Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Сачувај мајко, зеле актер кој ни со трансформација не наликува на Џеф. :facepalm:

Го гледав Red Lights, и без разлика на неколкуте недостатоци во сценариото, ми го задржа вниманието до крај благодарејќи на тензичната атмосфера. Силијан Марфи треба повеќе да добива главни улоги, а Елизабет Олсен осеќам дека ќе растура во иднина.

Psyside, на муабетов, ме потсети... единствен лош предлог кој си го дал беше овај http://www.imdb.com/title/tt0971209/
Сега не го спомна :D
:cenzura::)

И тоа кога беше on a roll го препорача.. И јас му замерив тогаш. :D

Ама еве го и Ио со истиот пост како тогаш..

Истиве муабети - истиве луѓе ги правиме. Само Мара немаше ретардиран ник.

:pos:

Остајте само смајливо, само овој пат, онака да си се изнасмеам. Трејлерчето.. :pos:

Oвој Reeve си го личи, ама незнаеме како глуми, барем јас незнам. Абе, златен Франко бе..

Prometheus (2012)
додека вонземјаните се комплетно како во оригиналот и сеуште број еден на хорор/сајфај листата на непожелни гости од вселената.

Spot on! колку расправии сум удрил, со мои другари, дека Alien/Aliens се ненадминати од тој поджарн, они ми спомнуваат Предатор, Cloverfiled, Event Horizon и слично, филмови на кои сум голем фан, ама да се разберме, се работи за Alien/Aliens, значи Alien & Aliens, noobs :facepalm:

Единствен филм кој би го ставил на исто ниво е:
the-thing.jpg

Psyside што мислење имаш за Event Horizon? Не знам колку другите ке се сложат ама па мене ми е поблизок тематски до првиот Alien филм отколку што беше Прометеј или пак Aliens(кој според мене е подобро филмско остварување од првиот дел ама сепак е повеќе акционен филм отколку хорор). А Event Horizon зачуден сум што на неколку листи за лоши филмови го имам најдено а филмот си е ок. Добри глумци, добра атмосфера, малку Ктулу митос и ете рецепт за меморабилен култен филм.

А и кој може оваа сцена да ја заборави

I'm not even sure if it qualifies as a language :icon_lol:

Доста добар филм нема муабет, прилично ги задоволи моите очекувања, морбиден, атмосферата доста добро пренесена, камерата беше одлична, длабоки и мистериозни кадри, добра приказна, сценарио и се разбира оној creepy feel низ целиот тек на филмот што му даде посебно мрачен карактер на типичен филм од хорор-сај фај поджарнот.

Глумата исто така на високо на солидно ниво, така да од мене има една 7-ца.

Се сложувам во целост за Event Horizon, доста подценет филм.

Alien, The Thing и Event Horizon, таа е таа тројка што треба да се погледне од секој фан на Sci-Fi/Horror.

Се сложувам во целост за Event Horizon, доста подценет филм.

Alien, The Thing и Event Horizon, таа е таа тројка што треба да се погледне од секој фан на Sci-Fi/Horror.

Подценет под-жарн е сај фај хорор, многу малце такви филмови има, зборам за квалитетни...

Psyside, ме потсети на Предатор - сигурно еден од најпреценетите акциони филмови. Во него освен тестостерон до плафон и пукање нема ништо, ниту добро изработени акциони сцени, ниту пак некоја авантура се случува (во џунгла се, непозната средина за нив), и како капак на се Арни во главна улога. :icon_lol:
Само едно не ми јасно, како успева филмов да држи толку висока оценка на имдб и патлиџаните кога веќе одамна требало да е одвеан со виорот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom