Каква (ќе) е вашата реакција?

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
59
Нормално дека не би се испонашала ко невоспитана и безобразна.
Ако се најдам во теснец ќе се поздравам на кратко и без многу муабети, чисто од куртоазје љубазност. Ако сум подалеку и имам можност да му ја дувнам се прам на 4 без 15.
Ако дотичната е желна да седи со мене на кафе во кафич, а јас немам желба за истата, ќе ја потолерирам, а ако страшно ме иритира јас лично и персонално фаќам магла.
 

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
Не прави го на некој тоа што не сакаш тебе да ти го прават! Така да подобро е да разменам 2-3 збора со некој што дури не сакам да го видам, а не пак да разговарам со него, чисто од култура, отколку да го игнорирам, зашто и не би сакала баш баш некој мене така да ме одјебе...:)
 
M

MIL

Гостин
Секако дека од култура би се поздравил и би кажал два слатки збора дека не е пожелен и фино културно ќе го замолам да стане да си замине :helou:
 

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.329
Поени од реакции
7.797
Откачувам на фин начин.
 

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
Ќе се поздравам секако, ќе изустам едно "Здраво" не ми е тешко тоа, но ако продолжи да гњави со бош муабети-игнор, па ако не е кретен ваљда ќе сфати оти не ми е до муабетење....Има случаи и кога сум на нервна база па може и у фаца директно да му/и изнакажам све шо ќе ми дојде на ум...

У принцип фино девојче сум јас и секогаш давам шанса личноста да си оди и да се осети непожелна пред јас да настапам на сцена:pipi:
 

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
од култура ќе се однесувам убаво али нема да ми биде сеисто и ќе гледам да му дадам до знаење дека не ми е баш пријатно да седам со него...
или едноставно директно ќе го откачам
зарем има нешто подобро од директното???
 

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Директно најверојатно не (ептен ако не дојде до екстремно досаѓање)
Здраво едно и после ке бидам незаинтересирана, ке дадам до знаење дека не ми е пријатно во негово/нејзино друштво.
 

VertigO

750ml ракија
Член од
11 декември 2008
Мислења
297
Поени од реакции
47
Хахахаха зависи...:)
Многу зависи кој ќе дојде да ми зборува. Мора да има нешто што ќе ми го привлече вниманието. Пример не ми сметале квази пејачи и гитаристи во парк, издрогирани фаци кои ти викаат "девојко имаш убави очи но сестра ми има поубави" и слично...:pos: Секако арогантни, агресивни и нападни не помислувам, но вакви фаци, сите полни со различни животни приказни и тони алкохол или било каква супстанца во нив ми се супер!:pos:
 

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Најпрвин се смешкам и ќе обрнам внимание од култура и подоцна ќе си ја свртам главата и ќе започнам муабет со останатите присутни.Ако и после суптилното игнорирање не прекине на најиндиректен начин давам до знаење дека не ми одговара неговото присуство или едноставно се тргам и заминувам:smir:
 

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
здраво ќе му биде доволно, но ако продолжи со давење ќе го откачам на пристоен начин со едно јасно "мафни се"
 
Член од
8 септември 2009
Мислења
85
Поени од реакции
8
Answer

Pa pred se za mene zavisi KOJA e taa licnost....na primer imav edna drugarka potocno skolska da ja narecam,zaedno imave cas po izborna angliski so nejziniot klas i voopsto ne pravese muabet so mene,ili retko se slucuvase samo koga ke i treba usluga togas da zborni...a sega koga dojde da bideme zaedno na ist faks...bese tolku srejkna sto ne vide mene i edna drugarka i vednas pocna da se cudi kako mozi nikoj poznat da nema za nejze,a taa bese popoznata kako ZANESENA i onaa koja IMA POVEJKE PARI i ne znae sto da pravi pobrzo,a toa i bese vistina bidejk nejzinite roditelii imaat svoj sopstven biznis.....i dokolku taa bi dosla ili da mi zboruva bi i rekla edno zdravo i kako si?..i podocna bi ja ignorirala....a isto se odnesuva i za vo kafic
..Toa bese moeto mislenje na ovaa tema....
BYE:pipi:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom