Синдикат
Мајгада?!
- Член од
- 22 август 2005
- Мислења
- 3.110
- Поени од реакции
- 180
Oh spank you for asking, so considerate of you. Nothing better than the occasional reminder of the unbearable pain.Се слагам со дијагнозата, но предложеното решение (иако сугерирав нешто идентично) е тешко остварливо кога се работи за луѓе од типот на анализираната личност. Всушност е невозможно.
Тие не знаат за понизност. Всушност, не смеат да помислат на понизност. Затоа што тогаш би требало да се соочат со својот најголем страв (кој, за нивна несреќа, е сепак реалност), а тоа е дека светот може и со нив и без нив, и дека во споредба со него се прав и пепел (сите сме додуше, но некои знаат и да се помират со тоа).
А, најголемата нивна потреба е да бидат главната причина за, она што ти го нарекуваш, болка во нечиј полов орган. И да им покажеш практично дека не се, тие сепак ќе се трудат да покажат дека се и дека целиот свет има такви болки баш поради нив.
Така да, ако советот е невозможен за практична примена, тогаш не е совет. Па единственото нешто применливо што му останува е да се штеди себе си, за да, како што реков, не изгори прерано. Тоа е единствено што е во негови сили да го направи. А, останатите нешта се буквално посилни од него и веројатно ќе си ги носи цел живот.
How's your leg today, Gregory?
/me pops a couple of Vicodins
За жал многу одамна сум опериран од емпатични испади, така да не ја компромитирам сопствената дијагноза со благи дози на симпатија. Апсолутно безначаен е ефектот од самопоштедувањето во третманот на психолошката патогенеза, тоа можеби ќе го засегне неговиот матичен педијатар.
Сепак иронично ќе ти се заблагодарам што ми посоче некои за мене веќе многу добро познати вистини околу третманот. Јас сум дијагностичар и мојата цел е исклучиво поставување на дијагнозата. Така да воопшто не чуствувам болка во половиот орган кога станува збор за недостаток на соодветен третман.
[FONT="][/FONT]
Ќе се согласам и ќе речам дека со оваа горераспрдена небулоза докажа дека многу се полни со истите.дали распрашувањето за некој член по форуми, влегуе у категорија опсесивност, или било нарачано од клиентка некоја, и ако е така зашто е сугерирано со логови од корисникот а потоа сменето мислењето за на крај да испадне катастрофа напраена на некој кој не ни сонуел дека му се праи такво нешто зад грб, рецимо некој шо искрено сакал некого без сомнежи...или стварно е она...кај шо има луге има и говна...