Канал 5 ќе ги пренесува натпреварите од најквалитетните европски натпреварувања!

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Остај шо е комбиниран пренос, ама Јунајтед - Милан севкупно 10 минути ги даваат, Реал Мадрид цела утакмица веќе ја даваат.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.716
Поени од реакции
11.555
Ептен се испосраа овие од Канал 5 значи, комбинирани преноси, 20 минути се на се ја даваа Манчестер Јунајтед. Ебате глупердите, ќе се јавувам јас во кабелскиот оператор да ми ја пуштат на инфо каналот, дека нема каде да ја гледам.
Пуштам на ХРТ2 и таму Реал - Лион, гледам и на една италијанска Реал-Лион.
Реал-Лион, еден спектакл од натпревар, што да ти кажам.

И што е најжално, немаше утакмица на 5+.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Ајде мал поздрав за Филе и Иво ако читаат и ако сакаат да читат.

Значи едно време се расправавме за комбинираните преноси како биле најнапредна технологија од една страна и дека го расипват фудбалот од друга (моја) страна.
Тогаш малку се повлеков бидејќи кажав шо имав да кажам а оние некако не сакаа да слушаат. Ок си реков јеби га ако само мене не ми чини остај ги сите нека се радват.
Ок денес беше малку подруга приказната и рековме ќе гледаме фудбал со другарчиња в кафич. Два телевизори со двата пуштени меча, милина. Се додека со вашата комбинација не почнавте да го расипвате мечот. Па појма немате какво пцуење имаше по вас шо ја праевте комбинацијата. Среде акција менвате да видиме дека другите завршиле. Некој се натокмил да го гледа Милан вие вртите кај Реал.
Накратко се сменавме на ртс и се си беше супер.

Немам намера да се расправам дали чини или нечини вашиот пристап, ви го пишам ова оти знам дека има шанси да прочитате и да добиете мал фидбек од релативно бројна група на луѓе, па можи ќе сфатите дека секоја најнова играчка не е секогаш најдобра.

Поздрав

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Убаво рече Филе пошто у државава ја немаат сите 5+ а интересот бил голем едноставно се одлучиле за комбиниран.Во прво полувреме каде каде повеќе ја дава Мначестер али у второ мор сите да се сложите али Реал требаше да се дава не за друго поинтересно беше за гледање.Барем резултатски гледано.

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
ЛШ - нокаут фаза најдоа паметниве од канал5 да даваат комбиниран пренос:kesa:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.400
Поени од реакции
25.255
Убаво рече Филе пошто у државава ја немаат сите 5+ а интересот бил голем едноставно се одлучиле за комбиниран.Во прво полувреме каде каде повеќе ја дава Мначестер али у второ мор сите да се сложите али Реал требаше да се дава не за друго поинтересно беше за гледање.Барем резултатски гледано.
Се слагам до негде со ова, ама од друга страна така испаднаа денес тие утакмици, второ полувреме да биде интересно во Мадрид додека во Манчестер беше се' решено. А ако и двете утакмици до крај беа неизвесни? Е тогаш мислам дека ќе имаше големи нервози, ќе настанеше хаос во преносите и навивачите на Реал и Лион ќе се нервираа кога ги даваа другите и обратно...:)

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Ова вечерва на канал 5 беше чист идиотизам и неписменост ...

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Абе филмче опасно, како не заминаа двата натпревари на пенали...не за друго, Канал 5 да се збунеа :)

Комбинираниве се праат за по групи. Пушташ на Канал 5 најинтересниот натпревар, а на 5+ сите натпревари со комбиниран пренос, кај има гол таму упадај.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.716
Поени од реакции
11.555
Абе филмче опасно, како не заминаа двата натпревари на пенали...не за друго, Канал 5 да се збунеа :)

Комбинираниве се праат за по групи. Пушташ на Канал 5 најинтересниот натпревар, а на 5+ сите натпревари со комбиниран пренос, кај има гол таму упадај.
Ама цела Македонија нема 5+, и овие од Канал 5 изиграваат Мајка Тереза.
Кој нема 5+, нема да гледа и завршена работа.

И јас немам РТС, барав начини како да го гледам натпреварот, морав да се јавувам на Кабелскиот оператор да ја пушти на инфо каналот (тие па Барнли - Стоук ја даваа).
Забеган народ.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846

Со овој предлог се сложувам затоа што најефикасен ми изгледа. Вечерва среќа на натпреварот на манчестер со милан беше рано решено и затоа немаше големи негативни реакци, дури можам да кажам испадна подобро од очекувањата (мене ми одговараше затоа што бев неутрален и реал лион беше понеизвесен), но сепак доколку бев фан тогаш ќе се изнервирав страшно. Ми се свиѓа доколку падне гол да се уклучат но вака да се врти знае да нервира. Тој систем според мене е добар доколку има групи и повеќе натпревари.

Кај нас кабелскиот оператор нешто секогаш снемува 5+ за ЛШ:toe:.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959

Еееееееееееј урнебес ќе беше:pos2::pos2::pos2:На пола екран ќе ги гледавме пеналите:):)

Денеска зафркнаа рабтоа со комбинираниве. Дали сакаа премиере да ги имитираат незнам, ама стварно требаше една на канал 5 другата на 5+ и крај. А реално веќе кога се одлучија за оваков потег фала богу дека второ полувреме ќе ги даваат Реал повеќе, резултатски беше Манчестер решена прашење беше само колку ќе примат Милан, а оваму беше возбудливо и ништо не се знаеше:)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Канал 5 направија срање, незнам што сакаад да изведат,топла вода ли па им текна сега комбиниран пренос да вршат,као да измислие спејс шатл ебаго..добро беше една утакмица на 5 другата на 5 + и готово..:uvo:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Канал 5, продолжете по старо, комбинираниов пренос не го бива, мене како неутрелен фан вечерва ме фаќаше нервоза а не па фановите на екипите кои играа вечерва.

Најдобро е 1-на утакмица на К5 1-на на К5+.

Vlatko_100

DUKE
Член од
21 јануари 2008
Мислења
648
Поени од реакции
20
Сигурно дека тоа е причината, како да не ги фатија (поточно сега им текна на совет за радиодифузија) дека пренсуваат на 5+ и им забранија бидејќи имаат откупено само за 5 а несмеат на кабелски и сателитски според стандарди на уефа и филе нека продолжи да лаже дека е тоа причината ама на крај како посран беше што манчестер тепаше и реал изгуби

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Ај да си кажам иако мислам ќе ме дигнете во воздух сеа :smir:

Не ми е јасно кај мислите дека згрешија синоќа? На почеток повеќе даваа Манчестер а откако тоа се реши нормално во Мадрид се префрлија па што очекувавте? Таму беше неизвесно.

За синокќа ми сметаше тоа што немаа осет за кога да се префрла и 2-3 пати на сред интересна акција овие префрлаат. Али тоа е до коментаторот.

Сепак според мене комбиниран пренос е супер можност. Само не е баш потребен кога има само два натпревара. Во групи ќе е во елемент ваквиот начин на пренос. Може на едната да оди дербито а на другата споредна утакмица + да одат кај ќе падне гол. Или на пример ваква комбинација во последно коло да направат кого ќе се решава по групи.

Она што многу ми смета е што врска немаат кога прават избор на натпревари - среќа во 1/8 финале нема што да бираат и што имаат ултра пристрасни коментатори. Ебате кога коментираш и избираш преноси не може навивачки... И фала Богу јас немам ваков проблем ама и јас разбрав дека 5+ нема низ цела Македонија што е секако тапа и колку што го разбрав Филе тоа е причината за комбиниран пренос кога има само два натпревари.

Со сите нивни мани (а ги имаат и од време на време и мене ми кинат нерви) сепак се измислени за МТВ и се првите кои комуницираат со фановите и прифаќаат сугестии и мислења. Со комбинираниот сигурно сакаа да им угодат на сите али ко по обичај таква опција не постои...

Kajgana Shop

На врв Bottom