Колку ви значи зборот ИЗВИНИ?

M

marsovka

Гостин
а темава беше за извинување од срце
не се извинувам за ништо
бевте предупредени останатите претеравте и заслуживте секое мочано ебено мачење и секој mindfuck
Можеби друг ден кога ќе зажалам некад:pipi:
Извини како збор не ми значи ми знчат делата и акциите проследени со тоа зборче

Член од
4 јуни 2009
Мислења
261
Поени од реакции
28
Па да, точно е дека се побитни делата, но мене сепак ми вреди и зборот, знам да познаам кога е искрен а кога не е.

А иначе имам една другарка, до душа не можам да ја наречам баш така бидејќи сме озбилно скарани, а можеби најголемата причина беше тоа што она не знаеше да го каже зборот извини, за неа никој не беше достоен да го чуе тој збор од неа... Се свести тек кога и се скаравме цело друштво, па тогаш се извинуваше цело време, надохнади за сите 8 години што не се извинувала, молеше на коленици но ништо не и помогна...
А замислете, оправдувањето беше дека таков и бил карактерот и неа и било тешко да признае пораз и да се извини...

Според мене добар пример за значењето на самиот збор, а делата доаѓаат после него... А сепак не треба да се изостават :smir:

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Па да, точно е дека се побитни делата, но мене сепак ми вреди и зборот, знам да познаам кога е искрен а кога не е.

И мене исто ми вреди и тоа многу.Делата се оние кои што подоцна ќе кажат дали тој бил од срце или онака кажан,чисто ради реда.
За разлика од тебе,јас воопшто не ни можам да познаам кога некој го мисли,а кога не,едноставно за мене се сите добри [што значи дека сите го мислат кога го кажуваат] и дека според тоа сите заслужуваат втора па дури и трета шанса без разлика што и да ми имаат направено.
Доволен ми е само овој збор,лесно простувам.Не е убаво,многупати лошо ми се има вратено,но таква сум,неможам наеднаш да се сменам.
Колку и да звучи ова глупаво,а знам дека така ќе звучи,ќе кажам дека скоро ми се подеднакви зборот и делата.Секако,мааала предност имаат делата.
Значи некој можеби воопшто да не го каже,а да докаже дека го мисли преку делата,а некој пак може го каже,стварно да го мисли,а да незнае како да го покаже,мада кога се сака се се може.
Ова е за оние 5% на кои што им е поважен зборот отколку делата и кои што и го применуваат тоа.Збор,но не и дела.

kostovska

Рокенролистика :))))))
Член од
22 јануари 2009
Мислења
368
Поени од реакции
11
Ивинувањето е релативно, кој и да каже извини на нешто пак се повторува таа грешка и покрај тоа што ќе се каже извини. Така да многу многу не ми значи коа некој ќе ми се извини...ретки се тие што се извинуваат искрено!

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Mene bas ne mi znaci zborot zborot izvini zosto preterano mnogu go koristat.

Член од
27 јуни 2007
Мислења
239
Поени од реакции
5
Зависи од ситуација, зависи како ке биде кажан, највеке го ценам кога е искрено кажано, и кога знам дека личноста го мисле тоа.

Член од
27 септември 2007
Мислења
1.028
Поени од реакции
440
Ми значи ако е искрено кажан, ама тоа е ретко така даааа ...:tapp:

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Ако е искрено и ако го познавам човекот подолго време со душа би му простил (секако не за се'), a ако е чисто онака едвај речено:"извини" со некоја иронична насмевка и скриен сарказам, тогаш категорично НЕ! :smir:

Член од
23 мај 2009
Мислења
248
Поени од реакции
13
Па ми значи зборот, ако е кажан од срце. Ако не, воопшто не ми е важен. За жал денес тој збор искрено се кажува се поретко и поретко.

Член од
8 јули 2009
Мислења
11
Поени од реакции
0
Воопшто не ми значи, што е направено- направено и неможе тек така да се заборави, довербата кога ќе се изгуби многу е тешко после тоа да се поврати, многу е потешко да ја вратиш довербата одколку да ја добиеш. Многу ретко простувам, на ист оган два пати несакам да се изгорам, затоа и јас гледам да не згрешам на никого а кога ќе згрешам не викам извини никогаш туку покажувам дека му е жал.
дела а не зборови!

M

miss Lebedica

Гостин
повеќе ми значи делото кое ќе го направи за да ми надомести отколку едно извини бидејќи збор ко збор може да биде од дното на срцето кажано а може и да биде од површината!

како рекле некогаш делата кажуваат ако не и докажуваат повеќе од самиот збор!

good girl

Неискусна!
Член од
1 јули 2009
Мислења
66
Поени од реакции
0
nekako mnogu sum alergicna na zborot IZINI i retko go upotrebuvam i najcesto koga ke go upotrebam ne e od srce. ama me cudi faktot deka mnogu luge cesto se izvinuvaat samo za da napravat lice ili neznam zosto ama 99.9procenti izvini ne se koristi vo pravilna smisla, odnosno ne e od srce.
a koga navistina custvuvame potreba za izvinuvane nekako ne znaeme kako da go napravime toa, bare jas taka mislam.
:nesum:

Член од
13 јуни 2009
Мислења
105
Поени од реакции
37
Сум се извинила неколку пати само кога сум крива , но ретко се извинувам ... А и ми се извиниле и тоа било искрено од срце .
Сепак Извини онака се познава кога ќе се каже , премногу е цинички , но од срце извини е некако мн посебно

B

Borg_Drone

Гостин
Кој признава пола му се простува.Кога некој на мене ќе ми се извини јас во тој што го сторил тоа гледам човек кој си ја признава грешката и човек кој бара втора шанса, а луѓето не се совршени сите грешат така да сите заслужуваат втора шанса.Ако ја искористи таа втора шанса за да си ги поправи грешките тогаш да, го заборавам тоа што го направил претходно, но ако ја оплеска и вториот пат тогаш дефинитивно го бришам од листата значајни личности во мојот живот.
Убаво кажа miss Lebedica тука се битни делата, не е битен зборот извини.

Kajgana Shop

На врв Bottom