- Член од
- 12 октомври 2011
- Мислења
- 1.942
- Поени од реакции
- 711
Кога е најдобро да се јаде мешанката од зеленчук,и со што е добро да се комбинира ?
Нема зијан од зеленчук, вклучи го во сите оброци што ти одговараат на вкус.Кога е најдобро да се јаде мешанката од зеленчук,и со што е добро да се комбинира ?
Многупати е пробан и применет кај сите билдери кои се појавиле на сцена.Прашање дали некој го има пробано системот за исхрана да го кажам односно за чистење каде што се користи 3 последователни денови со низок внес на јх...и 4 тиот висок и така во круг? ...прашувам затоа што ми изгледа интересно би сакал да го пробам да ја сменам старата фаза на чистење коа ке дое време поздрав
Овој производ е наменет за жени, барем така пишува на пакувањето.Делува ова Perfect Diet ? трчам па сакам да го земам и ова да стопам она вишокот малце побрзо ..
http://www.ultimatenutrition.mk/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=31&category_id=4&option=com_virtuemart&Itemid=168
Исто така ми препорачаа и Л-Карнитин помагало ??
Хмм пишува дека е појак затоа се препорачува за жени но ваљда не значи дека не смее да се користи за мажи. Сепак затоа прашав тука има што повеќе знаат.. што да земам да ми помогне за повеќе енергија и побрзо дефинирање на телото ..Овој производ е наменет за жени, барем така пишува на пакувањето.
Многу оскуден план.Ај помош корекција на исхранава...
1 оброк -4-5 белки 1 цело
2 175г туна
3 50-100г бадеми
4 70-100г компир + стек/телешко 200г (пред тренинг)
5 250г стек (после тренинг )
ова е во 3 те дена со низок внес на јх
а 4тиот со висок истото со тоа што би додал компири/ориз кај туната и можеби по тренинг,,,,
корекција?
овојшјето и зеленчукот го имам во текот на денот но не го напишав ( на овојшје пазам што ке внесам и колку) ...исхранава е ваква каква шо е затоа што не можам со време да стигнам једва и ова го внесувам... за јх. плус да додам овес во првиот оброк ...само колку грамажа..килажата моментално ми е 78-79 кг ( неам многу за чистење и сега иам стомачни ама сакам стакло да биде пошо држам многу вода) ај ако имаш време корегирај што треба и за денот со висок внес на јх колку да ставам јхМногу оскуден план.
Немаш јаглехидрати (пожелно прости) во првиот оброк, и во оброкот по тренинг.
Во зависност од килажата, треба уште мал процент на протеини кога веќе си решил да ги намалиш јаглехидратите толку ригорозно.
И вметни зеленчук и овошје богато со фибри.
Маслиново масло е препорачливо, оцет ако мораш гледај да биде јаболков, јас како негова замена користам лимон.За зеленчукот сакам да прашам.Што е најдобро од зеленчук и како да се конзумира, како салата, или?Дека незнам дали е добро со зејтин, оцет и сличните работи?Ајде ако може некој да ми одговори.
Жолчката содржи здрави масти кои се многу потребни, особено ако го живееш овој начин на живот.Од варените јајца да се јаде само белката?И дали вода може да внесувам, колку што сакам ?
2-3 јајца можеш да ги јадеш цели со све жолчка ,а ако јадеш повеќе од 2 3 јајца пр 6 ,2 јади ги со жолчка другите без жолчка.Вода внесувај од 1.5л па нагоре на ден .Од варените јајца да се јаде само белката?И дали вода може да внесувам, колку што сакам ?