- Член од
- 17 октомври 2011
- Мислења
- 14.826
- Поени од реакции
- 36.843
101. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Michel Gondry, 2004)
Филмов спаѓа во групата (читај жанрот) љубовни драма филмови ,али исполнети со научно фантастични елементи(или сај фај љубовни драми).Тоа е и единствената причина која ме натера да го гледам филмов.И едноставно вредеше.
Значи ако го немате гледано филмов ,а го имате гледано mr Nobody ,The Fountain(пред се голема благодарност до Болиглава затоа што тој прв ги имаше ставено овие 3 филма во иста реченица) етц,а притоа ви се допаднале ,едноставно мора да се гледа.
Во најкратки црти,филм за љубовта,како може таа да наштети и "помирувањето" со тоа.
9.5/10 ()само затоа што очекував малце пошокантен крај на крајот од филмот ,а и по нетов прочитав дека првичната идеја на режисерот и сценаристот била да заврши како си ги бришат мемориите еден од друг over and over again со цел да поминуваат што е можно подобро време во секоја нова врска,ако завршеше така филмот би му ја дал оценката што дарлинг ја стави за црниот лебед
Ќе заборавев,Џим е маестрален,штета што ретко глуми во драми.А и Кејт е на ниво.
а и ми текна на времето кога се вртеа најави за филмов по нашиве кино сали,кое дете бев тогаш кога несакав да слушнам за ваков филм а сега ми е еден од поомилените....