Колку ви значи зборот ИЗВИНИ?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Зависи што згрешил.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Скоро ништо, бидејќи знам дека поголемиот дел од луѓето се гом*а и кој и да ти се извинува, голема е веројатноста пак да ти згреши за истата или слична работа.

M

M del Mar

Гостин
А како ќе знаеш дека е кажан од срце?:smir:
Денес секакви глумци постојат па можат да те убедат дека животот ќе го дадат за тебе а тоа везе нема.
Лично мене не ми значи многу, да не кажам ич. Постојат многу начини кога некој на дело може да покаже дека му е жал за некоја негова постапка, е тоа се цени а извини може да ти каже секој а воопшто да не го мисли тоа.
Сигурно имаш круг на луѓе кои ги познаваш доста добро и би можела да процениш самата дали тоа "извини" е искрено, или кажано ради реда. :wink:

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Ич....
Треба многу повеќе од еден обичен збор за да се покаже дека некој се кае за тоа што го направил :smir:

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Доволно. Јас верувам во Извини.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Зависи од кој доаѓа.
Ако доаѓа од некој небитен тогаш нема да значи, нормално ако е обратно тогаш ќе значи (појше).
На различен начин ќе се доживее.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Зборот извини го делам на: извини... и...извини. Првото извини, обично ништо не ми значи, тоа доаѓа како збор кој пополнува реченица, на оној кој што со него само сака да направи спојување на својата мисла, за да си отвори пат за понатамошно продолжување и покажување на површноста на својот карактер. Додека второто извини, кое многу ретко доаѓа, го прифаќам како искрена исповед на оној кој навистина осетил дека направил нешто и со верба дека треба да се извини ми дава до знаење дека искрено жали.

veles...

предизвик
Член од
11 ноември 2009
Мислења
32
Поени од реакции
4
толку колку што е голема грешката

Кент

Професионалец
Член од
16 февруари 2010
Мислења
255
Поени од реакции
15
Не значи доколку тој што го кажува не го мисли.
Не значи доколку тој што го кажува не знае точно што направил и не е способен да објасни зошто го направил тоа.
И не значи воопшто доколку таа личност не е способна сама да си прости за тоа. Моето „извинувањето е прифатено“ не значи ништо во последниов случај. Јас ќе го прифатам извинувањето, но ако таа личност продолжи да се „јаде“ поради направената грешка (намерно или ненамерно), јас нема да можам да му помогнам.

За да се побара извини, најпрво треба да се помириме дека сме направиле грешка, да се обидеме да си простиме самите, да побараме прошка од тој на кој сме му згрешиле притоа објаснувајќи ја причината за грешката. Не постои друго. Се останато е само песок во ветерот.

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.415
Поени од реакции
2.550
Доколку тој што го кажал е искрен секако дека ми значи

Член од
8 октомври 2009
Мислења
312
Поени од реакции
153
зависи од кого е кажано тоа извини...ако е кажано од драга или блиска личност која ми згрешила секако дека значи,а ако е кажано од некој небитен ,,факор'' онака колку ради реда да покаже демек леле колку ми е жал извини бла бла бла итд. воопшто не ми значи :nenene:бидејќи зад тоа ,,извини'' у суштина се крие лицемерие во стил ,,абе кој те врти тебе''.:toe:

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Доволно е едно но да биде и на дело, не само на збор... нема срце кое нема да омекне и попушти.

не може да се врати веремето назад и да се поправат грешките, но може да се надомести грешката кога ќе биде потребно и понатаму да не се прави истата.

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Исто колку и ‘Се заебаам‘. Може се‘ да ти се каже и едно ИЗВИНИ или СЕ ЗАЕБААМ демек ги поништува сите зборови кои можеби не‘ повредиле.

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
На кантер која ќе езлезам како ТИмкилер и им пишам сори за да не ми дадат слеј хахаха:tapp::tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom