Кајгана психолог

Член од
31 март 2008
Мислења
2.577
Поени од реакции
1.878
Зависен сум од информации. Сакам се да прочитам, сакам се да дознаам. Не да дознаам во стилот на рекла казала за некој комшија, роднина, или селска курва, туку вести, книги да читам ( секој ден по неколку симнувам од нет, 90% корисни книги, не срање), по форуми литам пак многу, политика расправам, а за учење за на факс ич не ми се седнува.

на економски сум, читам економија, само никако да седнам да учам дефиниции и стручни термини, бидејќи сум презафатен со овој проблем на читање секакви работи, освен тоа што треба да се учи. за мрзелив, не сум, чим читам не сум, игри на комп мн слабо играм, скоро ич, 95% од времето го трошам на читање пред компјутер, а другите 5% играм игри или пишам нешто, зборам кога сум пред компјутер, а тоа се од прилика 5 саати на ден.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Според тебе, дали сум нормален?
Сите се нормални и никој не е сосема нормален. :icon_lol:

Во пубертет си, тогаш е карактеристично да бидеш хиперактивен и хормоните да си играат томбола, така да нема ништо вон нормалата кај тебе.

Озбилен си за проблемов воопшто? :icon_lol:
Сепак темава е за психолошки проблеми, а на психолог ми е срам да отидам. Можеби ќе ми се насмее во фаца, затоа ми е страв.
Платен е за да слуша сечии глупости, а притоа да остане сериозен; не би ти се насмеал во фаца.

Песимист невиден сум!Постојано во глава ми се вртаат некои негативни мисли,на секое убаво нешто не успевам долго да се радувам.Како да имам едно АНТИ ЈАС во мене,а не дека сакам..........нештото во мене реагира :S
Како да се оттргнам од тие мисли? Што да правам?Да се оттргнам на страна од сите некој период за да се средам или ...?
Прво, разграничи дали депресијата ти е предизвикана од некој тежок проблем во последно време (зошто ако се работи на пример за смрт на близок нормално е да бидеш депресивна) или проблем кој континуирано те мачи и за кој немаш решение; или си депресивна без очигледна причина и постојано.

Ако е првото, немам решение, можда само утеха.
Ако е второто, можно е да е или да премине во клиничка депресија и слични психички патологии (у лаички грешен термин кажано :icon_lol: ), и единствен совет што можам да ти го дадам е да побараш стручна помош.

Imam problem so potcenuvanjeto na lugeto , skoro 99% od site sto gi znam , smetam deka ne mi se na nivo .. Pricina i lek ?
Комплекс на виша вредност, што е најиритирачка особина кога е во големи количини.
Ти кажаа погоре рецепАт за надминување.

Зависен сум од информации.
Не знам зошто ти е ова проблем, во човековата природа е да е љубопитен и жеден за знаење, само што кај тебе е малце поизразено. :)

Saladin напиша:
Интровертност во големи количини... Страв од неуспех, од покажување на светло, градење на невидлив ѕид па рушење па пак градење. Како тоа градење да престане? Почнува да ми иде на живци кај мене... и никако да се ослободам од ова.
Можам да ти најдам милион причини што е можно да ја предизвикале оваа појава, ама за жал ниту едно решение. :toe:

Се надевам некој постручен би имал идеја.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Зависен сум од информации. Сакам се да прочитам, сакам се да дознаам. Не да дознаам во стилот на рекла казала за некој комшија, роднина, или селска курва, туку вести, книги да читам ( секој ден по неколку симнувам од нет, 90% корисни книги, не срање), по форуми литам пак многу, политика расправам, а за учење за на факс ич не ми се седнува.

на економски сум, читам економија, само никако да седнам да учам дефиниции и стручни термини, бидејќи сум презафатен со овој проблем на читање секакви работи, освен тоа што треба да се учи. за мрзелив, не сум, чим читам не сум, игри на комп мн слабо играм, скоро ич, 95% од времето го трошам на читање пред компјутер, а другите 5% играм игри или пишам нешто, зборам кога сум пред компјутер, а тоа се од прилика 5 саати на ден.
Види вака сине, од ова шо го кажа зависноста од информации ти е најмал проблем.

Јас со мојата супериорна вештина за психоаналитичко перцепирање на она суштинското во твојот исказ, можам слободно и со апсолутна сигурност да кажам дека тебе те мачи еден склоп од тесно поврзани проблеми од кои ниеден не е твој. Да не ја излагам сега мислам целата експертиза како стигнав до заклучокот, затоа што во секој случај нема да биде разбрана од пошироката публика. Впрочем самата постапка е апстракна и многу тешко когнитивно се објаснува.

Како шо реков без одолговлекување со досадни стручни реторики, дирекно ќе преминам во улогата на прагматичар и многу дирекно и нималку суптилно само ќе ти го потврдам она шо веќе го знаеш. Проблемот не е во тебе, ами во твоите родители кои не го ценат твоето знаење доколку не се верификува со академична потврда од задолжена институција. Решение на проблемот нема, но можи да се ублажи доколку неволно го прифатиш неопходното зло и го дотуркаш факултетот, далеку полесен начин од убедувањето на твоите родители за баналноста на истиот. :helou:

Член од
31 март 2008
Мислења
2.577
Поени од реакции
1.878
Види вака сине, од ова шо го кажа зависноста од информации ти е најмал проблем.

Јас со мојата супериорна вештина за психоаналитичко перцепирање на она суштинското во твојот исказ, можам слободно и со апсолутна сигурност да кажам дека тебе те мачи еден склоп од тесно поврзани проблеми од кои ниеден не е твој. Да не ја излагам сега мислам целата експертиза како стигнав до заклучокот, затоа што во секој случај нема да биде разбрана од пошироката публика. Впрочем самата постапка е апстракна и многу тешко когнитивно се објаснува.

Како шо реков без одолговлекување со досадни стручни реторики, дирекно ќе преминам во улогата на прагматичар и многу дирекно и нималку суптилно само ќе ти го потврдам она шо веќе го знаеш. Проблемот не е во тебе, ами во твоите родители кои не го ценат твоето знаење доколку не се верификува со академична потврда од задолжена институција. Решение на проблемот нема, но можи да се ублажи доколку неволно го прифатиш неопходното зло и го дотуркаш факултетот, далеку полесен начин од убедувањето на твоите родители за баналноста на истиот. :helou:
Синдикат, знаеш дека на ова не сум помислил и знаеш дека си изгледа во право? Ебаго факултетот ебаго

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566

Сосема истото ми се случува.
И за да не го тупам...Те плашат/одбиваат обврски и евентуално те разочарал факултетот (што е сепак помалку веројатно).
Во состојба си да пројдеш цел ден читајќи и образувајќи се за нешто кое ТИ си го одбрал и на кое не се осеќаш присилен. Но штом знаеш дека нешто мораш, и тоа не само поради себе, туку и поради очекувањата на другите, веднаш ти се вклучуваат отпорите. Денес ќе биде тоа факултетот, утре работата...цел живот ќе се тргаш од обврски и ќе бараш бегство у други полиња.

А, решение?
Појма неам друже. Да имав место сеа да седам на форум и да читам весници на нет, ќе си се спремав за факсот кој годинава го квадрирав.:toe:

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Зависен сум од шмекање...
...се прашувам дали е на некој начин оваа моја слатка страна и навика...болест?
психологу...што мислиш...?...Ова го прашувам бидејќи има некои цури на кои ќе им пријдам со Шмек...да ми кажат...ма иди лечи се будало една...

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
психологу...што мислиш...?...Ова го прашувам бидејќи има некои цури на кои ќе им пријдам со Шмек...да ми кажат...ма иди лечи се будало една...
Види вака сега, јас ќе пробам да бидам професионален и суптилно да пристапам само ќе ме извиниш ако на некој начин истото не ми успее.

Формираш во себеси една нездрава делузија на оригиналност и неповторливост, секако несвесен за истата заслепен од сопствената суетност.
Сепак ги правиш сите излитени клишеа кои инстантно те пласираат во предоминантниот мејнстрим на жедна за внимание пациентарија. Правиш чести инфантилни и имбецилни испади и со непрекината употреба преставуваш тотален фалус кој се повеќе и повеќе засмрдува со својата дегенеричка појава. Со честотата на општење со тебе правопропорционално се зголемува нивото на иритација додека не стигне до момент на крајна одбивност.

Оваа состојба во експерименталната психолошка дијагностика љубам да ја нарекувам Аналност. Во секој случај име еден добар начин да се одбегне истата, а тоа е ограничување на социјалното општење на 2-3 пати на една личност месечно. Што значи форумот е лоша идеја, особено доколку човек не знае да игнорира.

Чао и пријатно. :helou:

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Види вака сега, јас ќе пробам да бидам професионален и суптилно да пристапам само ќе ме извиниш ако на некој начин истото не ми успее.

Формираш во себеси една нездрава делузија на оригиналност и неповторливост, секако несвесен за истата заслепен од сопствената суетност.
Сепак ги правиш сите излитени клишеа кои инстантно те пласираат во предоминантниот мејнстрим на жедна за внимание пациентарија. Правиш чести инфантилни и имбецилни испади и со непрекината употреба преставуваш тотален фалус кој се повеќе и повеќе засмрдува со својата дегенеричка појава. Со честотата на општење со тебе правопропорционално се зголемува нивото на иритација додека не стигне до момент на крајна одбивност.

Оваа состојба во експерименталната психолошка дијагностика љубам да ја нарекувам Аналност. Во секој случај име еден добар начин да се одбегне истата, а тоа е ограничување на социјалното општење на 2-3 пати на една личност месечно. Што значи форумот е лоша идеја, особено доколку човек не знае да игнорира.

Чао и пријатно. :helou:
Од сега па на даље за се нешто ти ќе ми бидеш психолог...:)
За ова шо го напиша имаш по едно пиво од мене на некоја собиранка...а и ќе шмекнеме нешто по пат...
Благодарам...:)

А

Александра Д.

Гостин
Абе се заебавал не се заебавал има стварно луѓе со такви проблеми :Ѕ Мене ми се дешава ке почнам да јадам гомна на некој да реметам некој и неможам да прекинам и се смеам ко будала и сите ме глеаат чудно... и на школо ми се дешава бе ке реметам професори и неможам да прекинам и оп кај педагогот или директорот... Ептен сум опуштен и кажуем баш секоаш шо мислам и тоа проблеми ми носи :/ Дури и мајка ми ми вика “абе ти не си нормален“...
Леле, читам..исто ко мене да ме опишуваш...само што јас не одам кај психолог. Многу пати ми се дешава така да се смеам од ич ништо, или пак да треснам нешто „зелено“ и после да се каам 3 дена за тоа. Не знам како ама никогаш пред професор тоа да ми се случи:pos2:. Ама тоа ми е...:nesum:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
А, си помислил некад дека се у право?:nesum:

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
А, си помислил некад дека се у право?:nesum:
Ада...јас имам право да пријдам на девојка и да пробам да ја шмекнам...
дали ќе биде успешен шмекот или не...не зависи само од мене зависи и од дадената шмекерица. Е сега...дали сум помислил некад дека се у право...НИКАД..:)..Бидејќи си го знам мојот шмек којшто е културен и фин...а погоре споменатите коишто така ми рекле...обично биле гуски попознати и како фуфици...па демек нешо а у Иди лечи се...
Таквите Ада штом ги приметам ич не ни ги шмекам...само проблемот беше или ја налетувам ногу на такви гуски...или стварно треба да се лечам...Но по кажаното од врвниот слаткоречив психолог Синдикат заклучив дека се е во ред со мене :):)

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Ај да видам како функционира воа.
Значи тука можам да си кажам ствари.
ОК,еве на пример,у последно време,страшно ме нервираат лугето околу мене.
Во секој што ќе го видам,гледам само обична маска,и шознам...некое навиено ЦД,со десетици фрази и зборови на него,наместено на Shuffle и Repeat.
И само тоа.
А нормално,кога си опкружен со таква атмосфера,мораш и ти да се вклопиш во неа,за да ја поднесуваш.
И не знам,дали навистина лугето се такви,или нешто не е во ред со мојата перцепција кон нив?
п.с можда и ја сум таков,ама веројатно сум премногу пристрасен за да го признаам тоа:).

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Ада...јас имам право да пријдам на девојка и да пробам да ја шмекнам...
дали ќе биде успешен шмекот или не...не зависи само од мене зависи и од дадената шмекерица. Е сега...дали сум помислил некад дека се у право...НИКАД..:)..Бидејќи си го знам мојот шмек којшто е културен и фин...а погоре споменатите коишто така ми рекле...обично биле гуски попознати и како фуфици...па демек нешо а у Иди лечи се...
Таквите Ада штом ги приметам ич не ни ги шмекам...само проблемот беше или ја налетувам ногу на такви гуски...или стварно треба да се лечам...Но по кажаното од врвниот слаткоречив психолог Синдикат заклучив дека се е во ред со мене :):)
Ма само се шалев. :) Знаеме што те мачи, и Синдикат убаво ти го сублимира твојот проблем.

Како и секој од нас, и ти си бараш нешто кое ќе те оддели од толпата, нешто кое ќе има твој печат и нешто поради кои ќе те сакаат и прифатат другите (пошо си сфатил дека додека си само ти, без некоја прича позади себе, која у случајов е фамозното шмекање, нема да те рецкаат).
Значи ја имаш зависноста која ја има секој човек. Принудната потреба која не тера нон-стоп да наоѓаме ствари кои ќе направат да не забележат и да не сакаат.
Еве сега си го одбрал твојот начин. На некој ќе му смета, некој ќе те прогласи за лудак, а некој ќе рече дека си симпатичен и оригинален.
И се додека теба не ти сметаат кривите погледи од околината, односно додека можеш да ги трпиш, фурај. Ако не можеш више да преоѓаш преку нив, измисли си друга приказна. Рецимо од шмекер, стани женомрзец :)

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Ма само се шалев. :) Знаеме што те мачи, и Синдикат убаво ти го сублимира твојот проблем.

Како и секој од нас, и ти си бараш нешто кое ќе те оддели од толпата, нешто кое ќе има твој печат и нешто поради кои ќе те сакаат и прифатат другите (пошо си сфатил дека додека си само ти, без некоја прича позади себе, која у случајов е фамозното шмекање, нема да те рецкаат).
Значи ја имаш зависноста која ја има секој човек. Принудната потреба која не тера нон-стоп да наоѓаме ствари кои ќе направат да не забележат и да не сакаат.
Еве сега си го одбрал твојот начин. На некој ќе му смета, некој ќе те прогласи за лудак, а некој ќе рече дека си симпатичен и оригинален.
И се додека теба не ти сметаат кривите погледи од околината, односно додека можеш да ги трпиш, фурај. Ако не можеш више да преоѓаш преку нив, измисли си друга приказна. Рецимо од шмекер, стани женомрзец :)
...
хахаха...Женомрзец а...неее Адаа...Не можам да ги мрзам жените и не сакам...можеби само категорија на жените...еве можам да бидам Фуфицомрзач...;)...

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Ај да видам како функционира воа.
Значи тука можам да си кажам ствари.
ОК,еве на пример,у последно време,страшно ме нервираат лугето околу мене.
Во секој што ќе го видам,гледам само обична маска,и шознам...некое навиено ЦД,со десетици фрази и зборови на него,наместено на Shuffle и Repeat.
И само тоа.
А нормално,кога си опкружен со таква атмосфера,мораш и ти да се вклопиш во неа,за да ја поднесуваш.
И не знам,дали навистина лугето се такви,или нешто не е во ред со мојата перцепција кон нив?
п.с можда и ја сум таков,ама веројатно сум премногу пристрасен за да го признаам тоа:).

Мислам дека си во период кога онака започнуваш луѓето баш какви што се, и баш такви се повеќето луѓе, имаат мал речник кој постојано го употребуваат, одат само на исти фолови и слично. Не е ништо до тебе нормално си го гледаш светот од твоја страна .
Или како што рече, можеш да се вклоиш во средината , односно можеби и ти така правиш ама неможиш да го видиш тоа од друг агол.

Така да учивај кулирај не е ништо сериозно, и во тоа е финтата на животот да знаеш да ги процениш луѓето. Оти денес малку ги има такви кој што не се кријат зад маски и не манипулираат постојано.

Kajgana Shop

На врв Bottom