Исчезнати лица

Член од
12 август 2024
Мислења
307
Поени од реакции
794
Па ти пишува дека не се објавени сознанијата, какви и да се. Јас ти викам цело време дека имаат нешто и дека не може за џабе да го држат во притвор година и пол, особено не на вака јавен случај. Ај нема везе ќе видиме после сведочењата на него и Палчо зашо пак ќе речам пред да почне судењето врска немавме за милион работи па отпосле ги дознавме, како на пример кога биле копани дупките, кој ги донел лопатите, дека бришел Палчо со ВД-40 траги итн итн.
Дали си имал воопшто работа со нашата полиција и судови? Посебно кога сакаат да се местат, тоа ти е едно испреплетено дувло со комуњарски менталитет со кодошење и местење меѓу самите себе, а недај боже некој трет да треба. Сум бил обвинет и осуден кривично чисто пошто така требало, ем полицијата виде кој е крив ама пошто бевме на 10 метри од настанот и си имаше другар замерено со полицајците и си кркавме.

И сведок сум бил каде виновник беше еден со чин во некои од специјалните единица и секако ќе сведочев ама полицаецот што се појави прв беше негов комшија и секако каурското да умре козата на комшијата. Уште фалеше да ни го испуши полицаецот за да дадеме изјава, покрај тоа што убаво ни ја скоцка изјавата да звучи како што треба за да убаво го опише настанот. Истата вечер воена полиција му собра оружјето и го суспеднираа. Епилог: Овој од специјалците се договори со оштетениот, неговата адвокатка со судиката, софра на полицаецот и извниување за некоја нивна закачка и молење(заедно со оштетениот) на мене и уште еден другар да сведочиме различно од изјавата. Му преков на оштетениот малку му беше, на суд реков не се сеќавам и дека не видов ништо и го ослободија. Ова се мои примери, какви глупости има и местења што ги знам.

Не викам дека е невин таткото, ама на полицијата може да им текне дека ајде овој да го спакуваме пошто глуми детектив и ќе ни наруши углед и да ги удри комплекс зашто се неспособни и да си речат "мора да е вмешани, неможе тој да го реши а ние да неможеме" и толку треба да му го уништат животот. Не е прв, ниту последен. Види само интервјуто на оној албанецот од обвинителите што го суспендираа што се не кажа како се местат обвинителите. А не пак некој трет.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.874
Поени од реакции
4.627
Ефтоф откри некој сериозни обвинувања дека знај кој ги скрил уништил доказите некој од куманово воено лице
Веројатно има сомневања за овој, му беше и сведок на палчо на судењава се гледа дека има ист памет како и екипава
https://desna.org.mk/generalen-sekretar/

Член од
30 август 2024
Мислења
298
Поени од реакции
1.281
Веројатно има сомневања за овој, му беше и сведок на палчо на судењава се гледа дека има ист памет како и екипава
https://desna.org.mk/generalen-sekretar/
Каква секта постоела меѓу нас... А уште којзнае какви болесници има по вакви сумљиви организации/партии.

Имаше и една џамија што спремаше борци, ги спремаа да се запознаат со 10 девици. Среќа глупи ко курац беа па ги фатија.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.869
Поени од реакции
6.407
Како што се претпоставуваше, таткото негира било каква инволвираност:

Ќе повторам, ако не беа фатени, ако не беа сопрени, не приметив дека кај нив има вина и покајание и дека ќе престанеле со планираните дејствија - изјави Ѓорчевски....

...се обидувале да ги замачкаат доказите како и за првото убиство на велешанецот Панче и да успееле во тоа Господ знае уште колку убиства и киднапирања ќе спровеле...

Ова најверојатно е точно

Член од
9 април 2011
Мислења
818
Поени од реакции
1.091
Александар: Полцискиот инспектор ми тврдеше дека Вања запалила оган на Водно или пак дека отишла во ИСИС

Едно од сценаријата ми беше дека Вања е киднапирана и да не ја изнесат од државата, го продолжи својот исказ Александар Ѓорчевски. Тој на сите начини се обидувал да дознае нешто за ќерката.

Тргнав кон Блаце, но беше голема гужва и се вратив назад. Продолжив по Партизанска да се движам кон Ѓорче Петров и Сарај. Вртевме кај Вања, Зорица ги известила родителите на училиште. Почнав да добивам порака на вибер во која пишуваше дека е паметно да се прегледуваат камери на патот кон учлиштетото. Бесцелно возев и тргнав кон Центар, се присетува тој на кобното утро.

Односот на полицијата
Со анимозитет и соммеж кон мене. Тапкаа во место, ме убедуваа дека не си го познавсме детето, дека отишла со дечко во Тетово, па во Шведска. Ме прашуваа колку станови имаме, на чие име се водат. Кога ќе им споменевме дека Вања не е по своја воља замината, покажуваа агресија. Инсекторот Владимир во кола ми покажа една фогографија. Кога му реков дека тоа не е Вања ми се развика каков татко сум јас кога не си го познавам детето. Од компјутерот на Вања дознаа дека со другарче од платформата Дискорд споредувале мислења за куран и библија нè убедуваа дека се регрутирала за ИСИС и заминала во Шведска. Инспекторот Кире во полициска станица ми се пушти дека само јас сум тврдел дека Вања е киднапирана. Тогаш со повисок тон со неговиот дијалект „иднапирана е кире киднапирана“. Инспекторот Музафер по некој ден пак ми рече “ај да се повозиме”. Ме правеа ретардиран. Со нас беше и сопруг на братучетка на Зорица. Музафер рече, ај да одиме накај Водно. Беше еден часот по полноќ. Не знаев што индиции има, инспекторот.. Наводно Вања сакала да не казни и се скрила и запалила оган. Се паркиравме на Средно Водно, прошета кај хотелот и се врати. После во судницата даде исказ дека сум незаинтересиран и оти сум знаел што се случува.

Тука се гледа колку ни е способна полицијата. Таткото и Гоце практично им го решиле случајот.

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.779
Поени од реакции
11.810
Со Зорица се упативме кај местото кај ‘Хаус Гарден’, бидејќи на ‘Партизанска’ не може да се запре возилото, влеговме во блокот од улички, кој што се наоѓаат под Партизанска а каде што последен пат телефонот на Вања емитувал сигнал. Тука излеговме од автомобилот, тоа беше една слепа уличка, Зорица се качи по скалите и искочи горе на ‘Партизанска’, а јас приметив веднаш од десната страна на возилото, напуштена куќа без прозорци и влегов внатре да ја пребарам. По извесно време, Зорица се симна кај колата, и ми се јавија од полиција да дојдеме да се вратиме пред зграда кај мене за да дадеме изјави. Се вративме пред зграда двајца полицајци, разговараа со нас, не се сеќавам што, бевме и двајцата избезумени, ги прашав дали пратиле екипи каде што Вања беше последен пат евидентирана. И тогаш Зорица ми кажа дека им се поклопува на Вања и Миња часот по физичко дека им е заеднички час, дека Миња ќе примети дека ја нема Вања, и реши она да оди да ја земе Миња и да соопшти а јас да се вратам на местото каде што веќе бевме со Зорица.

Според ова и сестрата била на училиште тој ден.

Член од
12 март 2009
Мислења
21.206
Поени од реакции
17.412
Александар: Полцискиот инспектор ми тврдеше дека Вања запалила оган на Водно или пак дека отишла во ИСИС

Едно од сценаријата ми беше дека Вања е киднапирана и да не ја изнесат од државата, го продолжи својот исказ Александар Ѓорчевски. Тој на сите начини се обидувал да дознае нешто за ќерката.

Тргнав кон Блаце, но беше голема гужва и се вратив назад. Продолжив по Партизанска да се движам кон Ѓорче Петров и Сарај. Вртевме кај Вања, Зорица ги известила родителите на училиште. Почнав да добивам порака на вибер во која пишуваше дека е паметно да се прегледуваат камери на патот кон учлиштетото. Бесцелно возев и тргнав кон Центар, се присетува тој на кобното утро.

Односот на полицијата
Со анимозитет и соммеж кон мене. Тапкаа во место, ме убедуваа дека не си го познавсме детето, дека отишла со дечко во Тетово, па во Шведска. Ме прашуваа колку станови имаме, на чие име се водат. Кога ќе им споменевме дека Вања не е по своја воља замината, покажуваа агресија. Инсекторот Владимир во кола ми покажа една фогографија. Кога му реков дека тоа не е Вања ми се развика каков татко сум јас кога не си го познавам детето. Од компјутерот на Вања дознаа дека со другарче од платформата Дискорд споредувале мислења за куран и библија нè убедуваа дека се регрутирала за ИСИС и заминала во Шведска. Инспекторот Кире во полициска станица ми се пушти дека само јас сум тврдел дека Вања е киднапирана. Тогаш со повисок тон со неговиот дијалект „иднапирана е кире киднапирана“. Инспекторот Музафер по некој ден пак ми рече “ај да се повозиме”. Ме правеа ретардиран. Со нас беше и сопруг на братучетка на Зорица. Музафер рече, ај да одиме накај Водно. Беше еден часот по полноќ. Не знаев што индиции има, инспекторот.. Наводно Вања сакала да не казни и се скрила и запалила оган. Се паркиравме на Средно Водно, прошета кај хотелот и се врати. После во судницата даде исказ дека сум незаинтересиран и оти сум знаел што се случува.

Тука се гледа колку ни е способна полицијата. Таткото и Гоце практично им го решиле случајот.
а тек замисли Палчо да употребел за Киднапирање големи Дронови ??

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.851
Поени од реакции
60.982
На прашањето што се случило утрото на 27 ноември (денот кога е грабната Вања), тој рече:

-Се случи лудило. Добив телефонски повик од Зорица. Викаше дека Вања ја нема, рече Александар.

Тогаш појасни дека поранешната сопруга тргнала кон него. Ја отворил и апликацијата за следење на Вања, по што видел дека последен пат е регистрирана кај Партизанска.

-Веднаш знаев дека нешто не е во ред. Телефонот беше исклучен. Зорица ме праша дали да пријавиме во полиција. И реков апсолутно да пријави. Влеговме во кола. Зорица разговараше со колешка и и рече да најде слика од Вања и веднаш да објави на социјалните мрежи. Се упативме на местото каде што беше последниот сигнал од Вања. Приметив напуштена куќа и влегов внатре да ја пребарам. Тогаш ми се јавија од полиција и рекоа да се вратиме да дадеме изјави. Не се сеќавам што разговаравме. Бевме избезумени, рече Ѓорчевски.

Потоа се вратил на местото каде што ја барале Вања, и заедно со полицајци продолжиле да бараат.

-Во глава ми се свртеа безброј сценарија. Едно од нив ми беше дека некој ја удрил со кола и ја однел во болница. Имам братучед кој работи во ,,8 Септември”. Му кажав што се случило и ме викна да одам кај него. Инсистираше да ми дадам нешто за смирување. Се движевме по некакви ходници и проверуваше дали е примено повредено девојче. Се јавивме и на Клиниката на Водно, но и од таму ни дадоа негативен одговор. Не ме држеше место. Излегов и влагов во кола, сведочеше Александар.

Рече, дека наредно сценарио му било дека некои пијаници или наркомани во Дебар Мало ја повлекле во кола.

-Се надевав дека ќе ја пуштат по пат. Исто така едно од сценаријата кои ми се мотаа низ глава беше дека е киднапирана и ме фати страв да не ја изнесат од државата. Почнав да вртам. Се јавив на секретарка кај бивши функционер во полиција, за да се проверуваат возилата на граничните премини. Таа не ми се јави, па му свртев на нејзиниот сопруг, кој ми е поранешен колега. Потоа таа ми се јави. Пренела и рече да не се секирам од тој аспект и дека ниту мува нема да може да прелета. Решив да тргнам кон преминот Блаце. Но кај Александар Палас беше невидена гужва, па свртев назад и се вратив на претходното сценарио, да се движам по Партизанска со надеж дека некаде по пат ќе ја најдам.

Зорица ги извести и родителите од училиште. Почнав да добивам пораки на вибер групите. Една беше дека е паметно да се прегледуваат камери по патот до училиштето. Тоа ми се виде многу пологично од бесцелното возење и тргнав кон Центар, рече таткото Александар.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.524
Поени од реакции
18.879
E sea da e normalna drzava od dzandar do obvinitel treba da letaat od rabota, ama za zal kje ostane na toa. Zalno so kaj 90 posto od lugjeto vo drzavata sekogas kje ostane vinoven, kako da e malce toa so mu se slucilo.
Автоматски споено мислење:

Односот на полицијата

Gore dole koj znae lugje u nasata polcija, ova mu bese jasno. Ne bi ostail kuce ili telefon da mi baraat ne pa dete. Ima tuka cat pat nekoj lugje so mislat deka nil grisom e tamu, a ne inspektor muzafer.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.216
Поени од реакции
118.054
И сеа две работи имаме откако сведочеше таткото:

1. Изјавава да му е нашминкана, особено делот со тоа дека тргнал кон Блаце, па после се вратил ради гужва, бла бла бла.
2. Се ова што го изјавил да е точно, и државава да цапна во уште едно дно, којзнае кое по ред, држејќи невин човек во притвор повеќе од една и пол година.

Доколу се покаже дека е невин, кои механизми ќе ги има таткото против државата? Претпоставувам ќе тужи и треба да земе оштета, мада у ситуацијава и милијарда евра не му значат ништо со оглед на тоа дека изгуби дете. @FORZA ACM ако можеш и за ова поубаво да објасниш.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
3.144
Поени од реакции
9.519
И на крај ќе искочи Палчо и ќе каже дека ништо незнае од ова што се дешава и дека има индиции дека некој го мести и дека со ќотек под присила се извадени искази од сведоци. Зашто? Затоа што МВР и Обвинителство се производ на партиски вработувања последните 35 години. Како што хирург од Мала Речица ќе те зашие со инструменти во стомак, така и МВР и Обвинителство се стручни да си ја бркаат работата.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.851
Поени од реакции
60.982
Еве да ги почекаме обвинителите да го испрашуваат, ама ова:

– Можам да кажам дека сѐ што ми текна, сѐ направив. Секаде каде ми текна, се јавив, барав помош од Американската амбасада, од Интерпол, од КФОР, од пријатели во МВР… Во еден момент ми текна дека можеби тие што ја киднапирале Вања, ќе го вклучат нејзиниот телефон за да нѐ контактираат, па прво што ќе видат, ќе биде мојата порака која ја пратив на мобилниот на Вања. Пораката гласеше дека сѐ што ќе побараат, сѐ ќе направиме – рече Ѓорчевски.

Плус тоа што одел и по болници, ја барал секаде, па прегледувал снимки од камери... како е ова човек што е вмешан?

Овде ако има плот твист јас би бил шокиран како првиот пат кога го гледав Primal Fear.

Kajgana Shop

На врв Bottom