Bianconero vero
Il Capitano
- Член од
- 10 ноември 2008
- Мислења
- 9.242
- Поени од реакции
- 8.142
Kако што ми објасни девојката што ме исплаќаше пред малку (или јас така разбравкои останати 10% ?
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Kако што ми објасни девојката што ме исплаќаше пред малку (или јас така разбравкои останати 10% ?
Значи сепак го усвоија тој закон и стапи на сила.Kако што ми објасни девојката што ме исплаќаше пред малку (или јас така разбрав), данокот е 20 % од кои на тебе веднаш ти одбиваат 10% од добивката, даваш ЛК и добиваш потврда дека ти се одбиени а остатокот го плаќа кладилницата, односно другите 10 %. Како и да е, и да не сум ја разбрал добро во таа гужва, со потврдата јас сум заштитен од понатамошно оданочување.
Ако Грујо не ги донесе планираните и најавените инвестиции,се може да се очекува.Со тоа потпишувањето на тој документ при добивка, мене ми е пак да не земаат данок или како што пишуваше еден на фб, ако си фател над 90 000 годишно, а си невработен да ти речат сам плати си здравствено или такви слични глупости. Не дека се фалам, имаше лани периоди кога за уплата од 50-100-150 денари на повеќе ливчиња сум фаќал по 18000, 13000, 11000 и големо чудо ако ми зеле 10 % данок, ама ако и на крај земаат или има некои други заврзлами како тоа со здравствено, не глеам зошто би се обложувал повеќе.
И јас и другар ми правевме муабет за протести. Ако можеме да се собереме поголема маса на луѓе, јас сум заПа луѓе протести јас мислам дека коцкарската маса во Македонија е голема
Само ме интересира дали ова значи и дека овој данок ќе треба да го пријавуваме после во УЈП до крај на март 2015 за 2014 година ?
Гледам нешто КХЛ имат утакмици секако ке се најт некоја добра за играње треба да ги разгледам малку и да извадат кој е повреден и суспендиран со сите други тракатанци онака од око ОМСК ми се гледа како лесен 4,5+ и тие и Торпедо се со слаби одбрани и голмани
Ништо чудно и таков некој член да стаат у законот. После оној рекетон 200 ден секој месец за радиодифузна такса и после овие 10% на секоја добивка се може да се очекува.Со тоа потпишувањето на тој документ при добивка, мене ми е пак да не земаат данок или како што пишуваше еден на фб, ако си фател над 90 000 годишно, а си невработен да ти речат сам плати си здравствено или такви слични глупости. Не дека се фалам, имаше лани периоди кога за уплата од 50-100-150 денари на повеќе ливчиња сум фаќал по 18000, 13000, 11000 и големо чудо ако ми зеле 10 % данок, ама ако и на крај земаат или има некои други заврзлами како тоа со здравствено, не глеам зошто би се обложувал повеќе.
Да не ве чуди и ова што ќе ви го пишувам сеа ..
Еден тип у кладилница уплатил 10.000 сингл на една утакмица . натпреварот одложен и иде да си ги земе парите и му враќаат 9.000 односно му земаа 10% данок зашо му рачунале ко добивка на 1 коефициент .Ова пред мене се деси денес у златна копачка кај палма у аеродром !
Да не ве чуди и ова што ќе ви го пишувам сеа ..
Еден тип у кладилница уплатил 10.000 сингл на една утакмица . натпреварот одложен и иде да си ги земе парите и му враќаат 9.000 односно му земаа 10% данок зашо му рачунале ко добивка на 1 коефициент .Ова пред мене се деси денес у златна копачка кај палма у аеродром !