Кладилница (Генерална дискусија)

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.219
Поени од реакции
18.356
Како да се дискутира за ова, кога после некој завршен натпревар ако некој искоментира за предлогот како вошки се лепите како сме биле генерали после војна :unsure:

Јас некни фино лепо и на културен начин напишав дека треба да се избегнуваат такви натпревари како Псж со Монако и тоа наведив неколку фактори кои ме налагаа да ја избегнам утакмицата, а тука како напалени мајмуни ми се закачија 10 членови.
Плус ме насекираја, неспана останав цела вечер ...
Тоа што ти го направи некни е типичен пример како не треба и е една од клучните работи поради која и суштински не функционира темата.

Во ниеден момент не може, кога еден натпревар е во тек или веќе завршен, да се каже зошто не требало да биде игран. Тоа се елаборира пред мечот.

После мечот се што може да се направи е да се анализира натпреварот, да се согледаат битните работи и да се извлечат заклучоци за како понатаму.

Постои едно правило, кое мислам одамна Ставро го сподели: Не секој добитен тип бил добар тип, ниту пак секој промашен, лош тип.

Крајниот резултат некогаш зависи од многу фактори, кои е технички невозможно да се земат во предвид пред почетокот.

Затоа, извини на директноста, ама ти спаѓаш (во мнозинството) падобранци кои се апсолутно непотребни овде.

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Ova se koeficientite za 3 point contest
Samo 2.00 koef za Kari, sakav da go ispratam ama na vakov koeficient ne fala... podobro Tatum ke go probam na sitno, 9 koef mozebi ke ja namesti dobro rakata vecerva, vredi da se proba na sitno 9 koef absolut

20210307_083114.jpg

Член од
23 август 2010
Мислења
39.805
Поени од реакции
115.815
Ja gi imam rakic adesanja i kara france.. mi gi kaza kumot pa gi pisav kolku da se prati plus juve od supertip gi bapnav.. sve na sve 9 kvota
Иначе кумот како луд прати боречки вештини? Вриеш да си ебеш векот, братучед ти НБА, кумот борење, од секаде имаш дојави и сигурици.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Постои едно правило, кое мислам одамна Ставро го сподели: Не секој добитен тип бил добар тип, ниту пак секој промашен, лош тип.
Тоа е една од основите, кога типуваме НЕ ЗНАЕМЕ како ќе заврши натпреварот, туку ПРЕТПОСТАВУВАМЕ како ТРЕБА да заврши, така да голем дел од типовите колку и да изгледаат логични на сам почеток може да паднат.

Инаку уште нерасонет нешто што ми падна во очи за денес: Манчестер Сити-Манчестер Јунајтед 1и 3+ 2.46 , ГГ3+ 2.66 (ако играат Јунајтед како против Палас нема ни да го видат голот не пак да дадат, тогаш и првиот тип би требало да биде 1и2+ 1.9коеф).

Јунајтед ќе бидат без Погба, Де Хеа, Мата, Џонс, Дони.

Веројатно ќе играат со следните состави:
Manchester City possible starting lineup:
Ederson; Cancelo, Dias, Stones, Zinchenko; Gundogan, Rodri, De Bruyne; Foden, Sterling, Bernardo

Manchester United possible starting lineup:
Henderson; Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw; McTominay, Fred; James, Fernandes, Rashford; Cavani

Ако излезат со овој состав, нападот и не изгледа страшно, би требало да дадат гол и Јунајтед, 2:1 конечен резултат :D
Без разлика колку да навивам за Јунајтед максимум што мислам дека може да извадат е нерешено против ваков Сити.

Член од
16 јули 2013
Мислења
3.880
Поени од реакции
4.409
Работнички 2ка 1.90.
Ретко играм вакви балкански лиги,али за рано неделно синглче квотава има валуе.
Работнички зема 2ца играчи кои се играчи за АБА лига а не АБА2.
Бундович и Мулалич,да не напраеше првиот 5 лични ќе ги тепаа и на МЗТ првата.
Втората утакмица ги демолираа Сутјеска,а овие Широки беа демолирани од Студентски центар.
Немора да значи тоа ништо али според ростерите квотава е и те како привлечна.
Втората утакмица ги фатив на 3.00 квота тогаш ептен па ги имаа утнато квотите,сега колку толку се градат и даваат 50-50% шанси на двете екипи,али лично мислам дека Работнички има шанси тука поголеми иако имаат не толку искусен тренер на клупа :D

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.318
Поени од реакции
10.354
Тоа е една од основите, кога типуваме НЕ ЗНАЕМЕ како ќе заврши натпреварот, туку ПРЕТПОСТАВУВАМЕ како ТРЕБА да заврши, така да голем дел од типовите колку и да изгледаат логични на сам почеток може да паднат.

Инаку уште нерасонет нешто што ми падна во очи за денес: Манчестер Сити-Манчестер Јунајтед 1и 3+ 2.46 , ГГ3+ 2.66 (ако играат Јунајтед како против Палас нема ни да го видат голот не пак да дадат, тогаш и првиот тип би требало да биде 1и2+ 1.9коеф).

Јунајтед ќе бидат без Погба, Де Хеа, Мата, Џонс, Дони.

Веројатно ќе играат со следните состави:
Manchester City possible starting lineup:
Ederson; Cancelo, Dias, Stones, Zinchenko; Gundogan, Rodri, De Bruyne; Foden, Sterling, Bernardo

Manchester United possible starting lineup:
Henderson; Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw; McTominay, Fred; James, Fernandes, Rashford; Cavani

Ако излезат со овој состав, нападот и не изгледа страшно, би требало да дадат гол и Јунајтед, 2:1 конечен резултат :D
Без разлика колку да навивам за Јунајтед максимум што мислам дека може да извадат е нерешено против ваков Сити.

Kako fan na united ova so go zboris e tocno ama timov nash retardiran so top6 ima 4 utakmici 0:0. Nemam nekoe posebno mislenje ama 1 i 2+ e maximumot sto bi go izigral dokolku ne bev hardcore fun. Igracite so si gi napisal deka ne igraat e plus za united poveke od sto e minus. Definitivno united kje vleze defanzivno i ne veruvam da ima mnogu golovi.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.486
Поени од реакции
10.067
Работнички 2ка 1.90.
Втората утакмица ги демолираа Сутјеска,а овие Широки беа демолирани од Студентски центар.
Втората утакмица ги фатив на 3.00 квота тогаш ептен па ги имаа утнато квотите,сега колку толку се градат и даваат 50-50% шанси на двете екипи,али лично мислам дека Работнички има шанси тука поголеми иако имаат не толку искусен тренер на клупа :D
1.9 vo nekoja lokal ti e?
1.65-1.7 e na net so najdov.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Kako fan na united ova so go zboris e tocno ama timov nash retardiran so top6 ima 4 utakmici 0:0. Nemam nekoe posebno mislenje ama 1 i 2+ e maximumot sto bi go izigral dokolku ne bev hardcore fun. Igracite so si gi napisal deka ne igraat e plus za united poveke od sto e minus. Definitivno united kje vleze defanzivno i ne veruvam da ima mnogu golovi.
Против сите јаки тимови со исклучок на Тотенхем (ако може да се впишат во јаките) игравме на малку голови, во купот против Сити примивме 2 команда, претходно беше 0-0 и целата логика вика дека ќе треба овој натпревар да се игра under и затоа коефициентите се такви (што дополнително ми вика дека over би било value за ваков натпревар).
1615113409965.png
Е сега Сити е во страшен налет во сите натпреварувања заедно имаат 21 последователна победа, во страшна форма се, НО непредвидливото тука е што е градско дерби меѓу ривали (веќе не сме за титулата) и може натпреварот да отиде во различна насока.

Јас ќе ја пробам на 10 евра ГГ3+ ми изгледа интересен коефициентот 2.66, плус не сакам да играм против тимот за кој навивам (во 27 кола само 4 пати го имав на тикет и ме заеба 2 пати, затоа и го избегнувам, мразам да типувам со емоции).

Инаку Погба на вакви натпревари мислам дека е битен, има многу поголемо искуство од дечурлната што ќе игра.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Работнички 2ка 1.90.
Ги гледав и јас, ама ги прескокнав, еве што изиграв балканска лига :D

1615113794611.png

Член од
16 јули 2013
Мислења
3.880
Поени од реакции
4.409
Ova se koeficientite za 3 point contest
Samo 2.00 koef za Kari, sakav da go ispratam ama na vakov koeficient ne fala... podobro Tatum ke go probam na sitno, 9 koef mozebi ke ja namesti dobro rakata vecerva, vredi da se proba na sitno 9 koef absolut

Прегледај го приврзокот 286979
Провери во друга клаџа,за ал стар увек имаат разлика во коефициенти за одредени игри.Колку што пуштив око 2.80-2.90 имаш за Кари на други сајтови.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.805
Поени од реакции
115.815
Верона 1х 1. 71

Вреди квотава зашо многу првотимци фалат кај Милан, а и без тоа многу незгодна екипа е Верона.
Може и 0-2 да се проба зашо цел напад не игра кај Милан и не би требало да има многу голови.

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.797
Поени од реакции
2.351
Верона 1х 1. 71

Вреди квотава зашо многу првотимци фалат кај Милан, а и без тоа многу незгодна екипа е Верона.
Може и 0-2 да се проба зашо цел напад не игра кај Милан и не би требало да има многу голови.
Поубаво пробај Хуеска-Селта 2 (плус поголем е коефициентот) или ако веќе играш двојна шанса играј ја Хуеска-Селта X2.

Kajgana Shop

На врв Bottom