Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Околу мене сите болни и тестираа позитивни, јас сеуште немам никакви симптоми, а на тест не ме даваат без симптоми :toe:

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Околу мене сите болни и тестираа позитивни, јас сеуште немам никакви симптоми, а на тест не ме даваат без симптоми :toe:
Конзумирај свежо овошје и зеленчук и уживај... Не значи дека и ти ќе закачиш. Со лесно да поминуваат тие околу тебе :)

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.876
Поени од реакции
1.633
Ќе се јавиш на матичен и ке ти закаже.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Ќе се јавиш на матичен и ке ти закаже.
Нема да му закаже ако нема симптоми.Нема ни алгоритамот да го помине ако нема температура.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.237
Поени од реакции
8.340
е добро де, нека си отиде приватно и средена работа

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
е добро де, нека си отиде приватно и средена работа
А бе средена работа да али за жал не секој има услови да се тестира приватно.За некого 3000ден се многу пари и реално во оваа сиромаштија премногу се за еден тест.Пример ако три членови од кај него се тестирале приватно и он сега да иде приватно тоа се 4*2600 еве ти 10 000ден.Тоа е пола месечна просечна плата.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.356
Поени од реакции
19.821
Кај мене дома 7 души сме, двајца родители 70 годишни, јас, брат ми,снами и две дечиња едното 3 другото 6. Освен снаата која патем само таја е тестирана и излезе позитивна изгуби само мирис и вкус и еден ден со температура 37.5, никакви други симптоми,ние останатите 11 дена сме без никакви симптоми.

Денеска и се јави матичната и и кажа дека ни заврши изолацијата, за која не ни имавме решение да седиме дома :)
И рече дека најверојатно сме го поминале асимптоматски и не можиме да заразиме други лица, од Понеделник и рекоја да почни на работа.

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Кај мене дома 7 души сме, двајца родители 70 годишни, јас, брат ми,снами и две дечиња едното 3 другото 6. Освен снаата која патем само таја е тестирана и излезе позитивна изгуби само мирис и вкус и еден ден со температура 37.5, никакви други симптоми,ние останатите 11 дена сме без никакви симптоми.

Денеска и се јави матичната и и кажа дека ни заврши изолацијата, за која не ни имавме решение да седиме дома :)
И рече дека најверојатно сме го поминале асимптоматски и не можиме да заразиме други лица, од Понеделник и рекоја да почни на работа.
После некое време направете си тест за антитела да видите на што сте.Убаво што на работа не и бараат тест за да се врати на работа.Повеќето фирми вклучувајќи ја и мојата без негативен тест за жал не ме пуштаат без разлика на изолации и решенија.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405

Oд случаи во мојата околина ми иде дека се и немате ни заразено. Неколку другари отидоа дома да помагаат на родителите зашто им се беа заразиле со коронавирус. Во куќа/стан заедно во изолација, возење по болници и помагање во терапии. Се тестираа за антитела и немаа воопшто.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.356
Поени од реакции
19.821
Oд случаи во мојата околина ми иде дека се и немате ни заразено. Неколку другари отидоа дома да помагаат на родителите зашто им се беа заразиле со коронавирус. Во куќа/стан заедно во изолација, возење по болници и помагање во терапии. Се тестираа за антитела и немаа воопшто.
Планирам да направам таков тест за антитела, само ме интересира кога е најпогоден момент за да направам, 11 дена сме или 12 поточно од кога јави сната симптоми.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.452
Поени од реакции
39.093
Можда си како Вил Смит у "I am legend" филмот. Имаш ли куче?

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Планирам да направам таков тест за антитела, само ме интересира кога е најпогоден момент за да направам, 11 дена сме или 12 поточно од кога јави сната симптоми.
Мене ми рекоа дека најдобро е месец дена од првиот симптом...Вие чим немате симптоми чим поминале 10 дена најдобро би било 30 дена од денес за ако случајно некој бил заразен да покаже антитела.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.373
Поени од реакции
5.774
Оти не земаат Руска или Кинеска ?
Зашто е наложено да не се зима никаква друга вакцина освен Фајзеровата, ова за у МК знам на србите не знам што е и како е они се поблиски со Русите

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.496
Поени од реакции
18.518
Зашто е наложено да не се зима никаква друга вакцина освен Фајзеровата, ова за у МК знам на србите не знам што е и како е они се поблиски со Русите
Абе за нас знам, туку зошто Србиве не земаат од Русиве барем, ептен си го имаат со нив. Плус вакцината е добра, досега нема некој проблем со неа, Путин не е будала да си ја истреби војската и медицинските лица со вакцинација.

Kajgana Shop

На врв Bottom