П
Паган-др
Гостин
Бадеми, кикирики такви ствари, живи треба?
bademite se dobri i onaka opsto za se,za kikirikite ne sum siguren osven zapek da dobiesБадеми, кикирики такви ствари, живи треба?
Не ми беше тоа зборот. Туку дека бадеми се јадат печени и живи, па дали има врска нешто во хранливи состојки?bademite se dobri i onaka opsto za se,za kikirikite ne sum siguren osven zapek da dobies
Ако сакаш да намалиш килажа не... Имаат протеини ама имаат и доста масти..Бадеми, кикирики такви ствари, живи треба?
Живи, печени, небитно. Здравите масти секако се искористуваат.Бадеми, кикирики такви ствари, живи треба?
Смета ако ги поделиш, најдобро е во еден тренинг, така ако ги разделиш преку цел ден ништо не праиш.Имам 2 прашања
1. Бидејќи вежбам по дома, дали е подобро да го направам тренингот за еден саат да речеме попладнето, или не смета склековите да се поделат на сабајле/попладне/навечер.. Чисто да слушнам ваше мислење, а го користам и 99% ќе продолжам да го користам првиот начин
Зелен чај, вода поише, витамин б 12...Веќе недела дена тренинг кардио активно и веднаш се покажуваат ситни резултати .. него друго ме интересираше да ве прашам, за убрзување на метаболизмот мора повеќе оброци на 2-3 саати разлика ? зошто тоа ми е единствен проблем..
Протеин + јаглехидрат (контролирано)После тренинг што препорачувате да се јаде? Мене оброкот после тренинг ми е уствари и последниот оброк во денот (кога сум втора смена), и обично јадам туна со интегрален, туна-марула, јајца...
wolframalpha.comЗнае некој каде да најдам во која храна коолку протеини, јаглехидрати, калории... има? Пример во 200 грама стек тоолку во 1 јајце тоолку... итн.
Нема да ти ја накачи, тоа сигурно. Салото не се претвара во мускул, овој мит одамна требаше да биде заборавен.Почнав да јадам повеќе за да накачам маса... и сега цело сало ми се наталожило во стомакот ... и сега кога ке почнам да вежбам дали тоа сало во стомакот ке ми ја накачи мускулната маса... т.е мускулите ке зимаат од него за да се зголемат или па тоа сало ке треба да го топам?