Книги кои ве натерале да плачете

• Креатор на темата Креатор на темата nicole_l
  • Време на започнување Време на започнување
Силјан Штркот,Белото Циганче итн

Папата Јована од Дона Вулфолк-Крос....секогаш кога ќе се сетам на крајот се растажувам! феноменална книга, а и на Порака во шише залипав малку.

Сум плачела на 3 книги до сега.:kesa:

Сите книги се од Николас Спаркс. Човекот навистина го бидува за љубовни романи. Јас му симнувам капа. Тоа се ,,Чекори на сеќавање" ,,Страници за нашата љубов" и ,,Порака во шише"

Уф оваа книга..и пак да ја читам, пак ќе ме расплаче, каква приказна...Мора да ги најдам и другиве две книги.
Колку што памтам исто и на Марта имам пуштено солзи.

1.Папата Јована
2.Не ми е страв
Сигурно има и други ама не се секавам :)

Последна книга,Големата Вода од Живко Чинго.Не е лоша книгата,иако малце ме нервираше писателот со тоа "Проклет да бидам".На секоја страна по 5-6 пати има напишано:)Инаку една од најтажните книги што сум ги читала,можеби оти децата без родители ми биле одсекогаш најосетлива тема:(

Никогаш не плачам.
Ама се сеќавам дека Белото циганче имаше многу тажен крај.:nesum:

Повикот на дивината од Џек Лондон...ми бече криво индијанците што го убија Торнтон.

Не сум плачел на книга, но "За кого бијат камбаните" ме има натажено и трогнато што и ден денес сеуште ми е меѓу favourites.

Неточка Незванова Достоевски трагична приказна за руско девојче -сираче веке ја заборавив пак ке ја прочитам не е голема :)

Cicko Gorio
Beloto cigance
Sibirka
Bojan- Bile blizu da me rasplacat

Btw Bojan e remek delo na makedonskata literatura

Далеку од плачење сум бил после било која прочитана книга но сепак има една книга од Дитас која што после завршувањето на последната страна во себе осетив некои силни емоции и многу чудно се чуствував во книгата се опишани братските убиствш и војната помеѓу Босна, Србија, Хрватска. Книгата е многу добра и многу реална само не се сеќавам како му беше насловот. Дали некој може да ми помогне?

Наитажен дел од книгата „Бесот на Ангелите“. Кога на адвокатката и умира детето.. и плачејки сама му дава крајниот туш, средува облеката, косата... дур тоа лежи без живот во него на ладната челична маса.

Но далеку од плачење.

Децата од Павловата улица.

Дува, ме изнервира крајот и .. заплакав малку :kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom