Кајгана психолог

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Вака сега... Денеска баш ми преговорија за ова па да си напишам овде... Многу често (скоро секој ден) кога одам на школо, одам со слушалките на глава. И на одморите најчесто си слушам музика. Проблемот (не е баш проблем, ич не ме интересира што мислат другите за мене, таков сум каков што сум и не планирам да се променувам, ама па ај на пример да го замислиме како проблем) е што во последно време доста ми пребацуват (нешто што почна да ми стои доста глупо во последно време и лугето што ми го говорат ова да ми стануват доста одвратни), "остај таа музиката", "тргни ги слушалките", и слични работи.

А животот без транс не можам да го замислам, едноставно таа музика ме исполнува, така да е импосибл да се променам и да кажам е од денес веке нема да слушам транс.

So the thing is... Дали е нешто до мене, или тие само нема што да прават за да го потрошат нивното скапоцено време па наоѓат глупости да ми говорат? (Жално е што стварно нема што да се прави додека се оди на школо или пак додека седам на одморите и чекам времето да помине, а како што гледам и другите си се излежават додека чекат.)

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.802
Поени од реакции
49.885
Ако не те интересира што мислат за тебе другите на голем одмор ке си седиш сам.Тоа нели и така нема да ти смета пошто “не ти е гајле што мислат за тебе и нејкеш да се смениш’’.Седење меѓу народ со слушалици иритра и не барај скриени намери и длабочина во тоа што ти го викале другарчињата. :)

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
Oblivion да не ти е ни малку гајле со како зборат ако ти е така убао продужи така.
од мене имас совет само да не пушташ слушалките до максимум зс мозе да те боли глава :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Вака сега... Денеска баш ми преговорија за ова па да си напишам овде... Многу често (скоро секој ден) кога одам на школо, одам со слушалките на глава. И на одморите најчесто си слушам музика. Проблемот (не е баш проблем, ич не ме интересира што мислат другите за мене, таков сум каков што сум и не планирам да се променувам, ама па ај на пример да го замислиме како проблем) е што во последно време доста ми пребацуват (нешто што почна да ми стои доста глупо во последно време и лугето што ми го говорат ова да ми стануват доста одвратни), "остај таа музиката", "тргни ги слушалките", и слични работи.

А животот без транс не можам да го замислам, едноставно таа музика ме исполнува, така да е импосибл да се променам и да кажам е од денес веке нема да слушам транс.

So the thing is... Дали е нешто до мене, или тие само нема што да прават за да го потрошат нивното скапоцено време па наоѓат глупости да ми говорат? (Жално е што стварно нема што да се прави додека се оди на школо или пак додека седам на одморите и чекам времето да помине, а како што гледам и другите си се излежават додека чекат.)

Сите имаат мерак на почеток,иако јас би ти препорачал социјализација со масата таму.
Потоа,ќе си компарираш,дали ти е поинтересно да седиш и слушаш музика,или да се дружиш со тие луѓе.

Мора да имаш споредба меѓу двете,за да процениш.

Твоето и не е проблем,како што рече Пејо,иако иритира,сепак не мислам дека е нешто длабоко,а ни плитко психолошки.
Проблематичниот синдром го видов на ПивоФест,на Џака свирката еден тип си слушаше од мп3 некои негови музики.
Јесда Џака сакс,ама тоа е веќе претеризам :)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458

Ти земи звучници и шетај со звучници, барем сите да слушаат и уште повеќе да ги иритираш со музиката. Така барем повеќе ќе те сакаат.
И објасни им дека транцето е фенси музика и дека сите треба да ја слушаат зашто најбоље пички се палат на таа музика, ќе видиш како ќе те прифатат

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Obvilon!!!!!
_Ti zaviduvam sto imas vakvi problemi,raduvaj se duri e muzikata problem,koga ke te nateznat drugi gluposti ke zaborais na ova dwka postoelo.
Uzivaj si vo zivotot i ne se optovaruvaj so banalni stvari.

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
@Oblivion
Мислам дека лугето не ти префрлаат поради тоа што слушаш транс,туку друго е проблемот.
Кога се наоѓаш во средина со луѓе,а имаш слушалки на глава,едноставно оставаш впечаток дека воопшто не обрнуваш внимание на никој,а тоа веројатно им смета на тие околу тебе,бидејќи можеби сакаат да разговараат.
Замисли да сакаш да му кажеш нешто важно на некој,а он да денса околу тебе и да не те ебе два посто.Глупо е чувството,нели?
Значи,музика е музика,друштво е друштво.
Музиката можеш да ја слушаш во милијарда разни прилики,ама кога си во друштво,треба да обрнеш внимание на него,во спротивно,правиш сите лошо да се чувствуваат,а на крај и ти самиот ќе ја добиеш таа негативна енергија.

L

Lezbiangirl

Гостин
не знам да се изразувам то ест имам слика како тоа изгледа а не можам убаво да го напишам (за подобра деталност на овој проблем читај ги моите постови и ќе сватиш што сакам да ти кажам) многу лошо се изразувам и поради тоа си имам проблеми
help

Член од
31 март 2008
Мислења
2.577
Поени од реакции
1.879
не знам да се изразувам то ест имам слика како тоа изгледа а не можам убаво да го напишам (за подобра деталност на овој проблем читај ги моите постови и ќе сватиш што сакам да ти кажам) многу лошо се изразувам и поради тоа си имам проблеми
help
по мене, тоа ти е од брзање и од страв дали ќе се изразиш ко шо треба. многу ретко оваа појава и мене ми се случува, затоа и сакам да ти кажам од што ми беше мене.

значи пред да кажеш нешто, за кое ти е малку тешкичко да го објасниш смири се, и почни да збориш лека полека. ќе видиш зборовите сами ќе си доаѓаат на место.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
help
Погледај по некоја епизода од Хаус,и воала :wink:

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Фала за одговорите.. Fabullous 178, изгледа не сум се изразил добро погоре. Не во друштво кога сум, тогаш не слушам музика, туку зборував за пр.. голем одмор е и сега 2ца зборуват за дота, 2ца за тоа како ке се пијанчиле во сабота, 2ца за WoW, некој друг си црта на табла, некој "пипни ме" :pos2: си игра, кој спие на масата, кој :drk: под неа итн... Знаеш, кога стварно нема никаква активност и некој ке ми пребаци, што слушаш, ке му речам транс и ке се намурти.. Па во пм, не може секој кафанџија и шабанарија да биде...:smir:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Фала за одговорите.. Fabullous 178, изгледа не сум се изразил добро погоре. Не во друштво кога сум, тогаш не слушам музика, туку зборував за пр.. голем одмор е и сега 2ца зборуват за дота, 2ца за тоа како ке се пијанчиле во сабота, 2ца за WoW, некој друг си црта на табла, некој "пипни ме" :pos2: си игра, кој спие на масата, кој :drk: под неа итн... Знаеш, кога стварно нема никаква активност и некој ке ми пребаци, што слушаш, ке му речам транс и ке се намурти.. Па во пм, не може секој кафанџија и шабанарија да биде...:smir:
Епа живеј за другите. Сега веќе стануваш делумно смешен, што те боли полов орган дали некој ќе се намурти што ти ќе му речеш дека слушаш транс. Кур ти е двор ти е, гз негов чаршија. За твој кејф ќе си правиш што сакаш

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Абе обично кога си на школо треба да учиш (јеа рајт :pos:), да се дружиш, да шмекаш, да се заебаваш, да се глупираш... да си го исполниш времето и да си поминеш убаво...

Зошто единствено место кај што можеш едно 5,6 сати во денот да се издуваш е школото... тешко дека на друго место и поради нешто друго а и толку често би можеле да се збираат толку многу твои врсници...

Кога ќе завршиш со школо и ќе почнеш на фах/или да работиш ќе ти фали школото и дружбата што била таму... за музика(каква и да е) можеш да слушаш секогаш и секаде...

Искористи го тоа време таму за да си поминеш убаво... :smir:

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180

Незнам дали случајно или намерно тука никој не спомна шо во суштина те мачи тебе. Можи малку ради моменат на емпатија и ради по дифолт коректен недиректен пристап. За среќа ја имаш на располагање мојата суровост. Можеш да бидеш сигурен дека ќе испенетриран длабоко меѓу редовите и без колебање ќе го расфрлам на екран фекалниот материјал шо ќе го пронајдам меѓу нив.

Имено, копнежот за уникатност при недостаток на креативност резултира со екцесивни бламажи во процесот на социјализација. Евидентна појава на делузиона состојба на интелектуална супериорност, предизвикана од стравот од запаѓање во досадната просечност. Многу симптоматичен во случајов е крикот за признание и афирмација на некреативните испади, што всушнот претставува, транспарентниот и полн со скриена фрустрација, пост.

Некоректно во најмала рака е да го наречам следново дијагноза, по скоро претставува период од рано адолесцентскиот емотивен развој. Честа појава чиј третман е тесно поврзан со самосознанието, со стекнувањето на понизност, чисто еволутивен процес без посебно надворешно влијание.

help
За жал проблемот ти е тесно поврзан со интелегенцијата т.е. недостатокот на истата, така да не е нешто шо може да се реши со психолошка помош.

:helou:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
help
Наврати се на Зоки Поки и Касни Порасни, па оди понатаму...Кога ќе стигнеш до Толстој, верувам дека ќе имаш претстава што значи вокабулар и флуентност и ќе го надминеш проблемот на сакам кажам не знам речам.
А, ако ни тоа не ти помогне, тогаш криви ги твоите што не ти го пренеле генот за соодветно изразување.

Ова и не е некој проблем и среќен си човек штом вакви работи те мачат (или само сакаш да не мачиш нас со измислени проблеми, сеедно).
Како и да е, намерно ќе претпоставам дека не се подјебаваш со нас, него дека ова стварно ти пречи, па ќе одговорам.

Ти потсвесно сакаш да ти приговараат за слушањето музика, затоа што тоа први, прво, да ти обраќаат внимание, а второ, да се осеќаш уникатно и различно.
Демек, луѓе јас сум изнад вас, вие сте досадни и глупи, нејќам да ве слушам и ќе си слушам само транс fuck off. По што добиваш соодветни негативни коментари, ама критиката и мрчењето всушност не ти сметаат...Битно ти е само да те приметат.

Се на се, ова е класичен тинејџерски проблем. Адолесцентите обично бираат начини со кои ја иритираат околината, за да од една страна и покажат дека ја презираат и дека ја надраснале и можат без неа, а од друга, за да ја добијат пажњата. Или, со поинаков речник: Синдром на негативна афирмација.

А, совет...Па, се дур сакаш на другите да им покажеш дека уствари нејќеш да ги слушаш, него дека сакаш да слушаш само транс, и дур твоето его се полни од мрчењата кои ти ги упатуваат...фурај така и не ги симињај слушалките од глава.

Kajgana Shop

На врв Bottom