Конзумирај свежо овошје и зеленчук и уживај... Не значи дека и ти ќе закачиш. Со лесно да поминуваат тие околу тебеОколу мене сите болни и тестираа позитивни, јас сеуште немам никакви симптоми, а на тест не ме даваат без симптоми![]()
Ќе се јавиш на матичен и ке ти закаже.Околу мене сите болни и тестираа позитивни, јас сеуште немам никакви симптоми, а на тест не ме даваат без симптоми![]()
Нема да му закаже ако нема симптоми.Нема ни алгоритамот да го помине ако нема температура.Ќе се јавиш на матичен и ке ти закаже.
А бе средена работа да али за жал не секој има услови да се тестира приватно.За некого 3000ден се многу пари и реално во оваа сиромаштија премногу се за еден тест.Пример ако три членови од кај него се тестирале приватно и он сега да иде приватно тоа се 4*2600 еве ти 10 000ден.Тоа е пола месечна просечна плата.е добро де, нека си отиде приватно и средена работа
Кај мене дома 7 души сме, двајца родители 70 годишни, јас, брат ми,снами и две дечиња едното 3 другото 6. Освен снаата која патем само таја е тестирана и излезе позитивна изгуби само мирис и вкус и еден ден со температура 37.5, никакви други симптоми,ние останатите 11 дена сме без никакви симптоми.Околу мене сите болни и тестираа позитивни, јас сеуште немам никакви симптоми, а на тест не ме даваат без симптоми![]()
После некое време направете си тест за антитела да видите на што сте.Убаво што на работа не и бараат тест за да се врати на работа.Повеќето фирми вклучувајќи ја и мојата без негативен тест за жал не ме пуштаат без разлика на изолации и решенија.Кај мене дома 7 души сме, двајца родители 70 годишни, јас, брат ми,снами и две дечиња едното 3 другото 6. Освен снаата која патем само таја е тестирана и излезе позитивна изгуби само мирис и вкус и еден ден со температура 37.5, никакви други симптоми,ние останатите 11 дена сме без никакви симптоми.
Денеска и се јави матичната и и кажа дека ни заврши изолацијата, за која не ни имавме решение да седиме дома
И рече дека најверојатно сме го поминале асимптоматски и не можиме да заразиме други лица, од Понеделник и рекоја да почни на работа.
Oд случаи во мојата околина ми иде дека се и немате ни заразено. Неколку другари отидоа дома да помагаат на родителите зашто им се беа заразиле со коронавирус. Во куќа/стан заедно во изолација, возење по болници и помагање во терапии. Се тестираа за антитела и немаа воопшто.Кај мене дома 7 души сме, двајца родители 70 годишни, јас, брат ми,снами и две дечиња едното 3 другото 6. Освен снаата која патем само таја е тестирана и излезе позитивна изгуби само мирис и вкус и еден ден со температура 37.5, никакви други симптоми,ние останатите 11 дена сме без никакви симптоми.
Денеска и се јави матичната и и кажа дека ни заврши изолацијата, за која не ни имавме решение да седиме дома
И рече дека најверојатно сме го поминале асимптоматски и не можиме да заразиме други лица, од Понеделник и рекоја да почни на работа.
Планирам да направам таков тест за антитела, само ме интересира кога е најпогоден момент за да направам, 11 дена сме или 12 поточно од кога јави сната симптоми.Oд случаи во мојата околина ми иде дека се и немате ни заразено. Неколку другари отидоа дома да помагаат на родителите зашто им се беа заразиле со коронавирус. Во куќа/стан заедно во изолација, возење по болници и помагање во терапии. Се тестираа за антитела и немаа воопшто.
Можда си како Вил Смит у "I am legend" филмот. Имаш ли куче?Околу мене сите болни и тестираа позитивни, јас сеуште немам никакви симптоми, а на тест не ме даваат без симптоми![]()
Мене ми рекоа дека најдобро е месец дена од првиот симптом...Вие чим немате симптоми чим поминале 10 дена најдобро би било 30 дена од денес за ако случајно некој бил заразен да покаже антитела.Планирам да направам таков тест за антитела, само ме интересира кога е најпогоден момент за да направам, 11 дена сме или 12 поточно од кога јави сната симптоми.
Зашто е наложено да не се зима никаква друга вакцина освен Фајзеровата, ова за у МК знам на србите не знам што е и како е они се поблиски со РуситеОти не земаат Руска или Кинеска ?
Абе за нас знам, туку зошто Србиве не земаат од Русиве барем, ептен си го имаат со нив. Плус вакцината е добра, досега нема некој проблем со неа, Путин не е будала да си ја истреби војската и медицинските лица со вакцинација.Зашто е наложено да не се зима никаква друга вакцина освен Фајзеровата, ова за у МК знам на србите не знам што е и како е они се поблиски со Русите
Оти #WeAreNatoОти не земаат Руска или Кинеска ?