- Член од
- 5 март 2018
- Мислења
- 17.791
- Поени од реакции
- 20.496
Брееј, со токи воки комуницирале меѓусебе, со телефонот ја сликал, шо има мистерија во сето ова јас не знам.ako se toki voki , kako slikal?
ovoj rece mobilni
Брееј, со токи воки комуницирале меѓусебе, со телефонот ја сликал, шо има мистерија во сето ова јас не знам.ako se toki voki , kako slikal?
ovoj rece mobilni
Rodena e posle 2010ta pa zatoa ne i se jasni nekoi raboti od 90tite..Брееј, со токи воки комуницирале меѓусебе, со телефонот ја сликал, шо има мистерија во сето ова јас не знам.
Абе и со надзор на родител/старател да го прочитам, не го менува фактот дека тресеш глупости. Извини вака, ама милувам работите да ги нарекувам со правото име....или прочитај го целиот текст што го напишав или прочитај го поспоро, вака самиот да си носиш заклучоци на нешто што не сум напишала нема смисла, полиграфското испитување не е доказен материјал со кој може да се осуди некоја особа, но може да придонесе за Вистината, тоа му доаѓа како едно непријатно тестирање на тој кој е кривец, па може да го смени мислењето само да не оди на полиграф, исто како што некој има страв од шприц, па не сака да иде на доктор вака ќе се напие апче за да помине!
Апсолутно да.Психопат и социопат не се клинички термини. Единствен umbrella термин кој ги поврзува овие две е анти-социјално растројство. Постои чек листа на психички особини со максимум 40 бодови. Ако лицето има барем 30 се дијагностицира како анти-социјално растројство. Ако има висока доза на овие анти- социјални црти на личност,но не доволно за да се постави дијагноза анти-социјално растројство,тогаш се дијагностицира како субклинички случај. Анти-социјално растројство е многу ретка појава, околу 1-2% од цела популација. Овие субклиничкиве,иако не е многу истражено постојат податоци во различни популации од 10-15%, па се до 25%. Субклиничкиве може да направат еднаква беља како и клиничкиве.
Сакам да кажам дека не може туку така да се расфрла со поим овој е социопат/психопат. Или пак врз база на надворешен изглед и физиономија. Такви дијагнози се оставаат на психијатри кои прават детална анализа на црти на личност и минато поведение и инциденти.
Со токи воки комуницирале сите, а само Палчо имал телефон, останатите ги оставиле телефоните во седиштето на партијата.ako se toki voki , kako slikal?
ovoj rece mobilni
...па немаш ТИ појма како да се делува дополнително на психата на обвинетите, а не дека „тресам глупости“ , инаку тој израз што скоро побајаги членови го користите, ви е како парола на немоќ во пишувањето на одговор или објаснувањето на сопствениот спротивен став!Абе и со надзор на родител/старател да го прочитам, не го менува фактот дека тресеш глупости. Извини вака, ама милувам работите да ги нарекувам со правото име.
И сама кажуваш дека полиграфското тестирање не е и не може да биде никаков доказ. Зошто? Од проста причина што не (секогаш) дава точен резултат.
И еве, замисли дека ги ставиле сите обвинети за случајот на полиграф. И замисли ги сите можни исходи.
И дај си сама одговор на прашањето: што тоа (полиграфското тестирање) ќе смени во случајот?
Да, во право си....па немаш ТИ појма како да се делува дополнително на психата на обвинетите, а не дека „тресам глупости“ , инаку тој израз што скоро побајаги членови го користите, ви е како парола на немоќ во пишувањето на одговор или објаснувањето на сопствениот спротивен став!
...полиграфот има психолошки момент кој оптоварува како ќе излезе резултатот ако се прифати, без разлика дека не се зема како краен доказен материјал, при таква напната ситуација дека некој апарат ќе ја каже вистината на негова невистина нема да му е свеедно на тој кој ќе седне да се тестира, па се можни претходни признавање или менување на исказ само да не се оди на полиграф, џабе не е во САД е најприменлива метода во судски процеси!
Си ме претркал.
Глупости,
Се сложувам. И самиот негов адвокат кажа работи кои по сите дефиниции кажуваат дека Палевски во последно го фатиле етешки паранои....Глупости,
Ако полицијата го мести Палевски, нема да дозволеле да излезе од Македонија.
Мене искрено ми избега тоа и не го слушнав, но ако вистина Ефтов рекол дека знај кој ги скрил и уништил доказите, досега требаше на Ефтов да му затропа полиција на врата, и да го собери на информативен разговор, од кај тоа тој знае кој ги скрил и уништил доказите, и зошто досега молчел. Дали тоа го прави на некој начин и соучесник?Ефтоф откри некој сериозни обвинувања дека знај кој ги скрил уништил доказите некој од куманово воено лице
na 1:08:20Се сложувам. И самиот негов адвокат кажа работи кои по сите дефиниции кажуваат дека Палевски во последно го фатиле етешки паранои....
Мене искрено ми избега тоа и не го слушнав, но ако вистина Ефтов рекол дека знај кој ги скрил и уништил доказите, досега требаше на Ефтов да му затропа полиција на врата, и да го собери на информативен разговор, од кај тоа тој знае кој ги скрил и уништил доказите, и зошто досега молчел. Дали тоа го прави на некој начин и соучесник?
Ако не е вистина, на прес јавно МВР да кажат, дека не е вистина и да се докажи дали Ефтов е тежок лажго и фејмсикер, и врз ваков трагичен настан пробува да собере повеќе гледаност.