- Член од
- 6 април 2009
- Мислења
- 6.146
- Поени од реакции
- 2.985
Кај толку нервози со утакмиците, сеа уште толку и со ова да се нервираме.
Си пробал досега да извадиш, кои се условите? колку смееш мин да ставиш, колку да повлечиш?Темава одамна не била волку активна јас веќе си направив акаунт на neteller еве сега ќе им испратам и документи за верификација па деновиве ќе средам и за депозит и комплетно се префрлам на интернет, тука на нетелер зимаат само 1.75% што е неспоредливо помалце за разлика од нашиве домашни лопови
Со тоа потпишувањето на тој документ при добивка, мене ми е пак да не земаат данок или како што пишуваше еден на фб, ако си фател над 90 000 годишно, а си невработен да ти речат сам плати си здравствено или такви слични глупости. Не дека се фалам, имаше лани периоди кога за уплата од 50-100-150 денари на повеќе ливчиња сум фаќал по 18000, 13000, 11000 и големо чудо ако ми зеле 10 % данок, ама ако и на крај земаат или има некои други заврзлами како тоа со здравствено, не глеам зошто би се обложувал повеќе.
Јас мислам дека законов ќе падне побрзо од оној пред некое време кога земаа 4% на уплата. Тогаш ако се сеќавате на на пример уплата од 100 денари, на ливчето стоеше дека сте уплатиле 96. Тоа траеше некое време па пак се врати на старо.
--- надополнето: 7 јануари 2014 во 15:36 ---
И јас и другар ми правевме муабет за протести. Ако можеме да се собереме поголема маса на луѓе, јас сум за
Па во кладилиница има фактор и знаење, пратење на статисика и останати работи аааама пак се смета за игра на среќа. Од друга страна пак паѓање на паричка за Бадник е среќа бидејќи сите имаат подеднакви шанси за добивање на паричката, што би се рекло за секоја паричка треба да се плаќа данок не ?http://www.slvesnik.com.mk/Issues/60ff64f4e58343f98fd42e497e82097f.pdf
Член 16
Членот 55 се менува и гласи:
“По исклучок на одредбите од членот 54 од овој за-
кон данок на доход за добивките од општите игри на
среќа не се плаќа, ако поединечната исплата на добив-
ката не го надминува износот од 5.000 денари.
Ако поединечниот износ на добивката е поголем од
износот утврден во ставот 1 на овој член данокот се
пресметува врз целиот износ.”
У општи игри на среќа спаѓа и кладилница?
15e min,75000e max za vadenjeСи пробал досега да извадиш, кои се условите? колку смееш мин да ставиш, колку да повлечиш?