INDIJANEC123
Женкар, Илуватар
- Член од
- 17 март 2014
- Мислења
- 3.815
- Поени од реакции
- 6.373
Има прес на Оливер Спасовски.
Не е. Зборуваш за обична инфлуенѕа, а ова е нов вирус. Кој сеуште се истражува, значи ни епидемиолог не може со точност се да ти каже во врска со вирусов оти е нов.Мене ме интересира следново. Минати години сум бил во контакт со грип и настинка со некој домашен, но и покрај голема изложеност со овие вируси јас не сум фатил или не сум имал симптоми што знам.
Можно ли е и со коронава да е исто, еве пример со докторкава и комбето односно некои луѓе и едноставно да го убијат вирусот само што ќе им влезе во организмот или што е?
Што работиш, гранка?Полиција дојде на работа. Прашуваат дали има луѓе со симптоми...
Како тешко, кога стручни лица кажуваат, може и да го имате а ништо да не ви е. Значи телото имало претходно антитела или што ...Може, со другите вируси. Со овој тешко, токму затоа што е нов и немаме антитела. Баш затоа организмот си вика WTF е ова и настануваат компликации, особено кај тие со слаб имунитет. Токму тоа го прават и вакцините, ни го запознаваат организмот со патогените преку внесување на неопасна (или деактивирана) верзија од вирусите / бактериите.
Да, затоа има и 5-6 задолжителни различни вакцини. Што ако немаш симптоми, не значи дека организамот внатре нема реакција.Телото како создава антитела т.е. за секој вирус различно антитело ли создава
Накратко, сега за сега, поголеми овластувања на владата, за да може полесно да ја менаџира кризата. Од тоа ќе произлезат подоцна, по потреба, конкретни мерки.Јас па мислев веќе сме во вонредна состојба,
некој да прецизира што се подразбира под вонредна состојба?