Канал 5 ќе ги пренесува натпреварите од најквалитетните европски натпреварувања!

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.319
Поени од реакции
2.846
Ај да си кажам иако мислам ќе ме дигнете во воздух сеа :smir:

Не ми е јасно кај мислите дека згрешија синоќа? На почеток повеќе даваа Манчестер а откако тоа се реши нормално во Мадрид се префрлија па што очекувавте? Таму беше неизвесно.

За синокќа ми сметаше тоа што немаа осет за кога да се префрла и 2-3 пати на сред интересна акција овие префрлаат. Али тоа е до коментаторот.

Сепак според мене комбиниран пренос е супер можност. Само не е баш потребен кога има само два натпревара. Во групи ќе е во елемент ваквиот начин на пренос. Може на едната да оди дербито а на другата споредна утакмица + да одат кај ќе падне гол. Или на пример ваква комбинација во последно коло да направат кого ќе се решава по групи.

Она што многу ми смета е што врска немаат кога прават избор на натпревари - среќа во 1/8 финале нема што да бираат и што имаат ултра пристрасни коментатори. Ебате кога коментираш и избираш преноси не може навивачки... И фала Богу јас немам ваков проблем ама и јас разбрав дека 5+ нема низ цела Македонија што е секако тапа и колку што го разбрав Филе тоа е причината за комбиниран пренос кога има само два натпревари.

Со сите нивни мани (а ги имаат и од време на време и мене ми кинат нерви) сепак се измислени за МТВ и се првите кои комуницираат со фановите и прифаќаат сугестии и мислења. Со комбинираниот сигурно сакаа да им угодат на сите али ко по обичај таква опција не постои...
Среќа синоќа исходот беше таков така да тој систем испадна позитивен, но доколку милан и манчестер беа во тесна трка тогаш ќе беше голем проблем. Како неутрален гледач може да е ок но ако си навивач во тој случај тогаш нерви ќе се кинат. Вчера мене како неутрален гледач ми одговараше.

Сепак како што кажа исто и некои претходно комбиниран пренос е добар кога има натпревари по групи т.е. повеќе натпревари.

Член од
3 октомври 2009
Мислења
82
Поени од реакции
5
Дечки, дечки...полека, бреее се нервирате до 101 и назад...вањада имаме божје право да направиме и ние експеримент? колку што вие вака реагирате , помножено со 10 реагираат позитивно...ама тоа не е финтата.
Идејата ни беше да провериме нешто програмски, и да видиме како да се поставиме за наредната сезона
Ни јас не сум најсреќен со оваа опција, ама ќе корегираме
Без негативна енергија!

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.710
Поени од реакции
43.720
Дечки, дечки...полека, бреее се нервирате до 101 и назад...вањада имаме божје право да направиме и ние експеримент? колку што вие вака реагирате , помножено со 10 реагираат позитивно...ама тоа не е финтата.
Идејата ни беше да провериме нешто програмски, и да видиме како да се поставиме за наредната сезона
Без негативна енергија!
Ај сеа коа си тука да искористам прилика и пак да прашам...Најавувавте Champions League classic matches,ќе има нешто вакво до крајот на оваа сезона или ништо од тоа?

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
9.429
Без негативна енергија!
Океј е сето тоа, само во 1/8 финалните дуели не требаше да има простор за такво нешто. Ете имавте натпревари во Лига Европа и групна фаза од ЛШ, тогаш имаше погоден простор за експерименти...но ете помина и сами увидовте дека има негативен контекст кон гледачите.:smir:

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
На вестите сега кажаа дека завршницата на ЛШ на Канал 5 ќе се дава во HD ексклузивно за корисниците на МаксТВ кои можат да гледаат во ваква резолуција!

mr.cornelius1

И ОНДАК ТО..
Член од
1 ноември 2009
Мислења
773
Поени од реакции
14
Ова вчера беше каша-попара КАТАСТРОФА

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Ај сеа коа си тука да искористам прилика и пак да прашам...Најавувавте Champions League classic matches,ќе има нешто вакво до крајот на оваа сезона или ништо од тоа?
Епа ај коа сме веќе тука - покрај класици кои би оделе во празни периоди зашто не давате следниот ден снимка од двата натпревари на 5+ (или барем од едниот - оној кој сега веќе знаете бил поинтересен)? Онака на раат да може да си ги изгледаме следниот ден :toe:

Речи им на тие таму нека жртвуваат една репрзина епизода од Росалинда преку ден во корист на сите студенти и ученици овде што би ги гледале тие репризи :helou:

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Барем да даваја на една од двете телевизии еден натпревар од 19.00ч.:tapp:

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Глупост е што вчера го направија оној комбиниран пренос иако беше најавено пред утакмиците дека на Пет Плус ќе биде Реал а на Пет Манчестер Милан... мене не ми значеше тоа баш ама како секој навивач знам дека ако се натокмите да си гледате и ви даваат по 2 мин ... гадно е и иритирачки ... ветиле не за друго :toe:

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.686
Поени од реакции
11.476
Глупост е што вчера го направија оној комбиниран пренос иако беше најавено пред утакмиците дека на Пет Плус ќе биде Реал а на Пет Манчестер Милан... мене не ми значеше тоа баш ама како секој навивач знам дека ако се натокмите да си гледате и ви даваат по 2 мин ... гадно е и иритирачки ... ветиле не за друго :toe:
Сега и во 1/4 финале нервози ќе јадеме, фала му на бога што во полуфинале се игра една утакмица во вторник, една утакмица во среда, инаку ќе го јадевме ние гледачите дебело.

И да прашам, дали ќе се пренесува ждрепката на 19ти?

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Сега и во 1/4 финале нервози ќе јадеме, фала му на бога што во полуфинале се игра една утакмица во вторник, една утакмица во среда, инаку ќе го јадевме ние гледачите дебело.

И да прашам, дали ќе се пренесува ждрепката на 19ти?
И да не се пренесува ваљда ќе има на Еуроспорт.

Kajgana Shop

На врв Bottom