Исповед

Б

Бат Елохим

Гостин
Spored mene: : pravoslavnata crkva (znaci praam muabet za site pravoslavni crkvi sto postojat zasto neli site se demek rakopolozeni od Isus pa navaka) e inkvizicisko, politicko zdruzenie na velikoposednici so cesni isklucoci! Mislam ne mozam a da ne se setam ma Grckata (biznismeni) Srpskata (pedofili- pahomie) Crnogorskata, Ruskata (za odnosot so ukrainskata)...... kade e bre hristijanstvoto???? logika imalo, DA... porano, ama veke nema. Saul bese pomazan za car, ama pomazanieto mislam deka mu bese odzemano na nekoj nacin!

Член од
25 октомври 2008
Мислења
368
Поени од реакции
2
Spored mene: : pravoslavnata crkva (znaci praam muabet za site pravoslavni crkvi sto postojat zasto neli site se demek rakopolozeni od Isus pa navaka) e inkvizicisko, politicko zdruzenie na velikoposednici so cesni isklucoci! Mislam ne mozam a da ne se setam ma Grckata (biznismeni) Srpskata (pedofili- pahomie) Crnogorskata, Ruskata (za odnosot so ukrainskata)...... kade e bre hristijanstvoto???? logika imalo, DA... porano, ama veke nema. Saul bese pomazan za car, ama pomazanieto mislam deka mu bese odzemano na nekoj nacin!
Е хееееј, да беше вака, Христос немаше да рече дека небото и земјата ќе преминат, но Неговите зборови нема да се сменат се додека не се исполнат. Мешаш некои работи - личен грев со дарот на разрешување на гревови. Мене не ме интересира кој што и како прави, туку ме интересира дали е ракоположен за да го има тој дар да ми ги разреши гревовите. Ако се обзирам на туѓите гревови, тогаш ќе почнам да ја гледам туѓата раска, а заборавајќи на својата греда. Ако одиме по тој терк, во секоја вероисповед има трули јаболки, и тоа знаеш какви... битно е свештеникот да нема погрешно учење...а ако сака, нека си прави гревови за себе, зашто тие ќе бидат лично негови, а не мои.

А што се однесува до Саул - тој бил цар, а не свештеник. Цар на еден цел народ!

Б

Бат Елохим

Гостин
da be.. utepaj se ti od gresenje i dojdi mene da mi gi razresis grevovite. i btw rekov deka toa e moe mislenje.
ni raski gledam ni butur. a i mislam deka pravoslavnata crkva ja propoveda pravoslavnata vera taka?
A delata kade se?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
jas ne idam ic u crkva, i ne se ispovedam, osobeno ne na nekoj koj me smeta za ovca vo negovoto stado a on ovcarot he he.Ne se ispovedam nikomu!Nikomu ne polagam smetki !

Член од
25 октомври 2008
Мислења
368
Поени од реакции
2
da be.. utepaj se ti od gresenje i dojdi mene da mi gi razresis grevovite. i btw rekov deka toa e moe mislenje.
ni raski gledam ni butur. a i mislam deka pravoslavnata crkva ja propoveda pravoslavnata vera taka?
A delata kade se?

Ако сакаш да зборуваме за дела, можам да почнам да ти раскажувам за свештени лица и монаси кои јас ги знам лично и многу добро, па да споредиме какви податоци имаш ти, а какви јас.

Или можеме да почнеме да зборуваме за делата на светиите, не мора оние од 1-ви век, туку оние кои се упокоиле до пред 100 год. како што се св.Јован Шангајски, св.Матрона Московска, св.Серафим Роуз, познатите старци Порфириј, Пајсиј... па преку тоа да споредиме какви дела има православната црква, а какви дела имаат другите.

^ Ghost Rider ^

Biker Boy
Член од
27 октомври 2008
Мислења
372
Поени од реакции
8
ehhe monasi/? Isus veli odete zboruvajte im na lugeto za moeto evangelie,oni se zatvorie i na kogo mu zboruvaat?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Па и јас тоа ти го велам - ти можеш да се исповедаш на кого сакаш, но работата е дали тој на кој ќе се исповедаш може да ти ги разреши гревовите.
Свештеникот не ги разрешува гревовите туку тоа го прави господ

Член од
25 октомври 2008
Мислења
368
Поени од реакции
2
Свештеникот не ги разрешува гревовите туку тоа го прави господ
Ај да не се повторуваме со чие посредство тоа го врши Господ

На апостолите Господ им дава власт да разрешуваат гревови, а не на сите верници.

Матеј 18: 18
„Вистина ви велам: се што ќе сврзете на земјата, ќе биде сврзано и на небото; и се што ќе разврзете на земјата, ќе биде разврзано и на небото.

Матеј 16: 19
И ќе ти ги дадам клучевите од небесното царство, и што ќе сврзеш на земјата, ќе биде сврзано на небесата; а што ќе разврзеш на земјата, ќе биде разврзано и на небесата.

Јован 20:23
На кои ќе им ги простите гревовите, ќе им се простат, а на кои ќе им ги задржите, ќе им се задржат.
(ова за да не се промаши уште еднаш та да се навраќаме пак на истото):smir:

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Ај да не се повторуваме со чие посредство тоа го врши Господ
Само еден е посредникот меѓу луѓето и Господ..оној кој умре на крстот за тебе..а ти го ставаш зад свештенството изгледа...

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Христос=Господ.
Да..ама поентата е друга..
1 Тимотеј 2:5
Зашто Бог е Еден , и Еден е Посредникот меѓу Бога и луѓето: Човекот Христос Исус,

Kajgana Shop

На врв Bottom