Каква (ќе) е вашата реакција?

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
Најпросто... здраво ахм да да да чао....
 
Член од
22 август 2007
Мислења
550
Поени од реакции
16
Епа вака ако некој ми пријде додека шетам, би му кажала нешто колку да се рече и после тоа и се извадила со тоа како морам да идам некаде и многу се брзам. Ако седам пак во кафич и тој некој/а ми пријде и поќне да ми збори, би разменила два три збора но не би се впуштала многу во разговорот, и не би му спомнал/а да седне , и откако веројатно откако тој/таа ќе ми доакаже се што сакал/а ќе си замине.
 

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
...ако стварно не ми е до муабет дојдено и јас исто ќе му речам дека се брзам или просто на сите прашања краток одговор незаинтересирано па така ваљда ќе свати дека не ми е до муабет
 

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
колку и да не ми е омилена личноста ако ми се обрати ќе и возвратам од љубезност, а дали ќе ја поканам да седне зависи од ситуацијата, ако сме биле скарани секако дека не, во др случај зошто да не, тоа би го направила од култура ако не за др:pos2::helou:
 
Член од
18 јуни 2008
Мислења
22
Поени од реакции
1
Во таква ситуација едноставно културно (без да се осети непријатност) давам до знаење дека не ја сакам таа личност..:nenene:
 

GarDiaN

ФудБалЕрчЕ
Член од
16 февруари 2006
Мислења
465
Поени од реакции
19
Ako me prasa ke odgovoram na kratko i ke obrnam odredeno nivo na vnimanie, no neveruvam deka ja ke postavam prasanje, kako i da e ako ne se brzam ke ostanam dodeka ima taa osoba prasanja ako se brzam dva tri brzi odgovora i covece moram da idam cao.
 

Sk girl

Not Perfect
Член од
6 јули 2008
Мислења
431
Поени од реакции
15
ke razmenam 2-3 zbora i posle ke se izvadam nekako i ke si otidam.No ako e stvarno nekoja licnost so nemozam da ja podnesam e togas ni zdravo ni niso ne i zborma i bi si otisla vednas...
 

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Два-три збора би размениле...Ако не сакам да правам муабет нема потреба од повеќе разговор ама онака чисто од култура ќе речам едно здраво барем...
 

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Неколку зборови би разменил чисто од куртоазија, ама со начинот на кој би се однесувал би покажал дека не сум расположен за муабет и веројатно ќе си сфати другиот и ќе си замине сам.
 
Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Во моето друштво еден гадно се огреши спрема мене, а треба да се напомене дека сум бил откај него и сум идел у оган за него. Му се натепав и наругав. И не рече ни „извини“. А преголема навреда. Не директна кон мене, но кон моето семејство, кое со ништо не му згрешило. По еден ден, ми проговори нешто, дури и не разбрав што ми рече. Тоа беше последен контакт. Сега, сите другари заедно, и на Нова година, и на 1ви мај, и во кафич, кафана, се собираме, пиеме, јадеме, со сите си се слагам, на него збор не проговорувам. Го гледам како дух. Имаше сообраќајка со скутер, случка која ја предвидов една недела претходно. Не се јавив, никого не прашав за него. Не ме интересира. И да дојде да ми прави муабет, воопшто нема да го регистрирам. Велите да размениме неколку збора од култура, но таков човек не заслужува такво нешто.
 

VaZzilL

Сантино Џеновезе
Член од
23 април 2007
Мислења
921
Поени од реакции
39
Чисто од култура може само да се поздравам, и понатаму личноста сама ќе свати каде згрешила и што треба да прави.
 
С

Сатори

Гостин
Значи да претпоставиме дека шеткате некаде и до вас се доближува личност со која не сакате да разговарате (моментално или воопшто), но таа ви прај муабет. Како би реагирале? Би ја свртиле главата и би продолжиле понатаму, без разлика што ви се обратила?

Или, пак, седите во некој кафич, доаѓа кај вашата маса човек со кој не сакате да разговарате. Дали од култура би рекле да седне со вас или ќе се правите мутави и ќе го игнорирате? Дали би размениле барем два-три збора?

Ако не сте биле во ваква ситуација, претпоставете како би реагирале доколку се најдете. Па, бујрум:)
Имам хедикеп кога станува збор за странци, секогаш ми било непријатно некој да го негирам и игнорирам само туку така, затоа што тоа не ми делува пристојно, посебно во последниов период.
Но ако некој е премногу нападен, би кажала, „извинете морам да одам“.
:coffee:
 
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Мразам лицемерие.
Не сакам да зборам,ќе го потенцирам тоа.

Нема да се кријам како некое мало девојче,плашејќи се од реакцијата,или пак да бидам фин,ради реда.
 

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Зависи од тоа пред тоа да се случи да не правиме муабет... каков бил односот... можеби би рекол здраво само и толку од муабетот... а ако никогаш не сум разменил некој збор... нема ни тоа да го кажам ....
 

Kajgana Shop

На врв Bottom