Исчезнати лица

Член од
28 март 2006
Мислења
18.003
Поени од реакции
12.767
Епа коа зборев пред неколку страни, сум ги правдал. Не бе дај малце мозокот уклучете, помлади сте каде каде, институциите ни се аљкави до даска. Ја зборам за боди камера и дашками, тој вели има снимки...абе да си гризне чоек од улурецот.
Пино за греота му ги најдоа коските откако мајка му ја затвараа, шиканираа и што уште не. И убиецот им избега.

Еве уште нешто што ме збунува (освен ако не е чоек робот па што ќе му мислење). Од каде им на чорбаџииве пари за адвокати.
Со оглед на тоа што 10 години се бавтаме со адвокати, прилично ми е јасно колку чинат вакви вонредни адвокати.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.526
Поени од реакции
18.885
И сеа две работи имаме откако сведочеше таткото:

1. Изјавава да му е нашминкана, особено делот со тоа дека тргнал кон Блаце, па после се вратил ради гужва, бла бла бла.
2. Се ова што го изјавил да е точно, и државава да цапна во уште едно дно, којзнае кое по ред, држејќи невин човек во притвор повеќе од една и пол година.

Доколу се покаже дека е невин, кои механизми ќе ги има таткото против државата? Претпоставувам ќе тужи и треба да земе оштета, мада у ситуацијава и милијарда евра не му значат ништо со оглед на тоа дека изгуби дете. @FORZA ACM ако можеш и за ова поубаво да објасниш.
Se zima od den osteta ama ne e mn pari, neso 20-30 evra mislam bese.
Автоматски споено мислење:

Епа коа зборев пред неколку страни, сум ги правдал. Не бе дај малце мозокот уклучете, помлади сте каде каде, институциите ни се аљкави до даска. Ја зборам за боди камера и дашками, тој вели има снимки...абе да си гризне чоек од улурецот.
Пино за греота му ги најдоа коските откако мајка му ја затвараа, шиканираа и што уште не. И убиецот им избега.

Еве уште нешто што ме збунува (освен ако не е чоек робот па што ќе му мислење). Од каде им на чорбаџииве пари за адвокати.
Со оглед на тоа што 10 години се бавтаме со адвокати, прилично ми е јасно колку чинат вакви вонредни адвокати.
Taktoto e od bogata familja, palco ima sigurno pari za crni denovi, a ovie imaat vajda po sluzbena dolznost.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.284
Поени од реакции
18.561

1. Изјавава да му е нашминкана, особено делот со тоа дека тргнал кон Блаце, па после се вратил ради гужва, бла бла бла.
2. Се ова што го изјавил да е точно, и државава да цапна во уште едно дно, којзнае кое по ред, држејќи невин човек во притвор повеќе од една и пол година.

Доколу се покаже дека е невин, кои механизми ќе ги има таткото против државата? Претпоставувам ќе тужи и треба да земе оштета, мада у ситуацијава и милијарда евра не му значат ништо со оглед на тоа дека изгуби дете. @FORZA ACM ако можеш и за ова поубаво да објасниш.
Околу твојата точка 1, сигурен сум дека изјавата му е спремна, ако под тоа подразбираш нашминкана. Има многу јак адвокат за да го пушти така на столчето за сведочење.
Јас не верувам дека таткото има кривична одговорност. На почетокот мислев дека е вмешан и дека има цврсти докази за давање информации, ама очигледно е дека такво нешто нема. Земајќи го ова предвид, кривична одговорност 99.9% нема никаква.

Е сега за другото не сум сигурен, додуша останатото и не е предмет на постапката. Колку сака некој нека не нарече традиционални или полни со предрасуди, сепак човек на 45-50 годишна возраст кој ништо не работи, зема пари од кирија од стан од сопругата, од мајка му, од роднини, има скини-врзи работно искуство, имал проблеми со дрога како млад, не е баш 100% на место човек. Велам не е на место, не дека соработувал да ја грабнат ќерка му. Во тоа пак ќе повторам, убеден сум дека не е крив и дека нема вина.

Јас и сведочењето на мајката кога го читав имав впечаток дека не кажува целосна приказна за бившиот сопруг и генерално за тоа кој познава, а кој не. Луѓето и немаат потреба да споделат се, особено што не е директно поврзано со настанот. Сепак, како за таткото така и за мајката, ова што им се случи е нешто најлошо што може да му се случи на некој што има деца. Полошо од се на светот, дури и полошо од тоа во Кочани што се случи. Да ти го грабне некој детето и да го убие, тоа е надвор од умот. Тоа е огромна болка и казна и што побрзо заврши судењево, толку полесно и подобро за сите, а најмногу за семејството.

Мене проблемот ми е што воопшто имаше толкав фокус на родителите, а помалку на некои други евентуално вклучени. Самите сведоци спомнаа некое сосема друго лице, јасно кажувајќи дека нема да му го споменат името. Самата состојба кажува дека во сложувалката недостасува некој дел, некоја друга страна, која помогнала, дала идеја, асистирала или барем знаела што се спрема.
И уште повеќе, ме ужаснува помислата уште колку вакви луѓе постојат, ги гледаме секој ден, разни битанги, отпадоци, луѓе без ништо да загубат во животот, желни за брза пара, лесен плен за манипулација, прости, голи и золи.

Пак ќе повторам, нека заврши што побрзо процесот, според мене никој освен главниот нема да поднесе жалба до апелација, ниту имаат пари, ниту имаат желба, особено тие двајцата што признаа се за време на сведочењето. Овој каратистов секако не поднесе никаква одбрана, и да се жали ќе му ја отфрлат милион посто.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.715
Поени од реакции
5.859
Работава испадна мистерија некоја од типот на Д.Б. Купер , мислиш којзнае колку е комплицирано и невозможно да се дознае мотиви и целосна ретроспектива на тоа шо се десило.
Во нормална држава овие сеа у најмала рака немаше бел ден да видат во самница и ќе беа на мувлосан леб и пола чашка вода.
Но ние пошо сме банана држава , медиумски ќе не бомбардираат со сведочења кои се контрадикторни веќе и ќе трае ова со години ако продолжи вака.
Или има некоја јака позадина , па му одговара на системот да не труе со вести од типот на Информер или толку се неспособни нашиве да го решат ова.
До сега веќе немаше да се замараме со изродиве...

Член од
23 август 2010
Мислења
40.217
Поени од реакции
118.063
Пораката гласеше дека сѐ што ќе побараат, сѐ ќе направиме – рече Ѓорчевски.
Ваљда и ради поракава и ради тоа што тргнал накај Качанички пат па се вратил го теретат таткото што за сеа се покажува како фијаско.

Е сеа, ако толку сумњаат у него, има ли извештај од вештачењето на неговиот телефон? Најдено ли е нешто сомнително?

Друга работа, има ли вештачење за телефонот на Палчо? Особено за оној телефон што го користел во Бразда ( нели логично сигурно неговиот личен телефон не го користел таму) за да ја слика Вања и да ја прати сликата кај што треба за откуп?

Не е можно да сумњаат во некого а да не најдат барем една работа која ги поврзува, контакт, порака, трансакција, чет разговор...

На крај случајов ќе испадне чиста одмазда на Палчо за некои стари долгови веројатно према дедото на Вања за кој се знае кој бил и што бил на времето.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.853
Поени од реакции
60.995
Ваљда и ради поракава и ради тоа што тргнал накај Качанички пат па се вратил го теретат таткото што за сеа се покажува како фијаско.

Е сеа, ако толку сумњаат у него, има ли извештај од вештачењето на неговиот телефон? Најдено ли е нешто сомнително?

Друга работа, има ли вештачење за телефонот на Палчо? Особено за оној телефон што го користел во Бразда ( нели логично сигурно неговиот личен телефон не го користел таму) за да ја слика Вања и да ја прати сликата кај што треба за откуп?

Не е можно да сумњаат во некого а да не најдат барем една работа која ги поврзува, контакт, порака, трансакција, чет разговор...

На крај случајов ќе испадне чиста одмазда на Палчо за некои стари долгови веројатно према дедото на Вања за кој се знае кој бил и што бил на времето.
Замисли сега од перспектива на убиецот, каков ризик би бил:

1. Да се договори со родителот да му го киднапира детето, со ветување дека ќе му го врати.
2. Потоа, да му го убие детето.

Па од каде знае тој како ќе реагира родителот? Од каде знае дека првата работа што родителот ќе ја направи, нема да биде да отиде во станица и да го пријави убиецот? Дали родителот би се штител себеси, со тоа штитејќи ги и убијците на неговото дете? Каков е тој убиец со ваков план?

Никаква смисла ми нема ова. Затоа, иако разбирам дека во 99% случаи има причина зошто ги држат, овде не гледам причина и мислам дека гадно ја оплескале работата.

Член од
12 март 2009
Мислења
21.213
Поени од реакции
17.417
Se zima od den osteta ama ne e mn pari, neso 20-30 evra mislam bese.
Се сеќавам за време на ехЈу една жена вработена во Германија,беше без никаква основа година дена по затвори...кога се се заврши тужеше и доби одштета, но и одбија за секој затворски ден како да била сместена во хотел Еспланаде...

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
4.014
Поени од реакции
22.453
Гадно е оплескана цела работа сс мвр од како постои наша држава.
Глуперде и монструм су и те како криви,ама од почетак истрага и цел тј полициски дел е ептен аматерски спроведен.

И ја мислу таткото дека не е криф.

Ја како татко,едноставно неможу ни у милисекунд да га сфару сфе тој.
Колко и да има сфакакфи умноболни.
Овј не ќе да е такф.

Едн мал офтопик дека мвр е отидено у курац.
Пред около 15 године,ке ме апсесфа и мене на журку зшто непознати странци до мене запалиле џоинт.
А ја камен стрејт направен на пола елезди и едно емдиемеј.
Среќа мој дијапазон на вештине и нескафе три у едно зборење, и плус шарен серотонин у докажување,памет ги га изврте и си докажа дека сам чист у туј ситуацију.

Мвр,од најгоре до најнизак ешалон, су тешки исфрустрирани сељаци што сфак случај си га сфаќаф лично и непрофесионално.

Сфака час за исклључоци, дали су укупно дванаес душе на целу нашу територију.
Други сфе, раус.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
812
Поени од реакции
1.482
Александар го товарат за давање информација кога детето оди на школо?
На основа на ќотек и изнуден исказ од обвинетиот Велибор Манев?

Ниту обвинетите го знаат, ниту Александар ги знае. Ако испуштив нешто надополнете.

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.894
Поени од реакции
6.154

Има право на надомест на штета заради неосновано лишување од слобода ако добие ослободителна пресуда и тоа во рок од три години од денот на правосилноста на пресудата. Има можност и без тужба да се оствари надоместок на штета бидејќи оштетените пред да поднесат тужба се должни да се обратат до Министерството за правда за спогодба за видот и висината на надоместокот. Ако не се спогодат, ако барањето на оштетениот не биде усвоено од Министерството или во рок од три месеци од поднесувањето на барањето за постигнување спогодба не биде донесена одлука, тогаш оштетениот има право на тужба против државата, ама надоместокот по ден притвор е низок, кажа и @Menethil и плус долга е процедурата и затоа често во вакви случаи луѓето не поднесуваат тужби.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.560
Поени од реакции
1.026
кај ефтоф адвокаот спомна дека во подкаст палчо спомнал некој 500 милиони трансакции шо требало да легнат кај некој тука ама зардо информацијата со ја казал биле блокирани.и со тоа сакат да префралт вина као исис го местат палчо . и тука има ист еден детал кога вања зборувала допшшувала со некој од исис од швецка,дали постои варијанта нешто као вања сакала да се приклучи на исис па нејкела ама дознала некои информации,па на палчо му се заканиле или се договорил нешто за да ја ликвидира ,.,

1744042290732.png

Последно уредено:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.853
Поени од реакции
60.995
Цццц....

Член од
19 март 2013
Мислења
3.715
Поени од реакции
5.859
кај ефтоф адвокаот спомна дека во подкаст палчо спомнал некој 500 милиони трансакции шо требало да легнат кај некој тука ама зардо информацијата со ја казал биле блокирани.и со тоа сакат да префралт вина као исис го местат палчо . и тука има ист еден детал кога вања зборувала допшшувала со некој од исис од швецка,дали постои варијанта нешто као вања сакала да се приклучи на исис па нејкела ама дознала некои информации,па на палчо му се заканиле или се договорил нешто за да ја ликвидира ,.,
На крај работава до ЦИА и МОСАД ќе стигне, не дека не се криви за милиони работи у светов , но ваљда не е толку длабоко да не се глупираме...

Член од
5 март 2018
Мислења
17.749
Поени од реакции
20.425

Прегледај го приврзокот 448053
Шо кажа бе чоек, ни сам не се разбираш, точка, запирка, мозокот ми експлодира дури ја прочитам реченицата.
Каков исис какви црни ѓурултии ?

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.560
Поени од реакции
1.026
На крај работава до ЦИА и МОСАД ќе стигне, не дека не се криви за милиони работи у светов , но ваљда не е толку длабоко да не се глупираме...
kaj so ima cad tamu ima i vatra ,за 30 илјади евра 2 убиства да напрат и тоа нема логика.

Kajgana Shop

На врв Bottom