- Член од
- 17 октомври 2011
- Мислења
- 14.824
- Поени од реакции
- 36.832
86. Love Actually (Richard Curtis, 2003)
последен гледан филм (ако не го набројувам овде 24: Redemption, морав да го ѕирнам пак за да ја почнам седмата сезона) како и да е, Love Actually.
По трет пат. Изгледан со друштво. Интересен развој на настаните. Филмов следи повеќе приказни и има претерано многу ликови. Ама препознатливи се повеќето, од Кеира Најтли до Лиам Нисон.
Еден од оние "среќни филмови". Кога ќе го изгледате ќе помислите - добро, вакви клише приказни не постојат. Како и да е, ова е среќен филм. Колку и да не верувате во такви приказни, можеби се случиле некогаш.
во филмов секој би пронашол барем две карактеристични црти од својот карактер. Приказна за животот, за љубовта, иронијата која ја сочинува, неправдите кои постојат и добрината која владее пред се.
Мене, како на девојка која не воопшто не сака љубовни филмови (и драми, ама за тоа друг пат), филмов ми остави голем впечаток. Нема некоја посебна интересна приказна, али не знам, ме бендиса многу. Можеби поради глумците (изобилува со повеќе познати глумци, ги обожавам Хју Грант и Aлан Рикман). Филмов уствари претставува испреплетени приказни меѓу повеќе луѓе. Му давам 9/10 заради тоа што некои од приказните не се со убав крај. На пример не сфатив дали жена му му прости на Алан Рикман. И мислев дека цурата која беше вљубена во Карл мислам се викаше, ќе заврши со него. И така требаше да биде. Тогаш би му дала десетка.