Колку ви значи зборот ИЗВИНИ?

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Извини значи многу, точно, ако е кажано од срце. Тогаш се познава.

Во тој случај, оној кој го прима извинувањето има избор: дали ќе го прифати или не. Моментот на кажување „извини“ е на некој начин ставање на својата глава на гилотина, која може да ја активира оној кој го прима извинувањето. Доколку го прифати, ќе му помогне на оној што се извинува да стане. Доколку не, ќе ја активира гилотината и ќе ја пресече главата на извинувачот (јасно, фигуративно), што е сигнал дека стореното дело не може да се прости и едно „извини“ не е доволно.

Но, како што велат: полесно е да добиеш прошка отколку дозвола. Па затоа „извини“ се користи пречесто и веројатно не баш ислрено, т.е. квалитетот на тој збор се намалил после сè почестото негово масовно користење. Затоа е многу тешко да добиеш едно чисто „извини“ во денешно време.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
Извини не ми значи ништо кога осекам(знам) дека е кажан од неповерлив човек и знам дека никогаш нема да се оправи.Секоја чест на исклучоците и на оние што имаат му*а да го користат во вистинско време,и за вистинската работа.Иначе јас се извинувам по потреба кога знам дека сум заебал нешто на мој другар/ка.

Hija de la luna

my life is the love
Член од
28 октомври 2009
Мислења
29
Поени од реакции
1
извини?да бе брат ке те отепам па ке ти кажам извини не прифаќам.Извини значи дека се каеш а човек дур е жив не се кае за ништо не може пред 5 минути да сакаш да отепаш човек а после 10 минути да го сакаш нема измеѓу или или :wink:

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
извини = прво нешо шо че го кажиш откако ке заебиш

Член од
5 јули 2009
Мислења
1.123
Поени од реакции
205
зависи како е кажано тоа ИЗВИНИ и за што е кажано !:toe:

Lady Gaga*

«3 Him!
Член од
4 јануари 2010
Мислења
293
Поени од реакции
19
Ми значи доколку е ИСКРЕНО кажан. И е стварено зажалено за постапката што се направила.

I must be dead

Holden Caulfield.
Член од
6 јануари 2010
Мислења
10
Поени од реакции
4
Ништо, проклето ништо. Не ми треба никакво извини, ми требаат повеќе разумни луѓе, помалку причини за каење...

Hija de la luna

my life is the love
Член од
28 октомври 2009
Мислења
29
Поени од реакции
1
Ништо, проклето ништо. Не ми треба никакво извини, ми требаат повеќе разумни луѓе, помалку причини за каење...
зборот извини не треба да постои од извини не се живее

Член од
10 септември 2009
Мислења
142
Поени од реакции
14
зависи од кого... на некои секој втор збор им е извини, не сакав.. а после 5мин пак старата приказна, односно не ми значи што ќе кажат едно извини... важна ми е постапката со која ќе покажат дека навистина се каат.

Eufrat Kurajber

Real cigan from da hood.
Член од
4 декември 2009
Мислења
341
Поени од реакции
12
Ми значи...ама зависи за шо... и како.. некогаш дури не ми ни значи...со тоа не сум дозволувал секогаш да ми се врати мислењето назад како шо е било за тој шо ми е рекол извини...

Opsessive fangirl

Безнадежен интелектуалец.
Член од
14 декември 2009
Мислења
291
Поени од реакции
137
Зависи како е кажано .. Ако е кажаново превод "знам дека не згрешив ама ај да не се караме" тогаш за џабе е извинувањето, но ако навистина го мисли тоа, тогаш секако дека ќе простам што и да е.

iggo_s

.. sangre blanca en mis venas!
Член од
30 јуни 2009
Мислења
1.389
Поени од реакции
1.077
Зборот како збор, не ми значи ништо доколку знам дека не е кажан од срце, туку само така колку да се каже. А кога стварно ќе видам дека некој ми се извинува, колку и да ме изнервирал, знам да простам.

Член од
12 март 2009
Мислења
205
Поени од реакции
13
Ми значи ако е кажан од срце.:smir:
А како ќе знаеш дека е кажан од срце?:smir:
Денес секакви глумци постојат па можат да те убедат дека животот ќе го дадат за тебе а тоа везе нема.
Лично мене не ми значи многу, да не кажам ич. Постојат многу начини кога некој на дело може да покаже дека му е жал за некоја негова постапка, е тоа се цени а извини може да ти каже секој а воопшто да не го мисли тоа.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.032
Зависи од изразот на лицето: многу или ништо.

Kajgana Shop

На врв Bottom