нема врска, има црнци кој таму давале по 20 поени просек па во МКД 1ва лига неможеле повеќе од 10 поени да клат.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.615
Поени од реакции
14.488
IMG_0091.jpeg

Дали Јакимовски е првиот македонец што има играно на March Madness?

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.910
Поени од реакции
40.825

Од друга страна, Антич на подкаст кај Жаре и Томче ги испофали дечкиве и стручниот тим, збореше колку се вложувало во нив со години и се создавала репрезентацијава веќе 4-5 години, а пола од нив ги планирале за носители на А тимот, дека им давале секакви услови и плаќале индивидуални тренинзи на повеќето. Не знаеш веќе на кого да веруваш и што е вистината, ама познавајќи ја државава нема да ме чуди и ова што го збори Горан да е вистина.

Член од
24 мај 2022
Мислења
125
Поени од реакции
526

Од друга страна, Антич на подкаст кај Жаре и Томче ги испофали дечкиве и стручниот тим, збореше колку се вложувало во нив со години и се создавала репрезентацијава веќе 4-5 години, а пола од нив ги планирале за носители на А тимот, дека им давале секакви услови и плаќале индивидуални тренинзи на повеќето. Не знаеш веќе на кого да веруваш и што е вистината, ама познавајќи ја државава нема да ме чуди и ова што го збори Горан да е вистина.
На србоманот не може за ништо да му се верува.

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.184
Поени од реакции
4.022

Тој Србиновски е таков неквалитет и не ме ни чуди тоа негово понашање. :facepalm: На готово доби ЕП 2015 (Џикиќ што го водеше на квалификациите) и го усра, по кое добивме потоп.

Kajgana Shop

На врв Bottom