Каква (ќе) е вашата реакција?

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Ке кажам 2-3 збора и потоа ке ја откачам некако велејки дека имам обврски...
 

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.725
Ако части пијачка(може и пијачки) може да зборуваме за политика.
 

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.424
Поени од реакции
47.110
Ако обострано не се вариме, нема никаков муабет, си терам по патот и нема куртоазии тука.
Ако со некој не ми се збори а мора да се тера “кај си шо праиш’’-муабет, додека збори давам отсутен поглед за да сфати дека не ми е до него/неа и за две секунди се префрламе на “ај па да се видиме’’ :)
 
S

smart ass

Гостин
Значи да претпоставиме дека шеткате некаде и до вас се доближува личност со која не сакате да разговарате (моментално или воопшто), но таа ви прај муабет. Како би реагирале? Би ја свртиле главата и би продолжиле понатаму, без разлика што ви се обратила?

Или, пак, седите во некој кафич, доаѓа кај вашата маса човек со кој не сакате да разговарате. Дали од култура би рекле да седне со вас или ќе се правите мутави и ќе го игнорирате? Дали би размениле барем два-три збора?

Ако не сте биле во ваква ситуација, претпоставете како би реагирале доколку се најдете. Па, бујрум:)
ми се има случувано така често посебно ако има интересна тема за разговор,еве кога патував со воз на прв поглед завршувавме со кафе еднаш патував пак аутостопер и човекот го понудив на ручек и дојде

а и во кафичи кога ми пријдуваат ако приметам дека бараат место а јас и другарка ми држиме маса за 4-ца ги понудувам веднаш.:toe:
 
Член од
23 јули 2009
Мислења
217
Поени од реакции
8
Ке напраам некој површен муабет и ке глдам да ја откачам ке и кажам дека се брзам нешто бла бла и ке ја откачам.
 
M

miss Lebedica

Гостин
ако се работи за личност која ми згрешила во животот нормално би ја игнорирала и не ми направила муабет а уште помалку да ја поканам да седне до мене во некое кафуле, тоа нема шанси,

но да не ми се збори со некој човек кој не ми згрешил и да го игнорирам без причина не!
 

Eufrat Kurajber

Real cigan from da hood.
Член од
4 декември 2009
Мислења
341
Поени од реакции
12
Едноставно ако погледне кон мене ќе и кажам здраво ако е заслужила и тоа чисто од култура.. инаку не би ни приметил дека ќе помине покрај мене.. :D:D:D
 

Lucio

титула по желба
Член од
26 јуни 2006
Мислења
871
Поени од реакции
41
Многу фино и куртоазно ќе разменам два-три збора и ќе го завфшам муабетот по тие два три збора, ако сум некаде одам ќе му кажам едноставно се брзам, другпат.
Ова!
 

Marionka_z

Omnia mea mecum porto
Член од
16 јануари 2009
Мислења
208
Поени од реакции
29
Колку и да не ја поднесувам или да ме иритира личноста, ако ми се доближи и ми прави муабет, ќе и направам и јас. Ќе бидам поладна и воздржана, но сепак нема арогантно да ја игнорирам или навредам. Едноставно ќе ги издржам тие дваесетина минути, пола час и ќе претрпам. Сепак ако стварно ме нервира, ќе се трудам во иднина да избегнувам секаква средба или контакт со таа личност.
 
Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Prvo ke izignoriram,e ako ne svaka taka togas kulturno ke mu kazam d ane mi se obraka posto nemam namera i zelba da go druzam:kesa::toe:
 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.137
Поени од реакции
163
Zivotot e premnogu kratok za da go pominis so lugje koi ne ti znacat i ne mozis da gi podnesis taka da jasno davam do znaenje deka prisustvoto na doticnata osoba ne e pozelno. Mozebi ne vikam 'Odi si ne mozam te podnesam' ali se ponasam onaka ladno za osobata da svati deka ne e pozelna. Ako nekoj epten ne svaka deka e neposakuvan u moe drustvo togas mozam i otovreno da mu go kazam ona sto ne moze da go svati sam.
 

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.504
Културно ќе и речам мавни ми се/тргни ми се и ќе си заминам:)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom