- Член од
- 17 октомври 2011
- Мислења
- 14.758
- Поени од реакции
- 36.660
Или со други зборови: Владата до сега носеше препораки и мерки. Сега ќе носи ЗАКОНИ. Тоа е разликата.
Дали значи дека ќе има ограничено движење?Накратко, сега за сега, поголеми овластувања на владата, за да може полесно да ја менаџира кризата. Од тоа ќе произлезат подоцна, по потреба, конкретни мерки.
Свакога дана у сваком погледу све више напредујешКако тешко, кога стручни лица кажуваат, може и да го имате а ништо да не ви е. Значи телото имало претходно антитела или што ...
Телото како создава антитела т.е. за секој вирус различно антитело ли создава ... тоа би значело дека внатрешно има некој "(ал)хемичар" кој автоматски според потребите креира антитела.
Луѓе 100 пати прашавте едно исто, засега значи дека ќе се прави како што ќе наложи владата и нема да даваат мерки туку одлуката веднаш ќе стапи во сила. Ако после кажат да застанеш на трепки, ќе застанеш на трепки, појасно сега?Дали значи дека ќе има ограничено движење?
Бев до продавница и надвор барем кај мене нема деца искочено ама затоа старциве сите искочиле ко некој да ги избркал од дома. Не е можно какви инаетливи магариња се.Три дена немав излезено и знам дека народов игнорира се, ама бетер било од тоа што мислев. Во маало на скоро секоја клупа седнати по четири пензионери, голема раздвиженост. Сообраќајот ист како и пред вирусов, во Гази Баба и Бутел гужва како да е викенд.
И плус во време на вондредна состојба мандатот на пратениците се продолжува (член 63) што би создало услови за одложување на изборите.Или со други зборови: Владата до сега носеше препораки и мерки. Сега ќе носи ЗАКОНИ. Тоа е разликата.
Па нека цркнат крај краева сонце му ебам отепано.Бев до продавница и надвор барем кај мене нема деца искочено ама затоа старциве сите искочиле ко некој да ги избркал од дома. Не е можно какви инаетливи магариња се.
Постирав на темава веќе, ако ве вратат од доктор значи дека имаат солидна причина зошто ве враќаат. Медицинскиот кадар полека ќе се шифта по приоритети, да било нешто навистина хитно ќе те примеле.Jas imam edno prasanje ako znaete da mi dadete predlog. Pred malku me vratija od radiologija vo gevgelijskata bolnica so izgovor deka ne snimale na exo zaradi korona virusot. Iako bev so zakazan termin, me vratija. Pred malku gledav vesti i razbrav deka e proglasena vonredna sostojba i bese objasneto oti toa ne znaci se da zastane i nikoj da ne raboti. E sega ke moze li da mi dadete predlog kade da se pozalam za situacijata vo gevgelijskata bolnica?
Ако не можеш да ја излечиш вирусна настинка зашто тогаш народ добива разни терапииСе знае кај обична вирусна настинка што помага (течности, чаеви, супи, малце диетална исхрана), парацетамол, витамини, лечиш симптоми тука, не можеш да ја излечеш настинката затоа што е вирусна.
кога сме кај различните, до кој број планирате да тераме 99 доволно ли ќе се .... зборев за една иста вакцина, некои и по двапати добиваат, па пак ништо. ... За САРС зашто досега нема најдено, при толку технолошки и здраствено напредни....Да, затоа има и 5-6 задолжителни различни вакцини.
Интересна приказна, од која може да заклучиме дека среќата е многу важна, дека домородците пред да дојдат белите, живееле стерилно, а ќе заборавев и дека за првпат тогаш бел човек и од Америките оствариле контакт.Свакога дана у сваком погледу све више напредујеш
Кога конвистадорите пошле во јужна америка, 9 од 10 од домородците умреле, нејчесто од инфлуенца.
Тие што останале го имале ?
Не, туку имале среќа што нивните антитела се справиле со вирусот.
Каша попара ти е постот.кога сме кај различните, до кој број планирате да тераме 99 доволно ли ќе се .... зборев за една иста вакцина, некои и по двапати добиваат, па пак ништо. ... За САРС зашто досега нема најдено, при толку технолошки и здраствено напредни....
Би требало народот да е поздрав, него ли пред 40 години, ама вака според %
ok, da si znam oti se nalutiv sto ne me primija i ne mi objasnija.Постирав на темава веќе, ако ве вратат од доктор значи дека имаат солидна причина зошто ве враќаат. Медицинскиот кадар полека ќе се шифта по приоритети, да било нешто навистина хитно ќе те примеле.