Не знам дали е измислен, произведен во лабораторија или резултат на мутација... не знам дали е производ на заговор или неконвенционална војна но ги знам ефектите кои ги предизвикува на човечкото...
www.facebook.com
веќе е пишано дека остава последици на белите дробови ама да повториме
Светски доктори не можат да го потврдат ова, овај од партија пикнат можи. Ај нека постира слика од бели дробови на пациент со бронхитис, на пушач и тн. И од кај е сигурен дека ќе останат белите дробови такви како на снимката.
Мене еднаш у 5 недели ми се гаѓа викендот синхронизиран со останатите, и баш сеа бајрамов се погоди А глеам уште сеа на инста пола се отидени негде, другиве пола изглеа спакувани ја чекаат одлуката у 5.
У држава во која расте бројот на заболени каде секаде на други места се намалува, не знам кој будала би идел таму.
Океј освен тие кои се приморани од некоја оправдана причина да дојдат.
Овие се земени предвид во просечната смртност на светско ниво. Така да опшата смртност не е променета.
Убаво што го посочи Виетнам како пример. Едни од најстрогите мерки на светско ниво баш таму беа донесени. Градови затвараа во моментот кога имаа 10-тина случаеви на државно ниво. Цела пропагандна машинерија впрегната во "војна против вирусот". На доста драконски начин го оневозможуваа ширењето на вирусот бидејќи си знаеа дека усран им е здравствениот систем. Во однос на нивниот пристап, нашиве мерки беа на ниво на виц за плавуши.
Во моментот Виетнам има под 400 инфицирани и 0 смртни случаеви.
Автоматски споено мислење:
Само ако ги сменат пред да сменат боја. Шо не ми се верува.
Недостасува само реалната бројка на заразени во сите статистики.
Сите тестирања се само примерок (еден дел) од вкупниот број заразени.
Мене воопшто не ми е јасно како брз база на тој примерок се носат заклучоци.
Оттука и оваа драстична разлика меѓу различни држави.
Да ги споредиш Катар со Италија во смртност, како да споредуваш Ебола со настинка. Нема смисла.
И ја не можам да најдам ништо за ова и на мнр сајтот бев нема за оваа одлука, роднина мој е заглавен на брод во Мексико денес треба лета па го добиа ова не е само он македонец него се 20 комада.
Мораше на реисот и мафијата да им се даде некој компромис.Јеби га сепак избори се ближат.Иако ова ке биде само на хартија кај албанскиве места со оглед дека таму карантините не важеа досега а камоли за бајрам.Ке кажат дека казниле некој тук таму демек а на гости ке се иде и повеќе само за инат на карантинот.Како и да е дај боже што помалце болни да идат по гости а дека очекувам зголемен број на заразени поради Бајрам на тоа и би се кладел.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.